Αν έχεις αιδοίο, το queefing ίσως είναι από τα πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις πιο άβολα στη διάρκεια του σεξ. Πρέπει όμως; Προφανώς δεν θα βάλουμε “πρέπει” σε ένα τόσο προσωπικό σου συναίσθημα όσο η ντροπή. Δεν είναι κρίμα, ωστόσο, να αισθάνεσαι άσχημα για κάτι που ούτε στον έλεγχό σου είναι, ούτε ορίζεται σωστά από τους περισσότερους;  

Τι είναι το queefing; 

Σε περίπτωση που τόση ώρα δεν έχεις καταλάβει για ποιο πράγμα μιλάμε, queefing είναι αυτό που συμβαίνει στο αιδοίο όταν ο παγιδευμένος σε αυτό αέρα “δραπετεύει”. Λόγω του ήχου που κάνει, πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί ένα είδος πορδής του αιδοίου. Ωστόσο, ο ορισμός αυτός είναι εντελώς λανθασμένος και είναι συχνά η αιτία του αισθήματος ντροπής, που νιώθουμε όταν συμβαίνει. Οι δύο ενέργειες έχουν μοναδικό κοινό μεταξύ τους τον ήχο. Προέρχονται από διαφορετικά σημεία του σώματός μας. Όταν πέρδεσαι συνήθως υπάρχει μυρωδιά, πράγμα που δεν συμβαίνει στο queefing 

Οι αιτίες τους είναι εντελώς διαφορετικές, αφού το queefing, όπως είπαμε, οφείλεται σε παγιδευμένο αέρα που βγαίνει από την περιοχή του αιδοίου. Όχι σε εντερικά προβλήματα ή στη διατροφή μας. Στην πραγματικότητα, το queefing έρχεται συνήθως ως αποτέλεσμα κινήσεων στο διεισδυτικό σεξ, με όποιον τρόπο κι αν γίνεται αυτό, ή στον διεισδυτικό αυνανισμό.  

Πώς μπορείς να το αποφύγεις;  

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το queefing δεν είναι μόνο φυσιολογικό, αλλά και συνηθισμένο, με την πλειοψηφία να το έχει βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή της. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, λοιπόν, να ντρέπεσαι γι’ αυτό. Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπαθήσεις να το αποφύγεις μόνο για τον σύντροφό σου. Σου προτείνουμε να το κάνεις μόνο αν δημιουργεί σε εσένα πρόβλημα. Αν σου χαλάει την στιγμή και σε απομακρύνει από τον οργασμό.  

Αν ανήκεις στην τελευταία κατηγορία, λοιπόν, σου έχουμε κάποιες συμβουλές. Στην ουσία, η λύση βρίσκεται στις στάσεις του σεξ. Το θέμα είναι ο αέρας και οι αλλαγές του, καθώς παγιδεύεται και δραπετεύει από το αιδοίο σου. Οπότε πρέπει να αποφύγεις στάσεις, που προκαλούν πολλές τέτοιες αλλαγές. Με άλλα λόγια, αν θες να αποφύγεις το queefing, πρέπει να αποχαιρετήσεις στάσεις, όπως το doggy style, αλλά και εκείνες που τοποθετούν τα πόδια σου πολύ ψηλά ή ανοιχτά για μεγάλο χρονικό διάστημα.  

Το αιδοίο σου έχει πιο πολλές πιθανότητες για queefing 

Όλη η δουλειά του queefing γίνεται στο “κανάλι” του αιδοίου σου. Ανάλογα το σχήμα και το μέγεθός του είναι πιθανόν να βιώνεις πιο συχνά το queefing. Παράλληλα, αν το αιδοίο σου υγραίνεται φυσικά πολύ, είναι επίσης πιθανό να ακούς πιο συχνά τους ήχους του queefing στη διάρκεια του σεξ.  

Η μόνη λύση θα ήταν να αποτρέπεις το αιδοίο σου από το να υγραίνεται. Κι επειδή αυτό θα σήμαινε λιγότερο ευχάριστο και περισσότερο επίπονο σεξ, απλά μην το δοκιμάσεις. Η καλύτερη επιλογή είναι να συνειδητοποιήσεις ότι το queefing δεν είναι κάτι κακό ούτε αιτία ντροπής και να μάθεις να το αντιμετωπίζεις ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό.