Αν δεν έχεις δει ακόμα το πέμπτο -και προτελευταίο- επεισόδιο του The Falcon and the Winter Soldier, σου προτείνουμε να σταματήσεις τώρα να διαβάζεις, εκτός κι αν θες να φας μερικά spoilers. Αν το έχεις δει, τότε προσπαθείς ακόμα να αποκωδικοποιήσει το cameo της Julia Louis-Dreyfus, που όλοι οι fans συζητάνε.  

Στο τέταρτο επεισόδιο, ο John Walker (aka ψεύτικος Captain America) κατέληξε να δολοφονεί άγρια ένα μέλος των Flagsmashers με την ασπίδα του. Το περιστατικό είδε όλος ο κόσμος, αφού οι περαστικοί το βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους. Το αποτέλεσμα το είδαμε στο πέμπτο επεισόδιο. Κατ’ αρχάς, ο Sam και ο Bucky του πήραν την ασπίδα. Μετά από αυτό, γύρισε στις ΗΠΑ, όπου η κυβέρνηση του πήρε το “αξίωμα” του Captain America και τον ανάγκασε σε μη τιμητική αποστράτευση. Σε αυτή την σκηνή, ανακαλύπτουμε ότι δεν τους έχει πει ούτε ότι δεν έχει πια την ασπίδα, ούτε ότι έχει πάρει το Super Soldier Serum 

Βγαίνοντας από την ακρόασή του, κάθεται σε ένα παγκάκι με τη γυναίκα του. Εκεί τον προσεγγίζει μία άγνωστη γυναίκα, η οποία του συστήνεται ως η Contessa Valentina Allegra de Fontaine. Του είπε, μάλιστα, ότι για πιο εύκολα μπορεί να τη φωνάζει Val, αλλά να μην τη φωνάζει Val. Γρήγορα καταλαβαίνουμε ότι όποια κι αν είναι αυτή η γυναίκα, έχει σίγουρα πολλή δύναμη και διασυνδέσεις. Και υποπτευόμαστε σίγουρα ότι εμπλέκεται σε κάποια μυστική οργάνωση. Γιατί; Διότι του λέει ότι γνωρίζει πως πήρε το Serum, αλλά και ότι δεν έχει πια την ασπίδα. Ωστόσο, του ζητάει να μην αγχώνεται γιατί ως προς τη δικαιοδοσία η ασπίδα είναι στην πραγματικότητα γκρίζα ζώνη. Όσο για το Serum του είπε ότι πήρε τη σωστή απόφαση, γιατί τον έκανε πολύτιμο για κάποιους ανθρώπους. Φεύγοντας, του ζήτησε να σηκώσει το τηλέφωνο όταν τον καλέσει, ενώ του έδωσε μία κάρτα, που τελικά δεν έγραφε τίποτα.  

julia gif Tumblr posts - Tumbral.com

Τι γνωρίζουμε για τη Val; 

Το ενδιαφέρον με αυτό το cameo; Υπό κανονικές συνθήκες, θα καταλαβαίναμε περισσότερα για το τι συμβαίνει. Έπρεπε να έχουμε δει ήδη τη Val σε μία ταινία. Συγκεκριμένα, στο Black Widow, που θα μάς δείξει το παρελθόν της Natasha Romanoff. Βλέπεις, η ταινία έπρεπε να έχει βγει ήδη από την άνοιξη του 2020, πριν το The Falcon and the Winter Soldier. Ωστόσο, η πρεμιέρα πήγε πάνω από έναν χρόνο μετά, για τις 9 Ιουλίου του 2021, εξαιτίας του κορωνοϊού.  

Μπορεί να μην έχουμε τις πληροφορίες, που θα είχαμε από την ταινία, αλλά έχουμε πάντα τα comics και η Val είναι γνωστή περσόνα τους. Αρχικά, την γνωρίσαμε ως μέλος της S.H.I.E.L.D. Όσο βρισκόταν σε αυτήν, είχε συνεργαστεί με τη Sharon Carter στην ομάδα Femme Force, ενώ είχε αναπτύξει ερωτική σχέση με τον Nick Fury.  

Siskoid's Blog of Geekery: Sexy Sexy Nick Fury: Tributes and Controversies

Τα πράγματα, βέβαια, στις σχέσεις τους άλλαξαν, όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν διπλή πράκτορας και δούλευε για τους Ρώσους. Κι αν ακόμα δεν έχεις υποπτευθεί πού ακριβώς δούλευε, να σου πούμε ότι το ψευδώνυμό της είναι Madame Hydra. Με άλλα λόγια, ήταν μέλος μίας από τις βασικές οργανώσεις κακών της Marvel 

a-girl-with-sparkling-lies - Tumblr blog | Tumgir

Τι σημαίνουν όλα αυτά για το μέλλον της στη σειρά και στη Marvel γενικά; 

Ειδικά επειδή δεν γνωρίζουμε τα γεγονότα του Black Widow, δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η Val. Δεν γνωρίζουμε καν αν η πλοκή θα την τοποθετήσει στο να το παίζει ακόμα πράκτορας της S.H.I.E.L.D. ή αν η ταυτότητά της έχει αποκαλυφθεί. Στην πραγματικότητα, δεν μπορούμε καν να είμαστε σίγουροι αν θα τη δούμε στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ή αν θα την ξανασυναντήσουμε απευθείας στο Black Widow και μετέπειτα σε κάποια άλλη ταινία ή σειρά της Marvel.  

Μπορούμε, βέβαια, να κάνουμε υποθέσεις βάσει όσων γνωρίζουμε. Τα πιο πιθανά σενάρια; Ίσως με κάποιον τρόπο, συνεργάζεται με την παλιά της γνώριμη, τη Sharon. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η Sharon είναι πράγματι ο Power Broker και η Val δουλεύει για εκείνη, ότι -ανάποδα- η Sharon δουλεύει για τη Val, που είναι ο Power Broker, ή ότι και οι δύο δουλεύουν γι’ αυτόν. Κάποιοι υποψιάζονται ότι ίσως θέλει να δημιουργήσει μία κακιά έκδοση της Femme Force. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο πιθανό, γιατί θα προσέγγιζε μόνο γυναίκες και όχι τον Walker. Αντιθέτως, θα ήταν πιο ρεαλιστικό να θεωρήσουμε ότι η HYDRA έχει δημιουργηθεί ξανά και δουλεύει γι’ αυτήν ή ότι προσπαθεί αν την επαναδημιουργήσει.  

Υπάρχει ακόμα ένα σενάριο, το οποίο υπήρχε στα fan theories πριν δούμε τη Val. Πολλοί πιστεύουν ότι η Marvel ετοιμάζεται να μάς συστήσει τους Thunderbolts. Πρόκειται για μία ομάδα, που θυμίζει σε έναν βαθμό την Suicide Squad της DC. Είναι μία ομάδα ηρώων, που αποτελείται από πρώην εγκληματίες, οι οποίοι πλέον έχουν αναμορφωθεί. Πώς γεννήθηκε η θεωρία; Μέλη των Thunderbolts στα comics είναι ο Helmut Zemo, ο Georges Batroc και ο Winter Soldier. Και οι τρεις εμφανίστηκαν με κάποιον τρόπο στο The Falcon and the Winter Soldier 

Βάσει αυτού του fan theory, η Val θα είναι για τους Thunderbolts ό,τι ο ρόλος της Viola Davis για τη Suicide Squad. Με άλλα λόγια, θα είναι εκείνη που τους στρατολογεί, τους οργανώνει και τους δίνει αποστολές. Η θεωρία, λοιπόν, είναι ότι προσέγγισε τον Walker για να τον κάνει μέλος αυτής της ομάδας. 

a-girl-with-sparkling-lies - Tumblr blog | Tumgir