Το κείμενο περιέχει spoilers από την 4η σεζόν του Stranger Things

Οι πιθανότητες λένε ότι ήδη έχεις τελειώσει την 4η σεζόν του Stranger Things και έχεις τραυματιστεί ψυχικά με κάποια από τα γεγονότα της. Όσο κι αν θέλεις να συνεχίσεις με τη ζωή σου και να παρακολουθήσεις άλλες αντίστοιχες σειρές, μέχρι τον ερχομό της 5ης και τελευταίας σεζόν, η κατάληξη πιθανώς είναι να μην μπορείς ακόμα να σταματήσεις να ασχολείσαι με όσα είδες στο φινάλε. Μία από τις πιο τραυματικές στιγμές; Ο θάνατος του Eddie, μαζί με τον αυτοσχέδιο αποχαιρετισμό του Joseph Quinn στον Dustin

Βέβαια, το τέλος του χαρακτήρα ίσως να μην ήταν τόσο απρόσμενο όσο νομίζαμε. Μία πιο παρατηρητική ματιά στα πρώτα επεισόδια της σεζόν και στα τατουάζ του Eddie αποκαλύπτουν ότι από νωρίς είχαμε στοιχεία για τον θάνατό του. Όταν ο Eddie έδειξε τα τατουάζ του στην Chrissy, πολλοί τα θεώρησαν σημάδι ότι ήταν ανάμεσα στους επιζώντες του μακελειού του Hawkins Lab. Τελικά, όμως, άλλο ήταν το κρυφό τους μήνυμα. 

Οι νυχτερίδες

Στον έναν του αγκώνα ο Eddie έχει κάνει τατουάζ νυχτερίδες. Όταν βρισκόταν στο Upside Down με τον Dustin κατάφερε να απομακρύνει τις Demobats, ένα είδος ουσιαστικά νυχτερίδων, από το Creel House. Κι ενώ ο Dustin καταφέρνει να περάσει στον πραγματικό κόσμο, ο ίδιος αποφασίζει να μείνει εκεί και να τις πολεμήσει. Κάπως έτσι, τον βλέπουμε να σκοτώνεται από αυτές, καθώς τυλίγουν γύρω τους τις ουρές τους και μπήγουν μέσα στο δέρμα του τα δόντια και τα νύχια τους. 

© Netflix

Ο μαριονετίστας

Στον πήχη του ενός χεριού του, ο Eddie έχει το τατουάζ ενός σκοτεινού μαριονετίστα. Συγκεκριμένα, ένα σκελετωμένο χέρι, που κρατά σε σχοινιά μαριονέτας μία δαιμονική φιγούρα. Αυτό θεωρείται ότι μάς προμήνυσε όχι μόνο μέρος του τέλους του ίδιου, αλλά και ότι μάς αποκάλυψε κάτι, που τελικά επιβεβαιώθηκε στο φινάλε. 

Από τη μία, το τατουάζ ήρθε και έδεσε με το τραγούδι, που έπαιξε ο Eddie, για να αποσπάσει την προσοχή των Demobats, το Master of Puppets των Metallica. Από την άλλη, η όλη φύση του τατουάζ μοιάζει να μάς μαρτυρούσε από την αρχή της σεζόν ότι ο Vecna θα αποκαλυπτόταν ως ο μαριονετίστας, που έλεγχε στις προηγούμενες σεζόν τους Demogorgons και τον Mind Flayer. 

© Netflix

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!