Σε συνεργασία με το brand plus size ρούχων e-xclusive, γράφει η @phaedrami

 

Ονομάζομαι Μήλιου Φαίδρα και μόλις αποφοίτησα από την σχολή μου. Είμαι πλέον πτυχιούχος διαιτολόγος – διατροφολόγος και είναι κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό ντρεπόμουν να πω. Οι λόγοι ήταν πολλοί, αλλά όλοι γύριζαν γύρω από ένα κοινό βλέμμα που επικρατούσε στα μάτια όσων τους έλεγα ότι αυτή είναι η επαγγελματική πορεία που χαράζω. Πάντα θα άκουγα σχόλια όπως “εσύ έχεις κάνει ποτέ δίαιτα;”, “μα καλά ,οι διαιτολόγοι δεν θα έπρεπε να έχουν ένα τέλειο κορμί;”.

Μέχρι ενός σημείου δεν είχα την δύναμη να απαντήσω σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, μέχρι που κατάλαβα ότι πρέπει να κάνω την επανάσταση μου. Τα σχόλια βάρους έδιναν και έπαιρναν καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μου και σε όλες τις κοινότητες που εντασσόμουν από παιδί. Οι περισσότεροι σχολίαζαν χωρίς να γνωρίζουν καν τι προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίζω. Όταν τους εξηγούσα ήταν σαν να σώπαιναν ξαφνικά.

Γιατί ενώ ζούμε στο έτος 2021, κάποιοι άνθρωποι ντρέπονται για το σώμα τους ενώ κάποιοι άλλοι δεν ντρέπονται για το μυαλό τους και τις σκέψεις και τα σχόλια που κάνουν; Σχολιάζουν απροκάλυπτα και χωρίς κανένα είδος ντροπής για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στο άλλο άτομο.
Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ένας άνθρωπος ο οποίος μπαίνει στην διαδικασία να σχολιάσει τα κιλά κάποιου κατά 99% δε νιώθει ο ίδιος καλά με τον εαυτό του. Τα σχόλια αυτά μπορούν να γίνουν από αγνώστους μέχρι και το πολύ στενό οικογενειακό περιβάλλον. Φυσικά, δεν είναι όλα κακοπροαίρετα και αρκετά από αυτά κρύβουν πραγματικό ενδιαφέρον προς εμάς. Αντί όμως να πεις σε κάποιον που νοιάζεσαι ότι πάχυνε ή αδυνάτισε, ρώτα τον με ωραίο τρόπο αν τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει κάτι στην ζωή του και στις συνήθειες του. Ίσως να θέλει να μιλήσει κάπου και να μην μπορεί.

Δεν χρειάζεται να έχεις συγκεκριμένες γνώσεις για μην γίνεις αδιάκριτος και προσβλητικός αλλά να δείξεις ενδιαφέρον και συμπόνια. Πρέπει να θυμάσαι πάντα ότι η ζυγαριά είναι ένα εργαλείο αξιολόγησης που μετράει με πόση δύναμη μας έλκει η γή. Ε, κάποιους από εμάς μας έλκει λίγο παραπάνω. Ξεκίνα να αγαπάς τον εαυτό σου, να τον υπερασπίζεσαι, να ακούς την δική σου φωνή και όχι των άλλων. Κάνε ό,τι θεωρείς εσύ καλύτερο για αυτόν και φτιάξε τον όπως εσύ θέλεις και όχι όπως σου επιβάλουν. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αναλωνόμαστε στο τι θα πει ο καθένας. Δεν είμαστε κρύα μασίφ αγάλματα για να έχουμε για πάντα ίδιες διαστάσεις. Είμαστε κάτι πολύ παραπάνω από νούμερα.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ανάγκες και μια διαφορετική ιστορία να διηγηθεί. Σέβομαι και αποδέχομαι την μοναδικότητα της ύπαρξης του καθενός  και έχω βάλει σκοπό της ζωής μου να βοηθάω τον κάθε άνθρωπο να αγαπάει τον εαυτό του κάθε μέρα και λίγο παραπάνω. Όταν κάνω κάποιον να νιώθει καλύτερα με το σώμα του τότε πραγματικά εκπληρώνω τον σκοπό μου.