Δεν είναι νέο ο τρόπος, με τον οποίο τα media και το κοινό αντιμετωπίζουν συχνά τις ειδήσεις και τις βάζουν σε προτεραιότητα. Μόνο τούς τελευταίους μήνες να πάρουμε και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Την στιγμή, που στις ΗΠΑ ετοιμάζεται να γίνει μία οφθαλμοφανής καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την ουσιαστικά απαγόρευση των αμβλώσεων, η πλειοψηφία του internet ασχολούταν με τη δίκη του Johnny Depp και της Amber Heard, λες και αυτή αποτελούσε κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός. 

Δεν είμαστε οι μόνοι, που το παρατηρήσαμε. Η Billie Eilish εντόπισε επίσης αυτή τη δυσανάλογη κατανομή ενδιαφέροντος και κινητοποίησης απέναντι στα δύο γεγονότα. Όχι, δεν το ξέρουμε από κάποια δήλωση, που έκανε, ούτε από κάποια δημοσίευση στο Instagram. Το γνωρίζουμε χάρη στο νέο της τραγούδι, με τίτλο TV, που παρουσίασε σε συναυλία της στο Μαντσεστερ μαζί με τον αδερφό της, Finneas.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και το αδημοσίευτο κομμάτι έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό χάρη στα βίντεο, που τραβήχτηκαν από fans. Πριν το παρουσιάσει, η Eilish ακούγεται να λέει, “Δεν έχουμε παίξει νέο κομμάτι live πριν κυκλοφορήσει από το 2017 ή το 2018. Αυτό εδώ μόλις το γράψαμε και απλά θέλαμε να το παίξουμε για εσάς”. Λίγο πολύ το κομμάτι αναφέρεται σε όλα όσα βλέπουμε στην τηλεόραση και αυτά, με τα οποία ασχολείται το κοινό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα του πρώτου κουπλέ την αναφορά στο Survivor και στο γεγονός ότι το παρακολουθούμε, απλά για να βλέπουμε κάποιον να υποφέρει. 

Στο δεύτερο κουπλέ, ωστόσο, έφυγε από το θέμα τον εκπομπών και πήγε στην επικαιρότητα. Συγκεκριμένα, την ακούσαμε να τραγουδάει τους στίχους “Το internet τρελαίνεται βλέποντας κινηματογραφικούς αστέρες σε δίκη, ενώ ανατρέπουν τη Roe v. Wade”. Προφανώς, αναφέρεται στη δίκη Depp και Heard, η οποία για περίπου δύο μήνες έγινε η βασική εμμονή του κοινού. Όσο για τη Roe v. Wade, πρόκειται για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ του 1973, που δημιούργησε δεδικασμένο και όρισε ότι το Σύνταγμα των ΗΠΑ προστατεύει το δικαίωμα της γυναίκας να κάνει άμβλωση, χωρίς κυβερνήσεις και πολιτείες να έχουν το δικαίωμα να περάσουν νόμους, που το περιορίζουν. Αυτή την απόφαση, αναμένεται να ανατρέψει τώρα το Ανώτατο Δικαστήριο, επιτρέποντας σε πολιτείες, όπως το Τέξας, να απαγορεύσουν άμεσα ή έμμεσα τις αμβλώσεις.