Από άποψη ενδιαφέροντος του κοινού, η δίκη Johnny Depp και Amber Heard μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της χρονιάς. Έξι χρόνια μετά τις κατηγορίες εναντίον του Depp για σωματική κακοποίηση προς την πρώην σύζυγό του, ο ηθοποιός την οδήγησε στο δικαστήριο με τρεις κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση, με εκείνη να απαντάει με τρεις αντίστοιχες κατηγορίες. Μετά από αρκετές εβδομάδες και έναν παρζουλισμό στα social media υπέρ του Depp, η δίκη ολοκληρώθηκε με εκείνον ουσιαστικά να αποτελεί τον μεγάλο νικητή της, με τους ενόρκους τελικά να αποφασίζουν ότι η Heard είναι ένοχη για όλες τις κατηγορίες δυσφήμισης, ενώ ο Depp μόνο για μία, και να κρίνουν ότι εκείνη πρέπει να του δώσει αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων και εκείνος να της δώσει 2 εκατομμύρια. 

Προφανώς, είχαμε αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές. Από τη μία, αμέσως η ηθοποιός έβγαλε ανακοίνωση, όπου εξέφραζε την απογοήτευσή της όχι τόσο για την ίδια, όσο για το τι σημαίνει η δικαστική απόφαση για τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Από την άλλη, ο Depp δημοσίευσε ένα κείμενο όπου αναφερόταν στο πόσο είχαν επηρεάσει οι κατηγορίες τη ζωή του και τον περίγυρό του, στη σημασία της δικαστικής απόφασης για άλλους ανθρώπους στη θέση του και σε όσους τον στήριξαν. Λίγες μέρες αργότερα, τον είδαμε να ανοίγει και TikTok, με βασικό σκοπό να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του, οι οποίοι έδρασαν κατά κύριο λόγο μέσω της πλατφόρμας, με τη Heard μάλιστα να αντιδρά στα όσα ανέφερε στο πρώτο του βίντεο. 

Τώρα μία πιο ολοκληρωμένη αντίδραση έρχεται από τη Heard. Η ηθοποιός έδωσε μία συνέντευξη στη Savannah Guthrie του NBC αναφορικά με την ετυμηγορία των ενόρκων, αλλά και με όλη τη δίκη. Αυτή θα προβληθεί ολόκληρη την Παρασκευή 17 Ιουνίου στην εκπομπή Dateline, αλλά έχουν ήδη ξεκινήσει να προβάλλονται αποσπάσματά της στο Today. Στο πρώτο, που κυκλοφόρησε από αυτά, λοιπόν, την ακούσαμε να σχολιάζει τόσο την στάση των social media εναντίον της, όσο και το γιατί οι ένορκοι δεν την πίστεψαν. 

“Δεν με νοιάζει τι πιστεύουν για εμένα ή τι επικρίσεις θέλεις να κάνεις σχετικά με το τι συνέβη στην ιδιωτικότητα του σπιτιού μου, του γάμου μου, πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν θεωρώ ότι ο μέσος άνθρωπος πρέπει να ξέρει αυτά τα πράγματα, οπότε δεν το παίρνω προσωπικά. Ακόμα, όμως, και κάποιος που είναι σίγουρος ότι αξίζω όλο αυτό το μίσος και το βιτριόλι, ακόμα κι αν νομίζεις ότι λέω ψέματα, και πάλι δεν θα μπορούσες να με κοιτάξεις στα μάτια και να μού πεις ότι πιστεύεις πως στα social media υπήρξε μία δίκαιη εκπροσώπηση. Δεν μπορείς να μού πεις πως νομίζεις ότι αυτό ήταν δίκαιο. 

(…) Πώς θα μπορούσαν (οι ένορκοι) να κρίνουν; Πώς θα μπορούσαν να μη φτάσουν σε αυτή την ετυμηγορία; Είχαν καθίσει σε αυτές τις θέσεις και άκουσαν για πάνω από τρεις εβδομάδες αδιάκοπες αμείλικτες καταθέσεις από μισθωτούς υπαλλήλους και προς το τέλος της δίκης από άσχετους, θα έλεγα. (…) Δεν τούς κατηγορώ. Βασικά, καταλαβαίνω πως είναι ένας αγαπητός χαρακτήρας και ο κόσμος αισθάνεται ότι τον ξέρει. Είναι ένας φανταστικός ηθοποιός. (…) Ξανά, πώς θα μπορούσαν (να με πιστέψουν), αφότου άκουσαν τρεισήμισι εβδομάδες καταθέσεων αναφορικά με το πώς ήμουν ένα αναξιόπιστο άτομο. Πώς να πιστέψουν μία λέξη, που έβγαινε από το στόμα μου;”.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!