Υποθέτουμε γνωρίζεις ότι κάποτε η Victoria Beckham ήταν μέλος των Spice Girls. Και υποθέτουμε γνωρίζεις ότι εδώ και αρκετά χρόνια είναι σχεδιάστρια μόδας. Τώρα αποφάσισε να ενώσει αυτές τις δύο τις ιδιότητες, με αφορμή το Pride. 

Τα τελευταία χρόνια το brand της συνεργάζεται με τον οργανισμό akt. Αυτός έχει τη βάση του στο Ηνωμένο Βασίλειο και βοηθάει τα άστεγα νεαρά μέλη της LGBTQI+ κοινότητας της χώρας. Από το 2019 η Beckham κυκλοφορεί limited Pride κομμάτια. Το 100% των εσόδων από αυτά πηγαίνουν στον akt και στους ανθρώπους που βοηθάει. 

Τα limited αυτά κομμάτια φέτος είχαν πηγή έμπνευσης το διασημότερο τραγούδι των Spice Girls, Wannabe. Συγκεκριμένα, δημιούργησε ένα λευκό t-shirt και ένα μαύρο τσαντάκι, που γράφουν “Proud and wannabe your lover” στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Το t-shirt, μάλιστα, είδαμε σε ένα βιντεάκι να το φοράνε όλα τα μέλη των Spice Girls, ενώ η Beckham μοιράστηκε και φωτογραφίες, που το φόραγε όλη της η οικογένεια. 

Το βίντεο συνόδεψε και από την εξής λεζάντα: “Pride για εμένα είναι ο εορτασμός του να είσαι ολοκληρωτικά ο εαυτός σου και το t-shirt αυτής της χρονιάς είναι μία υπενθύμιση αυτού. Τα Spice Girls προωθούσαν την αποδοχή του εαυτού σου και των άλλων, το να είσαι ευγενικός, το να περνάς καλά και το να ζεις την καλύτερη ζωή σου! Η LGBTQ+ κοινότητα είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου και είμαι τόσο περήφανη που υποστηρίζω το Pride 2021 με τα κορίτσια και τον akt ξανά φέτος”. 

Για να το δούμε ρεαλιστικά. Είναι πιθανώς αυτή ακόμα μία κίνηση rainbow washing; Μάλλον ναι. Τουλάχιστον, όμως, είναι από τις περιπτώσεις, που κάτι θα κερδίσει έμπρακτα και η LGBTQI+ κοινότητα.