Αν είσαι λάτρης της ιταλικής πατροπαράδοτης κουζινας, σταμάτα τώρα να διαβάζεις αυτό το κείμενο, αφού αναμένεται να πάθεις πολιτισμικό σοκ. Ναι, το TikTok ευθύνεται ξανά. Κι αυτή τη φορά βεβηλώνονται και η πίτσα και τα ζυμαρικά συγχρόνως. Το αποτέλεσμα, πάντως, μοιάζει λαχαριστό. 

Αυτές τις μέρες, οι foodies της πλατφόρμας δοκιμάζουν ο ένας μετά τον άλλο την pasta pizza, μία πίτσα δηλαδή, που για βάση δεν έχει την κλασική ζύμη, αλλά ζυμαρικά και συνήθως spaghetti. Κι ακόμα κι αν δεν είμαστε σίγουροι για το κατά πόσο η ιδέα μάς φαίνεται καλή, σίγουρα μάς ιντριγκάρει αρκετά, ώστε να θέλουμε να τη δοκιμάσουμε. Άσε, που φαίνεται και τρομερά απλό να την φτιάξεις. Ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη από τους Ιταλούς αυτού του κόσμου. 

@nulizhuanqian123

Pasta 🍝 + pizza 🍕Do you have eaten? #pasta #pizza #bacon #egg #cheese #food #foodtiktok #dinner #foryou #fyp #foryoupage #fypシ

♬ 原聲 – nulizhuanqian123

Η πρώτη κίνηση, που πρέπει να κάνεις, είναι να βράσεις τα ζυμαρικά σου στον μίνιμουμ χρόνο, που αναγράφεται στη συσκευασία. Μόλις τα σουρώσεις, βάλ’ τα σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα με δύο αβγά (υπάρχουν πολλές εναλλακτικές γι’ αυτό το σημείο, αλλά εμείς σού δίνουμε την πιο απλή και ασφαλή). Λάδωσε ένα τηγάνι και ρίξε μέσα τα ζυμαρικά σου, ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα. Από εδώ και πέρα έχεις την επιλογή να συνεχίσεις είτε στο μάτι της κουζίνας σου, είτε στον φούρνο. 

Αν αποφασίσεις να συνεχίσεις στο μάτι, άσε πρώτα μόνο το τηγάνι με τα ζυμαρικά σου. Όταν η μία πλευρά πάρει χρώμα και γίνει κρατσανιστεί, γύρισέ τα από την ανάποδη. Ρίξε τη σάλτσα και το τυρί της επιλογής σου και ό,τι άλλο topping θέλεις και βάλε ένα καπάκι πάνω από το τηγάνι, ώστε γρήγορα να λιώσει το τυρί σου και να ψηθούν άλλα υλικά, που έχεις βάλει. Είσαι έτοιμος.

@chefjuanneblett

#deliciousfood #summer #trending #2022 #fooddie #viral #fyp #foodlover #hot #hot #trend #fried #pizza #pasta #italian

♬ sonido original – Chefjuanneblett

Αν προτιμάς να ξεμπερδεύεις και να βάλεις την πίτσα σου στον φούρνο, σιγουρέψου κατ’ αρχάς ότι έχεις κατάλληλο τηγάνι. Εναλλακτικά, βρες ένα μικρό ταψάκι. Βάλε πάνω από τα ζυμαρικά σου τη σάλτσα, το τυρί και τα toppings της επιλογής σου. Τοποθέτησε το τηγάνι σου σε ένα μεγαλύτερο ταψί και μετά μαζί τοποθέτησέ τα στον πάτο του φούρνου σου. Μόλις τα υλικά σου λιώσουν και ψηθούν, μπορείς να την απολαύσεις.

@succhefful

Pasta pizza better than pizza #pizza #pasta

♬ go (Higher & Faster) – Cat Burns

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!