Χιλιάδες σελίδες εγγράφων που κατατέθηκαν στη δίκη του Johnny Depp και της Amber Heard αποσφραγίστηκαν το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων μεταξύ του ηθοποιού και του Marilyn Manson, αλλά και την προφανή προσπάθεια της ομάδας του πρώτου να αναφερθεί στη δίκη η “σύντομη καριέρα της πρώην συζύγου του ως εξωτική χορεύτρια”.

Τα δικαστικά έγγραφα, που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και επαληθεύτηκαν από την New York Post, περιγράφουν μια σειρά παρασκηνιακών κινήσεων από τους δικηγόρους και των δύο πλευρών. Ένα έγγραφο 965 σελίδων που κατατέθηκε στις 28 Μαρτίου περιγράφει λεπτομερώς την εναντίωση της Heard σε μια σειρά από προτάσεις που έκαναν οι δικηγόροι του Depp, μεταξύ των οποίων μία για να εξαιρεθεί το ιατρικό του ιστορικό από τη δίκη και άλλες που ζητούσαν να παρουσιαστούν δυνητικά επιβλαβείς πληροφορίες για την ηθοποιό.

Οι δικηγόροι της πρωταγωνίστριας του “Aquaman” είπαν ότι ο Depp προσπάθησε να αναφερθεί με ακατάλληλο τρόπο στο “βίντεο του reality της αδελφής της Amber Heard, Whitney” (σ.σ. το οποίο υποτίθεται πως δείχνει τη Heard να χτυπά την αδερφή της) και στις “παρελθοντικές ρομαντικές σχέσεις της Whitney και της Amber”, αναφέρεται στην κατάθεση. Ο Depp ήθελε επίσης να πει στους ενόρκους για “το σύντομο πέρασμα της Amber ως εξωτική χορεύτρια, χρόνια πριν γνωρίσει τον κ. Depp”, έγραψαν οι δικηγόροι της, καθώς αντιτάχθηκαν επίσης στο ότι “ο κ. Depp προσπάθησε επιπόλαια και κακόβουλα να υπονοήσει ότι η κ. Heard ήταν κάποτε συνοδός”.

Τα έγγραφα έδειξαν επίσης νέα γραπτά μηνύματα μεταξύ του Depp και του Marilyn Manson, κατά κόσμον Brian Warner, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση και grooming, μεταξύ άλλων από την πρώην αρραβωνιαστικιά του Evan Rachel Wood, την οποία μήνυσε για δυσφήμιση τον Μάρτιο.

Σε ένα μήνυμα του 2016, ο Manson φέρεται να έγραψε: “Έχω μία Amber 2.0” (σ.σ. υπονοώντας ότι η τότε σύντροφός του είναι μια “εξελιγμένη έκδοση” της Heard) και επίσης “Η Lindsey μόλις μου έκανε μία Amber (σ.σ. στα αγγλικά “just puled an amber on me” υπονοώντας ότι επέδειξε παρόμοια συμπεριφορά με την Heard) … παρακαλώ διέγραψε”.

Ο Depp απαντά: “Έχω διαβάσει ΠΟΛY υλικό σχετικά με αυτό και την κοινωνιοπαθητική συμπεριφορά… είναι αλήθεια αδερφέ μου!!! Η πρώην μου η κ@ριόλα είναι ένα καταραμένο χαρακτηριστικό παράδειγμα!!!”, σύμφωνα με το έγγραφο.

Στη συνέχεια, ο Manson, σε μια προφανή αναφορά σε ένα περιστατικό όπου η αστυνομία κλήθηκε στο διαμέρισμα του Depp και της Heard στο Λος Άντζελες το 2016, έγραψε: “Έχω ένα σοβαρό σενάριο τύπου σαν αυτό με την Amber με την οικογένεια της L. Γαμώτο αγχώνομαι. Δεν ξέρω αν γύρισες πίσω αλλά χρειάζομαι κάπου άσυλο γιατί νομίζω ότι οι μπάτσοι μπορεί να κατευθύνονται προς το μέρος μου“, αναφέρεται στην κατάθεση.

Οι δικηγόροι της Heard ισχυρίζονται ότι ο Depp και ο Manson έκαναν μαζί “κραιπάλες με ναρκωτικά”, μεταξύ άλλων και τις ημέρες πριν η ηθοποιός φτάσει στην Αυστραλία και οι δυο τους εμπλακούν σε έναν πασίγνωστο πλέον καυγά που κατέληξε με τον ηθοποιό να χάνει την άκρη του δεξιού μεσαίου δακτύλου του. Οι καταθέσεις περιλαμβάνουν επίσης ένα μακρύ κείμενο με ισχυρισμούς για τους οποίους η δικηγόρος της Heard, Elaine Bredehoft, ισχυρίζεται ότι δεν μπόρεσε να ρωτήσει την πρώην ατζέντισσα του Depp, Tracey Jacobs, μεταξύ άλλων ότι ο ηθοποιός “είπε ψέματα στους αστυνομικούς”.

Σε συνέντευξή της στο NBC News μετά την ετυμηγορία των ενόρκων, η Heard εξέφρασε τη λύπη της για τα στοιχεία που αποκλείστηκαν από τη δίκη, όπως “ένα ντοσιέ με σημειώσεις ετών που χρονολογούνται από το 2011, από την αρχή της σχέσης μου, οι οποίες είχαν ληφθεί από τον γιατρό μου, στον οποίο ανέφερα την κακοποίηση. Πώς μπόρεσαν να κρίνουν, πώς μπόρεσαν να μην καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα;”, είπε η Heard, αναφερόμενη στα στοιχεία από τα οποία οι ένορκοι είχαν προστατευτεί.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!