Κατά τη λήξη της πολύκροτης δίκης Heard v. Depp οι ένορκοι πρότειναν ως ποσά αποζημίωσης 15 εκατομμύρια δολάρια συνολικά από τη Heard προς τον Depp και 2 εκατομμύρια από εκείνον προς την ηθοποιό. Αρχικά εκείνη είχε ζητήσει αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων και ο ηθοποιός 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο δικαστής μείωσε τα 15 εκατομμύρια δολάρια που επιδικάστηκαν στον Depp σε 10,35 εκατομμύρια δολάρια (με βάση νόμο της πολιτείας της Βιρτζίνια που περιορίζει τις ποινικές αποζημιώσεις). Παρόλα αυτά, η δικηγόρος της ηθοποιού, Elaine Bredehoft, δήλωσε σε πρωινή εκπομπή των ΗΠΑ ότι η πρώτη αδυνατεί να πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης και θα ασκήσει έφεση. Επιπλέον, η Bredehoft ανέφερε στην τελική της αγόρευση την περασμένη εβδομάδα ότι η 36χρονη Heard έχει πληρώσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια σε δικαστικά έξοδα για τη δίκη.

Τι θα συμβεί λοιπόν αν η Heard δεν είναι σε θέση να πληρώσει την αποζημίωση. Η νομική αναλύτρια Emily D. Baker εξηγεί στο αμερικανικό PEOPLE: “Θα εξαρτηθεί από τα μέρη, αλλά μόλις εκδοθεί η απόφαση στις 24 Ιουνίου, αναρωτιέμαι αν οι δικηγόροι θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται την πληρωμή αυτής της απόφασης. Άλλωστε ειπώθηκε ότι o Johnny Depp δεν επιδιώκει να τιμωρήσει την Heard με χρήματα.Φαντάζομαι ότι θα προσπαθήσουν να συμβιβαστούν και θα δείτε να δηλώνουν ότι δεν επιδιώκουν να εκτελέσουν την απόφαση. Εάν όμως παραμείνουν πιστοί στην εκτέλεση της απόφασης τότε ξεκινά μια ολόκληρη ξεχωριστή διαδικασία στο δικαστήριο, με πιθανή κατάσχεση περιουσίας και καθορισμό τρόπων πληρωμής”, αναφέρει η Baker αν και πιστεύει ότι η νομική ομάδα του Depp ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για το να σταματήσει η Heard να “βλάπτει το ήθος και την καριέρα του ηθοποιού”, παρά για τα χρήματα.

Παράλληλα η νομική αναλύτρια σημειώνει ότι η Heard δεν έχει τη δυνατότητα να απαλλαγεί από την καταβολή της αποζημίωσης δηλώνοντας πτώχευση καθώς η συκοφαντική δυσφήμιση και δη κατά ενός δημοσίου προσώπου, θεωρείται εκ προθέσεως αδικοπραξία.

Υπάρχουν επίσης οι προηγούμενες φιλανθρωπικές δεσμεύσεις της Heard που παραμένουν στον αέρα. Πίσω στο 2016, η ηθοποιός ανακοίνωσε δημόσια ότι θα δωρίσει τα 7 εκατομμύρια δολάρια που πήρε ως αποζημίωση για το διαζύγιό της από τον Depp για φιλανθρωπικούς σκοπούς, δίνοντας τα μισά στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και τα άλλα μισά στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες. Όπως απέδειξε η ομάδα του Depp στο δικαστήριο, η ηθοποιός δεν έχει ακόμη εκπληρώσει αυτές τις υποσχέσεις, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να καταβληθούν σε ετήσιες δόσεις. Στην κατάθεσή της, η Heard δήλωσε ότι εξακολουθεί να έχει πλήρη πρόθεση να ολοκληρώσει τις δωρεές, σημειώνοντας ότι θα μπορέσει μόνο αν σταματήσει ο Depp να τη μηνύει.