SPOILERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ STRANGER THINGS!

 

Αφού έριξε το Netflix με τα δύο τελευταία επικά επεισόδια του 2ου τόμου της 4ης σεζόν και έφερε δάκρυα στα μάτια των fans (spoiler προσπαθούμε να μην κάνουμε, αλλά γίνεται να μην το έχετε δει ακόμα;) η δημοφιλής σειρά Stranger Things έχει ακόμα μια σεζόν μπροστά της. Ναι, επιβεβαιωμένα και μάλιστα εδώ και καιρό.

Τον Φεβρουάριο του 2022, οι δημιουργοί Matt και Ross Duffer ανακοίνωσαν με επιστολή τους ότι η πέμπτη σεζόν του Stranger Things θα είναι η τελευταία της σειράς. “Πριν από επτά χρόνια, σχεδιάσαμε το πλήρες ιστορικό τόξο του Stranger Things”, έγραψαν οι αδελφοί Duffer. “Εκείνη την εποχή, προβλέψαμε ότι η ιστορία θα διαρκούσε τέσσερις με πέντε σεζόν. Αποδείχτηκε πολύ μεγάλη για να την αφηγηθούμε σε τέσσερις, αλλά – όπως θα διαπιστώσετε σύντομα και μόνοι σας – τώρα πλησιάζουμε στο φινάλε μας. Η τέταρτη σεζόν θα είναι η προτελευταία σεζόν – η πέμπτη σεζόν θα είναι η τελευταία.

Υπάρχουν ακόμα πολλές συναρπαστικές ιστορίες να αφηγηθούμε στον κόσμο του Stranger Things. Νέα μυστήρια, νέες περιπέτειες, νέοι απροσδόκητοι ήρωες. Αλλά πρώτα ελπίζουμε να μείνετε μαζί μας καθώς ολοκληρώνουμε αυτή την ιστορία ενός δυνατού κοριτσιού που ονομάζεται Eleven και των γενναίων φίλων της, ενός διαλυμένου αρχηγού της αστυνομίας και μιας άγριας μαμάς, μιας μικρής πόλης που ονομάζεται Hawkins και μιας εναλλακτικής διάστασης που είναι γνωστή μόνο ως το Upside Down. Όπως πάντα, είμαστε ευγνώμονες για την υπομονή και την υποστήριξή σας”.

Πάμε να δούμε όμως τι άλλο έχει γίνει γνωστό για την 5η σεζόν από τον Φεβρουάριο, μέχρι και σήμερα.

Πότε θα βγει η πέμπτη σεζόν Stranger Things;

Είναι πλέον επίσημο και επιβεβαιωμένο. Η 5η σεζόν θα βγει το 2024, όπως φημολογούνταν σε διάφορα δημοσιεύματα μέχρι και σήμερα.

Θα υπάρξει άλμα στο χρόνο στην πέμπτη σεζόν;

Ναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους δημιουργούς. Όπως όλοι ήδη έχουμε παρατηρήσει στην 4η σεζόν, η παρέα του Stranger Things έχει μεγαλώσει κατά πολύ και παρόλο που τους λατρεύουμε, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι σε κάποιες φάσεις της πιο πρόσφατης σεζόν η εμφάνισή τους “κλώτσαγε” σε σχέση με το σενάριο. Οι ηθοποιοί είναι πλέον από 18 έως και 20 ετών περίπου, αλλά υποδύονται τους 15χρονους. Στην πέμπτη σεζόν θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να μας πείσουν ότι οι ήρωες πηγαίνουν ακόμη σχολείο. Πώς θα το αντιμετωπίσουν αυτό οι Duffer Brothers;

“Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε ένα άλμα στο χρόνο”, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ross Duffer. “Ιδανικά, θα είχαμε γυρίσει την τέταρτη και την πέμπτη σεζόν back to back, αλλά δεν υπήρχε κανένας εφικτός τρόπος να το κάνουμε αυτό. Οπότε όλα αυτά είναι συζητήσεις που θα κάνουμε με τους σεναριογράφους μας όταν ξεκινήσουμε”.

Το σύνολο του Stranger Things (μέχρι στιγμής) έχει διαρκέσει τρία χρόνια, από τον Νοέμβριο του 1983 μέχρι την τέταρτη σεζόν τον Μάρτιο του 1986. Κάθε νέα σεζόν έχει κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός περίπου ένα χρόνο, οπότε αν δεν σπάσουν την παράδοση, η πέμπτη και τελευταία σεζόν πιθανότατα θα λάβει χώρα κάποια στιγμή το 1987.

Τι άλλο έχουν πει οι δημιουργοί για την πέμπτη σεζόν;

Θα είναι στενά συνδεδεμένη με την τέταρτη σεζόν. Μιλώντας στο NME, ο Matt Duffer επιβεβαίωσε ότι η τελευταία σεζόν θα έχει διαφορετικό ρυθμό σε σχέση με τις προηγούμενες. “Συνήθως στις προηγούμενες σεζόν, όλα κλείνουν happy ending”, δήλωσε ο Matt Duffer. “Η τέταρτη και η πέμπτη είναι πραγματικά συνδεδεμένες μεταξύ τους.  Όπως και σε αυτή τη σεζόν, έτσι και στην πέμπτη θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε τα παιδιά και τι περνούν στο λύκειο, πριν τα πράγματα αρχίσουν να κλιμακώνονται. Μετά γίνεται όλο και πιο τρελό και πιο τρελό και πιο τρελό – αυτή είναι συνήθως η πορεία”.

Έχουν επίσης στο μυαλό τους ένα τέλος για τη σειρά, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της παραγωγής. “Έχουμε ένα τέλος”, πρόσθεσε ο Matt Duffer. “Είμαι σίγουρος ότι πολλά από αυτά θα αλλάξουν, αλλά τώρα αυτό είναι το τέλος. Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που σου έρχονται και λες: ‘Αυτό είναι, αυτό είναι σωστό, αυτό είναι αναπόφευκτο – αυτό πρέπει να γίνει'”.

Μιλώντας στο podcast Happy Sad Confused, οι δημιουργοί επιβεβαίωσαν ότι η τελευταία σεζόν θα διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου στο Hawkins αφήνοντας πίσω τη Ρωσία και την Καλιφόρνια από την τέταρτη σεζόν. “Θέλουμε να επιστρέψουμε σε πολλά από τα πράγματα που κάναμε στην πρώτη σεζόν”, δήλωσε ο Matt Duffer. “Πολλές από τις αρχικές ομάδες και τα ζευγάρια που είχαμε στην πρώτη σεζόν θα επιστρέψουν, υπάρχει κάτι ωραίο στο να κλείνει ο κύκλος”.

Θα επιστρέψει o Vecna στην πέμπτη σεζόν;

Αν κρίνουμε απ’ όσα είπε ο Will στο τελευταίο επεισόδιο, ναι.

Στο φινάλε της τέταρτης σεζόν, ο Will λέει στον Mike ότι ο Vecna είναι πληγωμένος, αλλά είναι ακόμα ζωντανός. Κι αν δεν σας αρκεί αυτό, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Vecna, Jamie Campbell Bower, είπε στο The Hollywood Reporter ότι γνωρίζει τα γεγονότα της πέμπτης σεζόν. “Επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι: Ξέρω για την πέμπτη σεζόν. Πάρτε από αυτό ό,τι θέλετε”.

Όσον αφορά άλλες απώλειες στην τέταρτη σεζόν, οι αδελφοί Duffer επιβεβαίωσαν στο podcast Happy Sad Confused ότι ο Eddie Munson είναι σίγουρα νεκρός, αν και ο θάνατός του θα έχει “τεράστιες επιπτώσεις” μεταξύ των επιζώντων στην επόμενη σεζόν. Όσο για την Max, είναι ζωντανή αλλά “εγκεφαλικά νεκρή, τυφλή και όλα της τα κόκαλα είναι σπασμένα”, σύμφωνα με τους δημιουργούς. Θα μπορούσε, ωστόσο, να γίνει το δοχείο για την επιστροφή του Vecna;

Και μετά; Όντως τέλος το Stranger Things;

Κι όμως όχι! Ένα spin-off είναι στα σκαριά! Οι αδελφοί Duffer έχουν συζητήσει ανοιχτά τα σχέδιά τους για μια spin-off σειρά μετά το τέλος του Stranger Things. Μιλώντας στο Variety, το δίδυμο είπε: “Έχουμε μια ιδέα για ένα spin-off για το οποίο είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι… αλλά δεν έχουμε πει ακόμα σε κανέναν την ιδέα, πόσo μάλλον δεν την έχουμε γράψει. Πιστεύουμε ότι όλοι – συμπεριλαμβανομένου του Netflix – θα εκπλαγούν όταν ακούσουν την ιδέα, επειδή είναι πολύ, πολύ διαφορετική. Αλλά με κάποιο τρόπο ο Finn Wolfhard (Mike) – που είναι ένα τρελά έξυπνο παιδί – μάντεψε σωστά τι θα αφορά. Αλλά εκτός από τον Finn, κανείς άλλος δεν ξέρει!”

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!