Η Ναταλία Γερμανού πολλάκις μάς έχει απασχολήσει με τον πιο θετικό τρόπο, μέσω των δηλώσεων και της στάσης της στις εκπομπές της, αλλά και της διαδικτυακής της παρουσία. Την τελευταία χρησιμοποίησε πριν μερικές μέρες, για να σχολιάσει στο Twitter πόσο της αρέσει, που βλέπει πλέον τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Αυτό το tweet, ωστόσο, στάθηκε αφορμή να ξεσπάσει ένας ρατσιστικός οχετός στα σχόλια. 

Σε ένα από αυτά είδαμε έναν χρήστη να συνδέει τον μπασκετμπολίστα με τον γυναικοκτόνο πακιστανικής καταγωγής στο Περιστέρι, γράφοντας “Μπράβο παικταράς, πες μας όμως και για τον πίθηκο που δολοφόνησε την 17χρονη επειδή του έθιξε το κοπράνι. Θα ενταχθούν, τι λες;”. Σε αυτό, η παρουσιάστρια έσπευσε να τού απαντήσει ότι νόμιζε ότι τη 17χρονη τη δολοφόνησε άνθρωπος από το Πακιστάν και όχι κάποιο τετράποδο, σημειώνοντας ότι το γεγονός την εξόργισε όσο κάθε άλλη γυναικοκτονία.

Αυτή η απάντησή της οδήγησε, όμως, στο ένας άλλος χρήστη της πλατφόρμας να κάνει το δικό του άκρως προβληματικό σχόλιο:

“Ενώ καρπώθηκες όλα τα προνόμια ως κόρη του πατέρα σου, έφτασες σχεδόν 60 χρονών μένοντας άτεκνη και με περισσή αχαριστία έκοψες τη γενεαλογική του γραμμή. Ακόμη πιο ξεδιάντροπα, μέσω της TV, προβάλλεις στο έθνος το προσωπικό σου ναυάγιο προωθώντας φεμινισμό και αντιρατσισμό. Ντροπή σου!”, διαβάσαμε να γράφει με μία ξεκάθαρα ρατσιστική και πατριαρχική χροιά, αλλά ακόμα περισσότερο κάνοντας οφθαλμοφανές shaming σε μία γυναίκα, επειδή αποφάσισε να μη γίνει μητέρα, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ήταν χρέος της να διαιωνίσει το DNA της λόγω του φύλου της.

Φυσικά, η Ναταλία Γερμανού δεν είναι άνθρωπος, που θα καθίσει να δώσει βάση σε ένα σχόλιο, με σαφώς προβληματικές ρίζες. Αρκέστηκε στο να έχει την πιο badass αντίδραση, αναδημοσιεύοντάς το σε Twitter και Instagram και γράφοντας “Αυτό είναι ίσως από τα πιο τιμητικά tweets που έχω λάβει. Το μοιράζομαι μαζί σας” στο πρώτο και “Όταν νομίζουν ότι σε βρίζουν αλλά τελικά σε δοξάζουν” στο δεύτερο. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!