Υπάρχει λόγος που τα προφυλακτικά είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος αντισύλληψης. Αυτός είναι ότι δεν μάς προφυλάσσουν μόνο από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αλλά και από τον κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Φυσικά, το γεγονός ότι είναι πιο οικονομικά σε σχέση με άλλες μεθόδους και μπορείς να τα βρεις ακόμα και στο περίπτερο, είναι ένα ξεκάθαρα επιπλέον ατού. 

Βέβαια, έχουν και έναν κίνδυνο. Αυτός είναι η πιθανότητα να σπάσουν. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποφευχθεί σχετικά εύκολα. Αρκεί να γνωρίζεις τι μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμό τους, ώστε να το προσέξεις λίγο περισσότερο. 

Έχει λήξει

Οι ημερομηνίες λήξης υπάρχουν για κάποιον λόγο. Ακριβώς όπως δεν θα έτρωγες φαγητό που έχει λήξει έναν μήνα, έτσι δεν πρέπει ούτε να βασιστείς σε προφυλακτικό, που έχει πλέον λήξει. Όχι μόνο αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να σπάσει, αλλά και είναι πιθανό να προκαλέσει δερματικούς ερεθισμούς.

Λάθος αποθήκευση

Οι υψηλές θερμοκρασίες φθείρουν τα προφυλακτικά και ουσιαστικά μειώνουν την περίοδο ζωής τους. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι λήγουν νωρίτερα, οπότε αν τα χρησιμοποιήσεις έχεις τους ίδιους κινδύνους. Οπότε απόφυγε να τα φυλάς στην τσέπη, το πορτοφόλι ή το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σου. Το ντουλαπάκι του μπάνιου σου είναι το πιο ασφαλές σημείο. 

Δεν υπάρχει αρκετή λίπανση

Αν αντί για λίπανση το προφυλακτικό βρει μία άνυδρη περιοχή, οι πιθανότητες λένε ότι θα σπάσει λόγω της αυξημένης τριβής. Ο κίνδυνος αυτός είναι ακόμα πιο πιθανός όταν μιλάμε για πρωκτικό σεξ. Η λύση είναι είτε να επιλέγεις προφυλακτικά με λιπαντικό, είτε απλά να χρησιμοποιείς επιπλέον λιπαντικό στη διάρκεια του σεξ. 

Χρησιμοποιείς λάθος λιπαντικό

Αν χρησιμοποιείς προφυλακτικά από λάτεξ, τότε πρέπει να αποφύγεις πλήρως τα λιπαντικά που έχουν βάση τα έλαια. Ο λόγος είναι ότι τα τελευταία αντιδρούν με το λάτεξ, μειώνουν την ισχύ του και τελικά οδηγούν στο να σπάσει. Για να είσαι ασφαλής, προτίμησε πάντα τα λιπαντικά με βάση το νερό.

Λάθος μέγεθος

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πειραματιστείς με διαφορετικά μεγέθη προφυλακτικών, μέχρι να βρεις αυτό που εφαρμόζει καλύτερα σε εσένα. Διαφορετικά αυξάνεις τις πιθανότητες το προφυλακτικό να σπάσει στη διάρκεια του σεξ. Δεν έχει σημασία μόνο να μην αγοράσεις κάποιο που σου είναι στενό, αλλά να αποφύγεις και τα μεγέθη που σου είναι πιο χαλαρά. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!