Το κείμενο περιλαμβάνει spoilers από την 4η σεζόν του Stranger Things

Η τέταρτη σεζόν του Stranger Things ολοκληρώθηκε πλέον επίσημα, με τα δύο τελευταία της επεισόδια να έχουν μόλις κυκλοφορήσει στο Netflix. Οι σκηνές, που μάς ράγισαν την καρδιά ήταν πάμπολλες και μόλις μάθαμε ότι δεν ευθύνονταν για όλες οι σεναριογράφοι. Συγκεκριμένα, μέσα από το Twitter τους, οι ίδιοι αποκάλυψαν ότι τρεις από τις πιο συγκινητικές στιγμές του φινάλε δεν περιλαμβάνονταν στο σενάριο, αλλά ήταν αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού των ηθοποιών. 

Η πρώτη στιγμή, που μάς αποκάλυψαν πως ήταν αυτοσχέδια, ήταν οι τελευταίες λέξεις του Eddie στον Dustin. Σαν να μην έφτανε ο θάνατος του πρώτου, για να μάς καταστρέψει ψυχολογικά, ο ηθοποιός Joseph Quinn αποφάσισε να μάς αποτελειώσει. Πώς; Βάζοντας τον χαρακτήρα του να χρησιμοποιήσει τις κυριολεκτικά τελευταίες του ανάσες, ώστε να πει στον Dustin πως τον αγαπάει. 

Η δεύτερη αυτοσχέδια σκηνή ήρθε επίσης, για να κάνει ακόμα πιο βαρύ τον θάνατο ενός κεντρικού χαρακτήρα. Η Max πεθαίνει στα χέρια του Lucas. Ο τελευταίος είναι απεγνωσμένος στην σκηνή, αφού δεν μπορεί πλέον να κάνει τίποτα, για να σώσει τη φίλη του. Ο Caleb McLaughlin ήρθε, λοιπόν, και υπογράμμισε ακόμα περισσότερο την απόγνωση του χαρακτήρα του, βάζοντάς τον να πει ένα “Erica, βοήθεια”, το οποίο φυσικά δεν είχε καμία ανταπόκριση και κανένα θετικό αποτέλεσμα, γεγονός που το έκανε ακόμα τραγικό.

Η τελευταία αποκάλυψη, που μάς έκαναν ήταν για την στιγμή, που Joyce και Hopper αποχαιρετιούνται και δίνουν ένα αυθόρμητο και παθιασμένο φιλί. Αυτό ήταν σεναριογραφημένο, αλλά το δεύτερο ήταν πρωτοβουλία των δύο ηθοποιών. Τη μέρα των γυρισμάτων, Winona Ryder και David Harbour συμφώνησαν να δώσουν ένα δεύτερο, πιο τρυφερό φιλί. Από τη μία, αυτό είχε σκοπό να ενισχύσει τις διαβεβαιώσεις του Hopper στην Joyce ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά και να προσθέσει ρεαλισμό με τον Hopper να φιλάει μία τελευταία φορά τη γυναίκα, που αγαπάει, στιγμές πριν αναμετρηθεί γι’ ακόμα μία φορά με τον θάνατο.