Η βιομηχανία της μόδας έκρυβε πάντα μια πολύ άσχημη πλευρά. Απέκλειε από την γέννησή της ό,τι δεν ήταν “όμορφο” ανάλογα με τις τάσεις των καιρών, περιθωριοποιούσε όλους όσους δεν ταίριαζαν στην εικόνα που ήθελε να προωθήσει, μια εικόνα που βασικά η ίδια έχτιζε. Δυστυχώς (μικρή λέξη για να περιγράψει τις προβληματικές και τον πόνο που έχει προκαλέσει). Παρ’ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα του χώρου έχουν αρχίσει να αλλάζουν πλεύση, επιτέλους αντιλαμβανόμενοι πως οι καιροί αλλάζουν και οι κοινωνίες πλέον αποζητούν το αληθινό, το ρεαλιστικό. Απαιτούν να βλέπουν εικόνες που αντικατοπτρίζουν την παραγματικότητα, που αντιπροσωπεύουν όλους τους ανθρώπους. Και παρ’ όλο που χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να αλλάξει ουσιαστικά ο χώρος αυτός, έχουμε αρχίσει εδώ και κάποιες σεζόν να βλέπουμε σημαντικά βήματα, είτε πρόκειται για την πασαρέλα, είτε για editorials μεγάλων περιοδικών.

Αυτή η τακτική βέβαια των μεγάλων οίκων επηρεάζει την μόδα γενικότερα, κατεύθεινε τις επιλογές και των “μικρών μαγαζιών”, με αποτέλεσμα για πολλά χρόνια οι γυναίκες που δεν χωρούσαν στα γελοία περιοριστικά  sizes S/M/L, να δυσκολεύονται να βρουν όμορφα, άνετα, λαχταριστά ρούχα για να ντυθούν και να νιώσουν όπως αξίζει σε όλους μας. Μαζί ωστόσο με την μικρή πρόοδο που έχει κάνει συνολικά η βιομηχανία, τον τελευταίο καιρό πολλά brands σταδιακά επιλέγουν την σωστή γραμμή και συμπεριλαμβάνουν στο sizing τους όλα τα μεγέθη, από το 2 ως το 16 και από το XS ως το XXL. Σήμερα λοιπόν, έχοντας όλα αυτά κατά νου, θα σας δείξουμε όλα τα ελληνικά brands που ξεχωρίσαμε τα οποία κάνουν σημαντική δουλειά όσον αφορά την συμπεριληπτικότητα και σχεδιάζουν όμορφα ρούχα για όλους. Σκρολάρετε λοιπόν παρακάτω για να τα δείτε αυτά τα brands αλλά και τις δικές μας στυλιστικές προτάσεις!

 

Karavan

  Karavan, όπως υποδηλώνει και το ονομά τους, είναι ένα brand με νομαδική ψυχή, με ρούχα για την γυναίκα που θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο, που έχει περιέργεια και όρεξη για ζωή. Τα μοναδικά κομμάτια σχεδιάζει η ιδιοκτήτρια του brand Μαριλού Κατσώνη μαζί με την ομάδα της, και το πολύ ξεχωριστό στοιχείο που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο label είναι τα ευφάνταστα ιδιοσύστατα μοτίβα, τα οποία δημιουργούνται και παράγονται αποκλειστικά από τους ίδιους. Η βασική σχεδιαστική γραμμή του brand είναι οι  χαλαρές θηλυκές γραμμές και η μαξιμαλιστική αισθητική με σύγχρονο spin, ενώ το χαρακτηριστικό κομμάτι που θα βρεις σε κάθε συλλογή είναι τα πληθωρικά μάξι φορέματα με ιδιαίτερα μοτίβα. Τα υφάσματα είναι πάντα υψηλής ποιότητας, αέρινα και μαλακά και η βασική προτεραιότητα του brand είναι η δημιουργία μοναδικών showstopper ρούχων που κάνουν κάθε γυναίκα να νιώθει ο καλύτερός της εαυτός.

 

Access Fashion

To Access Fashion ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2000 και έκτοτε έχει κατακήσει την εκτίμηση μεγάλου μέρους του εγχώριου κοινού, αλλά και της παγκόσμιας αγοράς. Η βασική προτεραιότητα του brand είναι να δημιουργήσει ρούχα για την σύγχρονη γυναίκα, που θα την κάνουν να νιώσει μοναδική, ενώ η κύρια σχεδιαστική γραμμή βρίσκεται στην τομή μεταξύ πρωτοποριακού design που συνδέει κλασσικά και σύγχρονα στοιχεία και της άψογης ποιότητας και εφαρμογής. Το brand σχεδιάζει κάθε σεζόν τρεις σειρές με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες κάθε γυναίκας και να εξυπηρετήσει κάθε περίσταση. Εκεί θα βρεις ποικίλα κομμάτια, από σέξυ φορέματα σε θηλυκές γραμμές, μέχρι φόρμες με ιδιαίτερο σχεδιασμό και χαλαρά ξεχωριστά κομμάτια που θα σε πάνε με ευκολία και στυλ από το γραφείο μέχρι την βραδυνή έξοδο. Μεγάλη προσοχή επίσης δίνεται στην σειρά για ειδικές περιστάσεις, με πληθώρα από επίσημα φορέματα και ολόσωμες φόρμες που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις.

Ε-XCLUSIVE

 

To e-xclusive είναι μια εταιρία πρωτοποριακή τόσο όσον αφορά την συμπεριληπτικότα που χαρακτηρίζει τον σχεδιασμό και τα μεγέθη των ρούχων, όσο και την προσέγγισή τους ως προς ηθική παραγωγή των συλλογών τους. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται λοιπόν την κατασκευή των ρούχων τους, από το σεβασμό στον άνθρωπο και στην εργασία μέχρι τον σεβασμό τους προς το περιβάλλον, και από την ποιότητα των υφασμάτων μέχρι την επιλογή αποκλειστικά ελληνικών βιομηχανιών παραγωγής, αποτελεί σίγουρα μια από τις φωτεινές εξαιρέσεις της ελληνικής αγοράς. Ταυτόχρονα, πέρα από την αφοσίωση στον ηθικό τρόπο παραγωγής ενδυμάτων, φροντίζουν πολύ και για τον πελάτη τους, δημιουργώντας ξεχωριστά όμορφα ρούχα, τα οποία κατά βάση βγαίνουν σε περιορισμένο αριθμό κομματιών.Έτσι προσφέρουν στις γυναίκες που τους επιλέγουν την πολυτέλεια να νιώθουν ότι κάθε σχέδιο ράβεται αποκλειστικά για εκείνες.

 

STYLISHIOUS by Alexandra Katsaiti

Το Stylishious δημιουργήθηκε από την στυλίστρα Αλεξάνδρα Κατσαϊτη με σκοπό να δώσει στο αγοραστικό κοινό την δυνατότητα να εξερευνήσει τους πιο φρέσκους και πρωτοποριακούς σχεδιαστές της ελληνικής σκηνής. Κάθε σεζόν η κυρία Κατσαϊτη επιλέγει προσωπικά νέους σχεδιαστές με μοναδικό όραμα και αισθητική, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει και η ίδια την δική της σειρά ρούχων. Όσον αφορά την αισθητική της, η στυλίστρια ξεχωρίζει για την μαξιμαλιστική της προσέγγιση αλλά και για τον ευφάνταστο τρόπο με τον οποίο επιμελείται το κάθε κομμάτι και look, ενώ ταυτόχρονα στο πυρήνα του στυλ της βρίσκεται πάντα το mix-and-match. Στο atelier της έχεις την πολυτέλεια να ανακαλύψεις φρέσκα μοναδικά κομμάτια, συχνά περιορισμένης έκδοσης, ενώ παράλληλα σου δίνεται η δυνατότητα για προσαρμογή των ρούχων προκειμένου να επιτευχθεί η άψογη εφαρμογή.

 

Celestino

To Celestino, ιδρυθέν το 1974, είναι ένα από τα πιο παλιά και ανθεκτικά στο χρόνο brands, αποδεικνύοντας έτσι τις επιχειρηματικές ικανότητες των ιδιοκτητών του και τα γρήγορα αντανακλαστικά τους σε ό,τι έχει να κάνει με τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Το brand αποτελούσε προορισμό πολυτελείας ως και το 2000, οπότε αφουγκραζόμενο τις νέες ανάγκες της αγοράς, άλλαξε πλεύση διευρύνοντας έτσι την πελατεία του. Με την αλλαγή αυτή, οι τιμές του brand έγιναν από τις ανταγωνιστικότερες της αγοράς, ενώ παράλληλα η ποιότητα των ρούχων παρέμεινε ψηλά, γεγονός στο οποίο η εταιρεία οφείλει την μακροχρόνια επιτυχία της. Στα καταστήματά τους θα βρεις βασικά αλλά και πιο ιδιαίτερα κομμάτια σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μοτίβων, καθώς και παπούτσια και αξεσουάρ.

Parabita

To Parabita είναι από τα λιγοστά ελληνικά brands που χτίστηκαν με αποκλειστικό σκοπό να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της γυναίκας με υπέροχες καμπύλες. Στο πυρήνα του οράματός τους βρίσκεται η αγάπη για το σώμα της κάθε γυναίκας και ο σχεδιασμός όμορφων ρούχων με σωστή εφαρμογή. Προτεραιότητά τους, σε αντίθεση με τα περισσότερα brands, είναι να προσαρμόσουν τα ρούχα και τον σχεδιασμό τους στις ανάγκες του κάθε μεγέθους και όχι το αντίστροφο. Αποτελούν λοιπόν φωτεινό παράδειγμα στην ουσιαστική αλλαγή που ελπίζουμε να δούμε από κάθε άλλο brand.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!