Αρκεί να έχεις Instagram ή TikTok, για να έχεις παρατηρήσει ότι το φετινό καλοκαίρι όλοι βρίσκονται ή ονειρεύονται να βρεθούν στο Πορτοφίνο, στο Ποζιτάνο, στο Σορέντο και σε άλλες πόλεις των ιταλικών ακτών. Με τον ίδιο τρόπο φαίνεται να έχει κυριαρχήσει και η αισθητική τους. Ή, μάλλον, η αισθητική που έχουμε εμείς στο μυαλό μας για τις περιοχές αυτές, μέσα από τις ιταλικές ταινίες των περασμένων δεκαετιών. 

Κάπως έτσι το ιταλικό καρέ έχει βρεθεί να πρωτοστατεί στις φετινές τάσεις και να αποτελεί την πιο glam επιλογή για τα μαλλιά σου. Τι είναι; Ένα καρέ κομμένο στο ύψος του λαιμού με μπόλικο όγκο, αλλά και πολλά επίπεδα, με τα τελειώματά του να μη δείχνουν συγυρισμένα και ίσια, αλλά έντονα και πιο βαριά. Το ατού του είναι πως δεν είναι εξαιρετικά κοντό, οπότε δεν θέλει εξαιρετικά πολλή περιποίηση, ενώ σε αφήνει να πιάσεις πίσω τα μαλλιά σου, αλλά παράλληλα το μήκος του είναι τέτοιο, ώστε απλά ο συνδυασμός μία κυλινδρικής βούρτσας και ενός σεσουάρ να αρκεί για να μοιάζεις σαν να βγήκες απευθείας από ταινία του Federico Fellini ή του Giuseppe Tornatore. 

@thehairbros

The Italian Bob. #haircut #thehairbros #fy #fyp #viral

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Εννοείται μπορείς να το φέρεις στο στιλ και τα μέτρα σου. Μπορείς να το φτάσεις σε όποιο σημείο του λαιμού θέλεις, ενώ η χωρίστρα, αν και στα πλάγια δίνει περισσότερο όγκο, μπορεί να τοποθετηθεί και στη μέση. Ακολουθούν εικόνες και βίντεο, για να εμπνευστείς: 

@tnakakihara

Summer chop and she’s back #summerhair #longbob #italianbob #shorthair

♬ About Damn Time – Lizzo

@enisaraonic195

Italian bob with bangs is a real refreshment for all lovers of volume and shorter hair.@wellahair @djordje_belic_wellaedu @spelaribnikar #wellaprofessionalsbih #askforwella

♬ Baby Work It – Your Favourite Garçon

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!