Υποθέτω λίγο πολύ όλοι ξέρουμε να βράζουμε μακαρόνια. Βάζεις το νερό να βράσει, ρίχνεις αλάτι, μετά ρίχνεις τα μακαρόνια, περιμένεις όση ώρα λέει η συσκευασία και τελικά τα σουρώνεις. Στο τελευταίο σημείο κάνουμε συνήθως όλοι το ίδιο λάθος. Βάζουμε, δηλαδή, το σουρωτήρι στον νεροχύτη, αδειάζουμε εκεί την κατσαρόλα και χάνουμε όλο το νερό. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο, όμως, να κρατήσουμε έστω μέρος του νερού, μέσα στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια μας. Γιατί; Διότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με αρκετούς τρόπους, μαγειρικούς και μη. 

Κάνε μία σάλτσα

© Gary Barnes / Pexels

Όποια σάλτσα κι αν αποφασίσεις να κάνεις, το νερό από τα μακαρόνια μπορεί να ενισχύσει πολύ τη γεύση της και να την κάνει να δέσει πιο αρμονικά με τα ζυμαρικά σου. Στη συνταγή για μία pesto είναι από τις καλύτερες επιλογές. Φρόντισε να έχεις κρατήσει το νερό ζεστό μέχρι να το χρησιμοποιήσεις.

Πρόσθεσέ το σε ζύμες

© Nadya Spetnitskaya / Unsplash

Χάρη στα μακαρόνια το νερό έχει γίνει πλούσιο σε άμυλο και σε γεύση. Όταν το προσθέτεις, λοιπόν, σε κάποια ζύμη, ειδικά σε ψωμιού ή πίτσας, μπορεί να ανεβάσει κατευθείαν το γευστικό της επίπεδο και να το κάνει αρκετά πιο ιδιαίτερο. Δεν αποτελεί extra υλικό, αλλά μπαίνει στη θέση του σκέτου ζεστού νερού, που στην αρχή μπλέκει με τη μαγιά. 

Πότισμα

© Andrea Piacquadio / Pexels

Το νερό από τα μακαρόνια, όταν έχει αλατιστεί, περιέχει αρκετό άμυλο. Αυτό με τη σειρά του είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των φυτών σου. Βέβαια, φρόντισε πρώτα να έχει κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσεις, αλλιώς θα έχεις τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.

Πλύνε τα πιάτα

© Tina Dawson / Unsplash

Ναι, ίσως σου ακούγεται περίεργο, μιας και νιώθεις ότι έτσι θα τα λερώσεις ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, το άμυλο στο νερό κάνει πάλι τη δουλειά. Αυτό στην ουσία αποσυνθέτει την βρωμιά, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως φυσικό απορρυπαντικό πιάτων. Το μόνο που πρέπει να κάνεις πρώτα είναι να αφήσεις τα πιάτα για λίγο να μουλιάσουν μέσα σε αυτό. 

Ποδόλουτρο

© Rune Enstad / Unsplash

Ξανά, ίσως σου φαίνεται περίεργο. Όπως είπαμε, όμως, περιέχει ιχνοστοιχεία και αυτά είναι ιδανικά, για να σε ανακουφίσουν από κάθε πόνο μετά από μια κουραστική μέρα. Πρώτα, βέβαια, ζέστανέ το λίγο, ώστε να είναι πιο ευχάριστο και η θερμοκρασία να σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Λούσε τα μαλλιά σου

© Oleg Ivanov / Unsplash

Καταλαβαίνουμε ότι ίσως είσαι διστακτικός και δεν θέλεις να ακουμπήσει το κεφάλι σου. Άφησέ μας να σου εξηγήσουμε, όμως, πρώτα. Χρησιμοποίησε το νερό από τα μακαρόνια ως ένα είδος μάσκας, λούσε με αυτό όλα τα μαλλιά σου και άφησέ το για δέκα περίπου λεπτά. Μετά λούσου κανονικά με το σαμπουάν σου, όπως συνήθως. Αν γενικά τα μαλλιά σου είναι θαμπά ή φλατ, θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!