Είναι ένας πραγματικός άθλος για τις δύο 12χρονες αθλήτριες που κατάφεραν σε αυτήν την τόσο μικρή ηλικία να περάσουν ώστε να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι στο Τόκυο. Η Sky Brown από την Μεγάλη Βρετανία και η Kokona Hiraki από την Ιαπωνία κατάφεραν να καταλάβουν την τρίτη και έκτη θέση αντίστοιχα στην παγκόσμια κατάταξη, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν σοβαρή πιθανότητα να ανέβουν στο πόντιουμ. Κι όλο αυτό στην ηλικία των 12 ετών. Εντυπωσιακό; Αν όποια από τις δύο αθλήτριες κερδίσει κάποιο μετάλλιο, θα είναι η νεότερη Ολυμπιονίκης από το 1936.
Η Hiraki θα είναι η μικρότερη Ολυμπιονίκης της Ιαπωνίας στην ιστορία. Η Brown ονειρευόταν να κάνει το ίδιο για την πατρίδα της την Μεγάλη Βρετανία, η αναβολή των αγώνων όμως εξαιτίας της πανδημίας, της πρόσθεσε ένα έτος που την κάνει μεγαλύτερη από την Cecilia Colledge, την Βρετανή Ολυμπιονίκη του πατινάζ το 1932. Η Brown όμως θα είναι έτσι κι αλλιώς η νεότερη αθλήτρια της χώρας αν επιλεγεί να συμμετάσχει στην Ολυμπιακή της Ομάδα.
Το Scateboarding θα κάνει το ντεμπούτο του στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και οι Brown και Hiraki είναι δύο από τους πολλούς και ταλαντούχους αθλητές που ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε. Το park skateboarding, είναι ένα άθλημα που έχει να κάνει με κόλπα στον αέρα και γίνεται σε μια πίστα που μοιάζει με μεγάλη λεκάνη. Το street skateboarding θέλει τους αθλητές να εκτελούν γρήγορες και περίπλοκες κινήσεις σε μια πίστα που μοιάζει με δρόμο με σκαλιά, κουπαστές, στροφές και ανηφοροκατηφόρες. Είναι και τα δύο τόσο εντυπωσιακά, που δεν θα θέλαμε να χάσουμε λεπτό από αυτούς τους αγώνες τον Ιούλιο.