Την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε την τελική ετυμηγορία της δίκης του Johnny Depp και της Amber Heard. Οι ένορκοι αποφάσισαν ουσιαστικά υπέρ του πρώτου, κρίνοντας ένοχη τη Heard για τρεις στις τρεις κατηγορίες δυσφήμισης και εκείνον μόλις για μία από τις τρεις αντίστοιχες εναντίον του. Παράλληλα, πρότειναν το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση από εκείνη προς τον ηθοποιό (μειώθηκε στα 10,35 εκατομμύρια δολάρια από τη δικαστή) και των 2 εκατομμυρίων από τον Depp προς την πρώην σύζυγό του.

Οι αντιδράσεις των δύο πλευρών στην ετυμηγορία ήρθαν με διαφορετικό τρόπο. Η Heard έβγαλε μία ανακοίνωση μέσω των εκπροσώπων της και ένα σχετικά μικρό κείμενο στο Instagram, για να αναφερθεί στο πώς η δικαστική απόφαση επηρεάζει αρνητικά τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Ο Depp δημοσίευσε στο Instagram του ένα μακροσκελές κείμενο, για να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν και να υπογραμμίσει τη σημασία της ετυμηγορίας. Τώρα, ο ηθοποιός προχώρησε και σε ένα βίντεο στο TikTok, μόλις ώρες μετά την εγγραφή του στην πλατφόρμα, οι χρήστες της οποίας των στήριξαν όσο κανένας άλλος. Σε αυτό, είδαμε ένα μοντάζ πρόσφατων επαγγελματικών του κινήσεων με αποσπάσματα από τους fans του, που είχαν μαζευτεί τις προηγούμενες εβδομάδες έξω από το δικαστήριο. Παράλληλα, το συνόδευσε και με μία λεζάντα αφιερωμένη στους υποστηρικτές του:

“Προς όλους τους πολύτιμους, πιστούς και ακλόνητους υποστηρικτές μου. Έχουμε βρεθεί παντού μαζί, έχουμε δει τα πάντα μαζί. Έχουμε περπατήσει τον ίδιο δρόμο μαζί. Κάναμε το σωστό πράγμα μαζί. Όλα επειδή ενδιαφερθήκατε. Και τώρα, όλοι θα προχωρήσουμε μπροστά μαζί. Είστε, όπως πάντα, οι εργοδότες μου και γι’ ακόμα μια φορά θα περιοριστώ στο ότι δεν υπάρχει τρόπος να σάς ευχαριστήσω, πέρα από το να σάς πω ευχαριστώ. Οπότε, ευχαριστώ. Με την αγάπη μου και τον σεβασμό μου, JD”. 

@johnnydepp

To all of my most treasured, loyal and unwavering supporters. We’ve been everywhere together, we have seen everything together. We have walked the same road together. We did the right thing together, all because you cared. And now, we will all move forward together. You are, as always, my employers and once again I am whittled down to no way to say thank you, other than just by saying thank you. So, thank you. My love & respect, JD

♬ Stranger – Love Joys

Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο, το βίντεο έχει μαζέψει 12,7 εκατομμύρια προβολές και 4,3 εκατομμύρια likes, με κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες σχόλια υποστήριξης από κάτω. Ωστόσο, η Heard, η οποία σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία των ενόρκων, φαίνεται να βρήκε προκλητικό το TikTok του Depp. Συγκεκριμένα, φαίνεται να ενοχλήθηκε από την φράση “θα προχωρήσουμε μπροστά”, στην οποία και απάντησε μέσω εκπροσώπου της στο People, “Καθώς ο Johnny Depp λέει ότι ‘προχωράει μπροστά’, τα δικαιώματα των γυναικών προχωράνε προς τα πίσω. Το μήνυμα της ετυμηγορίας στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι να φοβούνται να ορθώσουν ανάστημα και να μιλήσουν”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!