Υποθέτουμε ότι ήδη γνωρίζεις για τη δίκη Johnny Depp και Amber Heard. Ο ηθοποιός έχει κάνει μήνυση στην πρώην σύζυγό του για δυσφήμιση, που οδήγησε σε ακύρωση επαγγελματικών συμφωνιών, με αφορμή ένα κείμενό της στη Washington Post, όπου μίλαγε για την εμπειρία της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας και δεν τον ονομάτιζε, αλλά τον φωτογράφιζε. Με τη σειρά της, εκείνη κατέθεσε αντιμήνυση και διεκδικεί το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Στη διάρκεια της δίκης και οι δύο έχουν κατηγορήσει ο ένας τον άλλον για σωματική και συναισθηματική κακοποίηση, με την Heard να κατηγορεί τον Depp και για σεξουαλική. Φυσικά, περιμένουμε το αποτέλεσμα της δίκης και την αποκάλυψη όλων των κατατεθέντων στοιχείων, για να αποκτήσουμε μια παραπάνω ιδέα για το πού τελικά βρίσκεται η αλήθεια. Ωστόσο, οι fans του Depp έχουν ήδη βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα, έχουν καταδικάσει τη Heard και βάσει αυτού έχουν προβεί σε συμπεριφορές, που κάποιος εύκολα μπορεί να χαρακτηρίσει προβληματικές. Για παράδειγμα, όταν η Heard περιέγραψε τη σεξουαλική κακοποίηση, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που έσπευσαν να σχολιάσουν ότι δεν βρίσκουν πού ήταν λάθος ο Depp και πως η ηθοποιός απλά περιγράφει τη φαντασίωση κάθε γυναίκας. Σχόλια εξαιρετικά τοξικά, ακόμα κι αν αποδειχτεί ότι οι ισχυρισμοί της Heard είναι ψευδείς. 

@queencrybaby87

#johnnydepp #johnny #teamjohnnydepp #amberheard #drama #case #courtroom #court #drama #trial #hesayshesay #proof #evidence #yesplease #distraction #fantasy #dominance #control #sexy #bed #fun #reaction #love #fyp #fypシ #follow #explore #trending #viral #likethat

♬ original sound – Laura J Reeves

Στο στόχαστρο, όμως, δεν έχει μπει μόνο εκείνη. Εδώ και κάποιες μέρες η Lily-Rose Depp, κόρη του Depp με τη Vanessa Paradis, γίνεται δέκτης μίας τεράστιας ποσότητας επιθετικών σχολίων. Σε αυτά την κατηγορούν, διότι από την αρχή της δίκης δεν έχει κοινοποιήσει κανένα μήνυμα υποστήριξης προς τον πατέρα της, παρά το γεγονός ότι το Instagram της είναι αδρανές ήδη από δύο μέρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Κάποια από αυτά, που διαβάσαμε κάτω από τις παλιότερες δημοσιεύσεις της; “Ούτε μία φωτογραφία με τον μπαμπά σου; Τι είδος ανθρώπου είσαι;”, “Ποστάρεις τα βυζιά σου περισσότερο από τον ίδιο τον μπαμπά σου, τι ναυάγιο” και “Μετά από χρόνια θα έχεις χαθεί και ξεχαστεί και ο κόσμος θα σε θυμάται μόνο ως την κόρη ενός θρυλικού άντρα”. Ναι ναι, οι fans του Depp τον νοιάζονται και τον στηρίζουν τόσο, που είπαν να παρενοχλήσουν την κόρη του με λίγο σεξισμό και slut shaming, αδιαφορώντας ακόμα και για την πιθανότητα εκείνος ο ίδιος να τής έχει ζητήσει να μείνει αμέτοχη σε όλο αυτό ή πολύ απλά η ηθοποιός και μοντέλο να θέλει να προστατεύσει τον εαυτό της.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι το όνομα της Depp έχει ακουστεί στο δικαστήριο τόσο από τον πατέρα της, όσο και από τη Heard. Ο πρώτος υποστηρίζει ότι η κόρη του είχε κακές σχέσεις με την ηθοποιό και είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με εκείνη και γι’ αυτό δεν πήγε καν στον γάμο τους. Η δεύτερη λέει μία εντελώς διαφορετική ιστορία, σύμφωνα με την οποία είχε άριστη σχέση και μετα δύο παιδιά του Depp. Προφανώς, δεν υπάρχει τρόπος εμείς να γνωρίζουμε ποιος λέει αλήθεια. Ωστόσο, αξίζει να προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω πως η Depp, αν και τώρα κατηγορείται από τους fans, το 2016 είχε γράψει στο Instagram της για τον πατέρα της, με αφορμή τις πρώτες κατηγορίες της Heard εναντίον του, “Ο μπαμπάς μου είναι το πιο γλυκό, γεμάτο αγάπη άτομο που γνωρίζω. Δεν έχει υπάρξει τίποτα άλλο, πέρα από ένας υπέροχος πατέρας στον μικρό μου αδερφό και εμένα και όλοι όσοι τον ξέρουν θα πουν το ίδιο”.