Στην περίοδο των lockdowns όλοι είχαμε την εξής αίσθηση. Τα ζευγάρια περνούν περισσότερο χρόνο μαζί στο σπίτι, χωρίς πολλές υποχρεώσεις και πράγματα να κάνουν, οπότε κάνουν περισσότερο σεξ. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό όντως συνέβη. Ή συνέβη μόνο στην αρχή. Οι έρευνες, ωστόσο, μάς έχουν δείξει ότι η σεξουαλική ζωή των ζευγαριών στην πανδημία πλειοψηφικά έχει ξεκάθαρα πτωτική τάση. 

Τι συνέβη; Πολλά πράγματα. Κατ’ αρχάς, η συνεχόμενη τριβή 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, όχι απλά δεν δημιουργεί ερωτική διάθεση, αλλά συνήθως προκαλεί νεύρα, πικρία και γενικά θυμό. Επιπλέον, οι περισσότεροι στα lockdowns δεν είχαμε και τις καλύτερες συνήθειες. Μειώσαμε τη γυμναστική, τρώγαμε περισσότερο και πιο ανθυγιεινά και αρκετοί κατέφυγαν στο αλκοόλ ή στο κάπνισμα, για να καταπολεμήσουν το άγχος τους. Φυσικά, όλα αυτά είναι ό,τι πρέπει, για να πέσει κατακόρυφα η λίμπιντο του οργανισμού μας. 

Τέλος, οι περισσότεροι δεν αφήσαμε πολλά περιθώρια στον σύντροφό μας να μάς βρει ελκυστικούς. Λιώσαμε τις πιτζάμες μας και τις φόρμες μας και δεν ενδιαφερόμασταν τόσο για την υγιεινή μας, μιας και κανένας δεν θα μας έβλεπε. Αυτά, βέβαια, δεν είχαν ως αποτέλεσμα να μην μάς βλέπει μόνο ο σύντροφός μας ελκυστικούς, αλλά ούτε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Κι αν δεν νιώθεις ποθητός, τότε είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να βρεις την όρεξη για σεξ. 

Ναι, τα lockdowns τώρα έχουν τελειώσει (ελπίζουμε μια και καλή). Ωστόσο, άφησαν τα υπολείμματά τους στην ερωτική μας ζωή. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε και να χάσουμε τη σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό μας. 

Μην γυρίσετε αμέσως στις παλιές σας συνήθειες

Μείναμε πολύ καιρό κλεισμένοι στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι ξεσυνηθίσαμε κάποια πράγματα και σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο, ειδικά συναισθηματικά, να γυρίσουμε σε αυτά αμέσως. Σε κάποια, όμως, μήπως δεν πρέπει να γυρίσεις καθόλου; Η ερωτική σας ζωή έχει ήδη πληγεί. Το να επιστρέψεις γρήγορα και απότομα σε όλα όσα από πριν τη ζημιώναν, μόνο καλό δεν θα κάνει. Κατανοούμε, βέβαια, ότι υπάρχουν πράγματα, όπως οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις, που δεν μπορούν να πάνε πίσω. Ωστόσο, προσπάθησε να βάλεις στην καθημερινότητά σας χρόνο, που θα συνεχίσετε να είστε μαζί, και κάποια ραντεβού. Προσπαθήστε να αναβιώσετε όλα όσα νιώθατε όταν πρωτογνωριστήκατε.

Best At Home Date Night Ideas To Spend Quality Time With Your Partner

Κάνε πράγματα επίτηδες

Είναι χολιγουντιανός μύθος ότι στο σεξ τα πράγματα γίνονται αυτόματα και σχεδόν παθητικά. Το σεξ θέλει προσπάθεια και πολλές φορές προγραμματισμό. Και δεν εννοούμε απλά να λέτε “Την Κυριακή το μεσημέρι θα κάνουμε σεξ” (αν και χρειάζεται και αυτό). Αυτό που εννοούμε είναι στοχευμένα να προσπαθείς να βάλεις σε ερωτική διάθεση τον σύντροφό σου. Για παράδειγμα, βάλε κάτι που ξέρεις ότι βρίσκει τρομερά σέξι ή κάντε κάτι μαζί, που ξέρεις ότι τον χαλαρώνει. 

Struttin red dress: MelissaRauch

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

Ναι, είναι σημαντικό ο σύντροφός σου να μπει σε ερωτική διάθεση. Είναι εξίσου σημαντικό, όμως, να χαλαρώσεις και να μπεις κι εσύ. Για το πρώτο, μπορούμε να σου προτείνουμε διαλογισμό, yoga ή απλά και έναν περίπατο. Για το δεύτερο, να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο ή να διαβάσεις ερωτική λογοτεχνία. Αυτά, βέβαια, είναι όλα ενδεικτικά. Εσύ ξέρεις καλύτερα τι σε χαλαρώνει και τι σε βάζει σε ερωτικό mood. Κάν’ τα, λοιπόν. 

Best Take A Bath GIFs | Gfycat

Συζητήστε το

Οι πιθανότητες λένε ότι δεν είσαι ο μόνος, που έχεις καταλάβει ότι η σεξουαλική σας ζωή έχει πτωτική τάση. Απλά και εσύ και ο σύντροφός σου αρνείστε να το συζητήσετε. Δεν είστε οι μόνοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να συζητάνε λιγότερο για το σεξ με τους ανθρώπους, που όντως κάνουν σεξ μαζί τους. Η συζήτηση, φυσικά, δεν θα πρέπει να έχει σε καμία περίπτωση τη μορφή δικαστηρίου. Πες του όλα όσα σου αρέσουν στη σεξουαλική σας ζωή ή στη σεξουαλική ζωή που κάποτε είχατε και συμπλήρωσε με το τι ακριβώς σου έχει λείψει από αυτήν. 

I Burn For You GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Δοκιμάστε κάτι καινούργιο

Οι πιθανότητες λένε ότι τα lockdowns σάς έριξαν περισσότερο από ποτέ σε μία ρουτίνα. Ώρα, λοιπόν, να βγείτε από αυτήν. Στον τομέα σεξ, αυτό μπορεί να μεταφραστεί με αρκετούς τρόπους. Μπορείτε απλά να μεταφερθείτε εκτός κρεβατοκάμαρας, να προσθέσετε ένα sex toy ή λιπαντικό στην εξίσωση, ή ακόμα και να βάλετε απαγορεύσεις, που θα σάς πικάρουν, όπως ότι δεν μπορείτε να ακουμπήσετε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του άλλου.

Parks And Rec Lube GIF - Parks And Rec Lube Healthy To Eat - Descubre & Comparte GIFs