Με κάθε νέα σεζόν, έρχονται μαζί και νέες τάσεις. Στα ρούχα, στα παπούτσια, στις τσάντες, στα νύχια, στο make-up. Μια κατηγορία ωστόσο στην οποία τα trends εναλλάσονται με όχι και τόσο γοργούς ρυθμούς είναι τα μαλλιά, και πιο συγκεκριμένα τα χρώματα. Σε αντίθεση με τα microtrends στα ρούχα όπου έχουμε κάτι νέο σχεδόν κάθε μήνα πλέον, σε ό,τι αφορά το χρώμα των μαλλιών, η κατάσταση είναι λίγο πιο σταθερή. Το χειμώνα παραδείγματος χάρη είχαμε το expensive brunette, την άνοιξη ήρθε στο προσκήνιο το χάλκινο, ενώ για το καλοκαίρι ως συνήθως παρατηρούμε μια στροφή σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις βλέπε ξανθό.

Η πιο φρέσκια τάση λοιπόν αυτή τη στιγμή, είναι το πλατινέ, το πιο φωτεινό έντονο ξανθό όλων. Σύμφωνα με την celebrity colorist  Harriet Muldoon, όλο και περισσότερες πελάτισσές της ζητούν αυτό το χρώμα στην πιο ανοιχτή εκδοχή του. Φέτος ωστόσο υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Τα προηγούμενα χρόνια, ή και δεκαετίες για να είμαστε πιο ακριβείς, κάθε πλατινέ ξανθιά έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να κρατήσει το χρώμα τις στις ψυχρές αποχρώσεις, χρησιμοποιώντας σαμπουάν με μωβ χρωστικές και διάφορα άλλα εργαλεία. Βασικός στόχος αν ήσουν ξανθιά ήταν να μην αφήσεις το χρώμα να “κιτρινίσει”. Η νέα τάση όμως προτείνει το ακριβώς αντίθετο. Θέλει το ξανθό “κίτρινο” και προωθεί πιο θερμούς τόνους, αυτούς που μέχρι πρότινος βρίσκαμε εντελώς κιτς.

Το κίτρινο ξανθό βέβαια δεν ήταν πάντα εκτός μόδας. Στο παλιό καλό Hollywood όλες οι ξανθές σταρ “φορούσαν” το χρώμα με κίτρινους υποτόνους. Εξού και το όνομα της νέας τάσης, “Old Hollywood Blonde”. Αυτό το νέο ξανθό βέβαια δεν ήρθε ουρανοκατέβατο. Πολλές celebrity το έχουν ήδη υιοθετήσει, όπως η Billie Eilish αλλά και η Nicola Peltz Beckham, κάνοντας το πιο δημοφιλές από ποτέ. Όσο για το πως θα το ζητήσεις στο κομμωτήριο αν θέλεις κι εσύ να κάνεις μια τέτοια αλλαγή, φρόντισε να πεις στον κομμωτή σου πως θέλεις ένα ξανθό που κιτρινίζει με θερμούς υποτόνους.