Πλέον η συζήτηση γύρω από το πορνό και το σεξ είναι γνωστή. Έχουμε μιλήσει για τα λάθος μηνύματα που περνάει, για την έλλειψη συναίνεσης, για τα μη ρεαλιστικά ανατομικά-σωματικά πρότυπα που θέτει και για το πόσο λάθος δείχνει πώς λειτουργούν οι οργασμοί, ειδικά οι γυναικείοι. Ξέρεις, όμως, για τι δεν μιλάμε καθόλου, ενώ θα έπρεπε; Για το πόσο λάθος παρουσιάζει το σεξ το μεγαλύτερο μέρος της κινηματογραφικής βιομηχανίας. 

Κανείς ποτέ δεν μιλάει

Με εξαίρεση κάποιες κωμικές κυρίως παραγωγές, στο κινηματογραφικό σεξ δεν υπάρχει καθόλου διάλογος. Ούτε πριν, ούτε στη διάρκεια. Για παράδειγμα, μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο ότι ποτέ δεν έχω δει στη μεγάλη οθόνη να γίνεται έστω μία γρήγορη συζήτηση για το προφυλακτικό. Ή που δεν ανταλλάσσουν μισή κουβέντα κάποια στιγμή στη διάρκεια, για να δώσουν feedback ή να ζητήσουν κάτι. Και, πέραν της λεκτικής επικοινωνίας, με το ζόρι υπάρχει σωματική. Ναι, γίνεται σεξ, αλλά σχεδόν ποτέ δεν βλέπουμε κάποιον να κατευθύνει, για παράδειγμα, το χέρι του άλλου, ώστε να το τοποθετήσει εκεί που θα του προσφέρει περισσότερη ευχαρίστηση. 

Titanic Movie Love Scene GIFs | Tenor

Η έννοια της συναίνεσης είναι ανύπαρκτη

Μόλις γνώρισες κάποιον ή μιλάμε για κάποιον που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα ερωτικό μεταξύ σας. Προσωπικά, θα με έπιανε πανικός αν χωρίς καμία προειδοποίηση μου όρμαγε και άρχιζε να γδύνεται ή να με γδύνει. Επίσης, δεν θα χαιρόμουν ούτε αν ξύπναγα, μετά από ένα τεράστιο μεθύσι, δίπλα του στο κρεβάτι, χωρίς να θυμάμαι τι έγινε. Οπότε γιατί δεν μάς φαίνεται παράξενο όταν αυτό συμβαίνει στον κινηματογράφο; Βασικά, γιατί όταν αυτό συμβαίνει στον κινηματογράφο, το αντιμετωπίζουμε ως μία παθιασμένη ή/και ρομαντική σκηνή; 

Στην πραγματικότητα, οι παραπάνω καταστάσεις ισούνται με σεξ χωρίς συναίνεση. Θα ήταν, λοιπόν, ωραίο η μέση ταινία να μάς λέει ακριβώς αυτό και να μάς εξηγεί ότι η σιωπή, το “ίσως”, ακόμα και η παραδεδειγμένη έλξη δεν αποτελούν συναίνεση. 

Πού είναι τα προφυλακτικά και το λιπαντικό;

Είναι εξαιρετικά αξιοσημείωτο ότι στο κινηματογραφικό σεξ δεν βλέπουμε σχεδόν ποτέ το πιο βασικό “αξεσουάρ” του πραγματικού σεξ. Τα προφυλακτικά. Είναι λες και οι σκηνοθέτες προσπαθούν να μάς πείσουν ότι αν υπάρχει προφυλακτικό, τότε το σεξ δεν είναι ρομαντικό ή παθιασμένο. Επίσης, θέλουν να μάς πείσουν μάλλον ότι ζούμε σε έναν κόσμο, που η έλλειψη προφυλακτικού δεν ισούται με τον κίνδυνο μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή ενός σεξουαλικού μεταδιδόμενου νοσήματος. Ειδικά το δεύτερο, μιας και το πρώτο καμιά φορά υπάρχει, για να βοηθάει την πλοκή. 

Ok everybody take some rubbers condoms GIF - Find on GIFER

Το άλλο επίσης αξιοσημείωτο; Πόσο συχνά βλέπουμε σκηνές πρωκτικού σεξ και πόσο σπάνια συγχρόνως βλέπουμε σε αυτές λιπαντικό. Με κάποιον τρόπο, βέβαια, και οι δύο πρωταγωνιστές του το ευχαριστιούνται και δεν είναι επίπονο για κανέναν. Να τους ενημερώσουμε, βέβαια, σε αυτό το σημείο ότι το λιπαντικό δεν χρησιμοποιείται και μόνο στο πρωκτικό σεξ. 

Δεν χρειάζονται προκαταρκτικά

Όπως είπαμε και παραπάνω, στις ταινίες οι πρωταγωνιστές απλά ορμάνε ο ένας πάνω στον άλλον και ξεκινούν το σεξ. Αυτό. Χωρίς τίποτα να προηγείται σε κανένα επίπεδο. Και με κάποιον τρόπο, το ευχαριστιούνται 10/10  φορές που το κάνουν αυτό. 

Romeo + Juliet | Best Movie Sex Scenes | POPSUGAR Middle East Celebrity and Entertainment Photo 6

Εννοείται ότι μπορεί να τύχει και οι δύο παρτενέρ να έχουν ανεβασμένη ερωτική διάθεση, οπότε και να μπορούν να περάσουν με τη μία στο κυρίως μέρος του σεξ. Είναι σχεδόν αδύνατο, όμως, αυτό να συμβαίνει κάθε φορά. Η τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων έχει ανάγκη τα προκαταρκτικά, για να μπει στη σωστή ψυχική και σωματική διάθεση. Ούτε η στύση έχει διακόπτη, ούτε η ύγρανση του κόλπου. Στην πραγματικότητα, χωρίς τα προκαταρκτικά, απλά αυξάνονται οι πιθανότητες το σεξ να είναι επώδυνο και να μην καταλήξει σε κορύφωση. 

Ο γρήγορος κολπικός οργασμός των γυναικών

Προφανώς, σε όλες σχεδόν τις ταινίες, αν η γυναίκα κάνει σεξ, θα έρθει σίγουρα σε οργασμό. Αρκεί ένας άντρας να σπρώξει το πέος του στον κόλπο της με δύναμη. Μάλιστα, φτάνει σε οργασμό και μέσα σε δευτερόλεπτα. Και κάπως έτσι ξέρουμε ότι οι περισσότερες ταινίες γυρίζονται από άντρες, που μάλλον οι περισσότερες γυναίκες έχουν προσποιηθεί οργασμό μαζί τους. 

Γιατί; Δεν χρειάζεται καν να πιάσουμε την προσωπική μας εμπειρία. Αρκεί να δούμε τα στατιστικά. Κατ’ αρχάς, η τεράστια πλειοψηφία των γυναικών έρχεται σε οργασμό μέσω της κλητορίδας και όχι του κόλπου. Κατά δεύτερον, ο χρόνος που χρειάζεται η μέση γυναίκα, για να φτάσει σε οργασμό δεν είναι μερικά δευτερόλεπτα (προφανώς), αλλά 20 λεπτά. Κατά τρίτον, ακόμα και οι γυναίκες που έρχονται σε οργασμό μόνο με διείσδυση στον κόλπο, θέλουν αρκετά περισσότερα από ένα σπρώξιμο μερικών δευτερολέπτων. 

8 σημάδια ότι το σεξ που κάνετε, δεν αρέσει καθόλου στην κοπέλα σου! - CityVibes.gr

Ταυτόχρονος οργασμός

Όπως είπαμε, πάντα στις ταινίες και οι δύο έρχονται σε οργασμό. Σαν να μην αρκούσε αυτό από άποψη μη ρεαλισμού, πάντα έρχονται και συγχρόνως σε οργασμό. Μπορεί να γίνεται για λόγους οικονομίας χρόνου; Πιθανώς, αλλά μια στο τόσο δεν θα παθαίναμε κάτι αν βλέπαμε τον έναν, για παράδειγμα, να κορυφώνει πολύ νωρίτερα και να βρίσκεται στη φάση που περιμένει και τον άλλον να τελειώσει. 

Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι εξαιρετικά σπάνιος, ειδικά μεταξύ ατόμων που δεν είναι ζευγάρια και δεν έχουν αναπτύξει οικειότητα μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο σπάνιος, που αν τον γκουγκλάρεις, θα ανακαλύψεις ότι έχουν γραφτεί κείμενα που αναρωτιούνται αν όντως μπορεί να επιτευχθεί. 

Όλα πάντα κυλάνε τέλεια στο σεξ στο μπάνιο

Αν έχεις κάνει ποτέ σεξ στο μπάνιο, θέλω για λίγο να φανταστείς ότι δεν έχεις κάνει. Βλέποντας μία ταινία, παίρνεις την εξής ιδέα. Είναι όσο εύκολο και απλό είναι να κάνεις σεξ σε κρεβάτι. Με όποιον κι αν είσαι, με κάποιον τρόπο έχετε την ιδανική διαφορά ύψους, ώστε κανένας να μην παιδευτεί. Το νερό πέφτει συνεχώς στην ιδανική ταχύτητα, πίεση και θερμοκρασία. Το σαπούνι κάνει μόνο του στροφές όποτε πλησιάζει τα μάτια σας. Τα πόδια σας μένουν σταθερά όπου εσείς θέλετε και κανένα ατύχημα δεν συμβαίνει. 

saveprodigalson — “Don't provoke me.” 365 Dni [365 Days] 2020 Film...

Και μετά κάνεις πρώτη φορά σεξ στο μπάνιο και ανακαλύπτεις ότι όλα τα παραπάνω είναι μπούρδες. Στην πραγματικότητα, για όλα ισχύει το ακριβώς αντίθετο από αυτά που διάβασες. Μην μάς παρεξηγήσεις, δεν σου λέμε ότι το σεξ στο μπάνιο δεν είναι διασκεδαστικό. Σου λέμε, όμως, ότι δεν είναι τόσο άνετο όσο παρουσιάζεται.

Τίποτα άβολο δεν συμβαίνει

Το κινηματογραφικό σεξ κυλάει κατά 99,9% χωρίς κανένα άβολο απρόοπτο. Ίσως γίνει κάτι μικρό, για να γίνει η σκηνή πιο χαριτωμένη ή αστεία, αλλά μέχρι εκεί. Όλα από εκεί και πέρα συμβαίνουν αψεγάδιαστα. 

Είναι, όμως, έτσι το πραγματικό σεξ; Χωρίς απρόοπτους ήχους, χωρίς queefing, χωρίς στάσεις που χαλάνε, χωρίς πολύ ιδρώτα, χωρίς αμηχανία, χωρίς αβεβαιότητα για το τι πρέπει να κάνουμε; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Και το να παρουσιάζεται αψεγάδιαστο στις ταινίες, μπορεί μόνο να καταφέρει να μάς κάνει να νιώθουμε άσχημα για τις απόλυτα φυσιολογικές στιγμές μας. 

Lesbian Sex And The City: The Sex Fail That Taught Me A *Pivotal* Life Lesson | GO Magazine

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!