Ένα sequel για την πολυσυζητημένη ταινία Call Me By Your Name (2017) είναι σχεδόν απίθανο να γίνει. Τόσο απίθανο όσο και το να σταματήσουν οι επαναλήψεις του Κωνσταντίνου και Ελένης το μεσημέρι στον ANT1. Παρόλα αυτά, τέθηκε επί τάπητος μία ιδέα, η οποία, αν το καλοσκεφτούμε, είναι υπερβολικά ενδιαφέρουσα.

Πιο συγκεκριμένα, στο κανάλι The Hollywood Reporter στο YouTube, υπάρχει μία σειρά επεισοδίων συζητήσεων που ονομάζεται “The Roundtables”. Σε αυτά τα βίντεο που διαρκούν συνήθως μία ώρα συγκεντρώνονται ηθοποιοί, τραγουδιστές και τραγουδοποιοί, συζητώντας τα πάντα από τις δυσκολίες του επαγγέλματος, μέχρι πότε ένιωσαν ότι έφτασαν στην κορυφή, δύσκολες στιγμές της καριέρας τους, χρηματικά διλήμματα και γενικότερα ιστορίες για αγρίους. Σε ένα από αυτά βρέθηκαν οι εξής γυναίκες ηθοποιοί: Anya Taylor-Joy, Cynthia Erivo, Gillian Anderson, Elizabeth Olsen, Mj Rodriguez, και Sarah Paulson. Αν και έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους συμμετέχοντες σε αυτά τα βίντεο να βρίσκονται γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι και να συζητούν, αυτήν την φορά, λόγω Covid-19, έκαναν αναγκαστικά ομαδική βιντεοκλήση.

Πέραν του θέματος περί ποιου χαρακτήρα έπρεπε να “αφήσουν πίσω”, παλεύοντας με αυτόν τον τρόπο για την ισότητα στο σετ, μάθαμε και για κάποια μελλοντικά project της MJ Rodriguez και της Cynthia Erivo. Όταν ρωτήθηκε η Rodriguez για το πώς της άνοιξε ο δρόμος της στην υποκριτική μετά την σειρά Pose, η ίδια απάντησε πως δεν περίμενε να της έρθει πρόταση αμέσως μετά το τέλος της. “Δεν πίστευα πως κάτι τέτοιο ήταν πιθανό. Το να έχω μία ευκαιρία σαν το Pose και να είμαι ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες, τελειώνοντας την σειρά ελπιδοφόρα, και αμέσως μετά να έχω μία ακόμη ευκαιρία με μία iconic ηθοποιό [μιλώντας για μία κωμική σειρά στο Apple TV+  με την Maya Rudolph σαν συμπρωταγωνίστρια] είναι απίστευτο.” Επίσης, συμπλήρωσε πως, θα παίζει ρόλους WOC και trans γυναικών, μαχόμενη για την σωστή εκπροσώπηση και την προστασία τους, μέχρι να μην χρειάζεται κάτι τέτοιο πλέον.

Από την άλλη μεριά, όταν ρωτήθηκε η Erivo για το τι είδους ρόλου θα ήθελε να έχει στο μέλλον, είπε, “Ακόμα να δω μία ταινία σαν το Call Me By Your Name για μία μαύρη γυναίκα. Να δω μία ταινία που επιτρέπει σε μία έγχρωμη γυναίκα να είναι αισθησιακή και τρυφερή και γλυκιά και να την αγαπούν. Απλά δεν το έχω δει και θέλω απεγνωσμένα να το βιώσω, να βρεθώ σε αυτό σημείο ευαισθησίας και ζωηράδας. Πραγματικά το θέλω. Και ακόμη να βρεθεί κάτι τέτοιο στον δρόμο μου.” Με την σειρά της η Rodriguez συμφώνησε μαζί της λέγοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει δει μία trans γυναίκα να την ερωτεύονται με τρυφερότητα και πως θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο.

Προφανώς, μετά από αυτή την συζήτηση, μπήκαμε σε σκέψεις. Υπάρχουν ταινίες (δυστυχώς, όχι πολλές), όπως το Portrait of a Lady on Fire (2019), Carol (2015) και The Favourite (2018), που εκπροσωπούν τον σαπφικό έρωτα, αλλά απουσιάζουν οι WOC και σίγουρα δεν είναι το επίκεντρο της ιστορίας. Γιατί λοιπόν να μην χρηματοδοτήσουν μία ταινία με τέτοιο θέμα και να προσλάβουν την Erivo με την Rodriguez για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξετυλίξουν μία τέτοια ρομαντική ιστορία, και μάλιστα με αίσιο τέλος; Αναμένουμε!