Πριν από περίπου έναν χρόνο, η NikkieTutorials ανέβασε το βίντεο I’m Coming Out. Σε αυτό η 26χρονη τώρα Nikkie αποκάλυψε στο κοινό της ότι είναι τρανς. Ήδη από τα 6 της άρχισε να μακραίνει τα μαλλιά της και από τα 7 φόραγε μόνο κοριτσίστικα ρούχα. Στα 14 είχε ξεκινήσει την ορμονική θεραπεία, ενώ η μετάβαση είχε ολοκληρωθεί πλήρως όταν ήταν 19 ετών. Το coming out της, ωστόσο, δεν έγινε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού ωθήθηκε βίαια από έναν εκβιασμό. Συγκεκριμένα, κάποιος ανακάλυψε ότι είναι τρανς και απειλούσε ότι θα το βγάλει στον Τύπο, γιατί θεωρούσε πως η Nikkie ήταν ψεύτρα ή δειλή.  

Η Nikkie, λοιπόν, αποφάσισε να μην αφήσει να της κλέψουν τη δύναμη και να μοιραστεί μόνη της με τους φαν της την τρανς ταυτότητά της. Εκείνος που την απειλούσε ήθελε να της καταστρέψει τη ζωή, αλλά όπως λέει εκείνη δεν τα κατάφερε. Ο κόσμος αγκάλιασε το coming out της, την στήριξε και οι συνδρομητές της αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο -έχει σήμερα 13,7 εκατομμύρια-.  

Από την αποκάλυψη και μετά, αρκετοί της ζητήσαν να κάνει ένα βίντεο με tips μακιγιάζ για τρανς άτομα. Συγκεκριμένα, της ζήτησαν tips ώστε να δημιουργείται η εικόνα ενός πιο θηλυκού προσώπου. Για καιρό δεν ένιωθε έτοιμη να το κάνει, αλλά πριν μερικές μέρες αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα. Μεταξύ των μυστικών της, είναι η ουδετεροποίηση του χρώματος της επιδερμίδας, η χρήση του bronze για τη “σμίκρυνση” του μετώπου και τη δημιουργία ενός πιο μαλακού σαγονιού, το μεγάλωμα των ματιών με λευκό μολύβι και η τοποθέτηση του concealer σε στρατηγικά σημεία.  

Γιατί έκανε αυτό το βίντεο

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η Nikkie υπογραμμίζει ότι η απαίτηση της κοινωνίας όλες οι γυναίκες να έχουν θηλυκά χαρακτηριστικά για να είναι αποδεχτές, είναι ένα από τα μεγαλύτερα φορτία των τρανς ατόμων. Τα tips που δίνει δεν έχουν σκοπό να προσαρμοστούν οι τρανς στην κοινωνία, αλλά να νιώσουν ωραία με τον εαυτό τους, να διαχειριστούν το πρόσωπό τους όπως θέλουν και να παίξουν με το μακιγιάζ. “Αυτό το βίντεο δεν είναι για την κοινωνία. Σκοπός του δεν είναι να ικανοποιήσει τους άλλους. Είναι ένα βίντεο ώστε ο οποιοσδήποτε εκεί έξω να βρει νέες τεχνικές για να αλλάξει την εμφάνισή του. Γιατί στο τέλος της μέρας αυτή είναι η ουσία του μακιγιάζ. Κατά την γνώμη μου το μακιγιάζ υπάρχει για να μάς κάνει να νιώθουμε ισχυροί, δυνατοί, με αυτοπεποίθηση. Δεν είναι μία στρώση μπογιάς για να κρύψουμε τους εαυτούς μας ή για να μάς δεχτεί η κοινωνία. Όχι, είναι για εμάς”.