Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά πράγματα, αλλά σε ένα συμφωνούμε ασυζητητί: Το διαζύγιο μεταξύ Johnny Depp και Amber Heard είναι από τα πιο άσχημα, χρονοβόρα και περίπλοκα όλου του Hollywοοd. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τάχθηκε υπέρ της Heard, μεγάλα κινηματογραφικά project αποφάσισαν να αφαιρέσουν τον Depp από την ομάδα τους, ένα εκ των οποίων είναι και το Fantastic Beasts. Παρόλα αυτά, ο ίδιος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η πρώην σύζυγός του είναι η “ψεύτρα” της υπόθεσης και για να το αποδείξει, απαίτησε να μάθει αν η φιλανθρωπική οργάνωση ACLU, πήρε τα 7 εκατομμύρια που έλαβε η Heard από το διαζύγιο, αφού η ίδια είχε υποσχεθεί ότι θα τα δωρίσει. Και κάπως έτσι γύρισαν όλα τα βλέμματα στην ηθοποιό.

Αφού ξεκίνησε ο Depp τις κατηγορίες προς το πρόσωπό της, το κοινό έχει χωριστεί σε δύο ομάδες: Σε αυτούς που υποστηρίζουν την Heard και σε αυτούς που υποστηρίζουν τον Depp. Οι fans του δεύτερου, αφού τον είδαν να απολύεται από όλες τις δουλειές που είχε κλείσει, ενώ παράλληλα γίνονταν μάρτυρες του διασυρμού του, πήραν την “κατάσταση στα χέρια τους” και αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα ηλεκτρονικό petition με το οποίο απαιτούν ουσιαστικά την αποχώρηση της Heard από την ταινία “Aquaman 2”. Μέχρι στιγμής, οι υπογραφές έχουν φτάσει το ενάμισι εκατομμύριο, ενώ ο στόχος είναι τα τρία.

Για αρκετό διάστημα, κυκλοφορούσαν ανυπόστατες φήμες για το ότι η Heard δε θα γυρνούσε για την δεύτερη ταινία της DC. Άσχημα νέα όμως περίμεναν όλους εκείνους που δεν την χωνεύουν και είχαν χαρεί. Ο παραγωγός  της ταινίας, Peter Shafran, είπε πως η πίεση που άσκησαν διάφοροι fans είχε πολύ μικρή επίδραση για το αν θα κρατούσαν την Heard στο cast. Συγκεκριμένα, ο Shafran είπε στο Podcast “Hero Nation” της πλατφόρμας Deadline, “Δεν νομίζω ότι θα υποκύψουμε ποτέ στην πίεση από τους fans, ειλικρινά. Πρέπει κανείς να κάνει το καλύτερο για την ταινία. Θεωρήσαμε ότι αν είναι [παρόντες] ο James Wan, και ο Jason Momoa, τότε πρέπει να είναι και η Amber Heard. Αυτό συνέβη. […] Δεν μπορεί κάποιος να αγνοήσει το τι συμβαίνει στο σύμπαν του Twitter, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αντιδράσει ή να το ακολουθήσει σαν την απόλυτη αλήθεια ή να υποκύψει στις επιθυμίες τους. Πρέπει να κάνεις αυτό που είναι σωστό για την ταινία και αυτό αποφασίσαμε τελικά.”

Credits: Warner Bros.

Επιπλέον, η ίδια είχε πει στο Entertainment Weekly πως ήταν πολύ ενθουσιασμένη με την ανταπόκριση του κοινού για το Aquaman, αποκαλύπτοντας πως είναι υπερβολικά χαρούμενη με το να ξεκινήσουν και πάλι τα γυρίσματα. Επίσης συμπλήρωσε, “Πληρωμένες φήμες και καμπάνιες στα social media δεν μπορούν να ελέγξουν τις επιλογές στο casting, γιατί δεν βασίζονται στην πραγματικότητα. Μόνο οι fans έκαναν πραγματικότητα το ‘Aquaman’ και το ‘Aquaman 2’.”

Εν ολίγοις, η επιστροφή της στον ρόλο της Mera είναι αναπόφευκτη, ειδικά από την στιγμή που έχει την στήριξη της Warner Bros. Αν όμως αλλάξει κάτι, γνωρίζουμε ποια θα ήθελαν οι fans να την αποκαταστήσει. Λόγος γίνεται για την Emilia Clarke, καθώς πολλοί  επιθυμούν την επανασύνδεσή της με τον Momoa μετά το Game of Thrones. Για παράδειγμα, ο digital artist, @Bosslogic, “αντικατέστησε” το πρόσωπο της Heard με εκείνο της Clarke και το αποτέλεσμα ήταν αυτό.

credits: Bosslogic

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!