Όσο κι αν μικροί λατρέψαμε τον μαγικό κόσμο που δημιούργησε, η J.K. Rowling έχει μπει εδώ και καιρό στη μαύρη λίστα των περισσότερων από εμάς. Αιτία, προφανώς, οι τρομερά τρανσφοβικές δηλώσεις της, που δεν έχουν σταματήσει να έρχονται η μία μετά την άλλη και για τις οποίες δεν δείχνει να αισθάνεται την παραμικρή μεταμέλεια. Αυτό, βέβαια, είχε ως αποτέλεσμα εναντίον της να στραφούν όχι μόνο οι fans του Harry Potter, αλλά και οι ίδιοι οι συντελεστές του franchise. Είναι χαρακτηριστικό ότι το reunion του Harry Potter πραγματοποιήθηκε πριν μερικές εβδομάδες και η Rowling δεν ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους.
Το 2020, ο Rupert Grint ήταν ανάμεσα στους ηθοποιούς, που τάχθηκαν στο πλευρό της τρανς κοινότητας. “Στέκομαι σταθερά δίπλα στην τρανς κοινότητα και συμφωνώ με τα συναισθήματα, που έχουν εκφραστεί από πολλούς από τους φίλους μου. Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες. Οι τρανς άντρες είναι άντρες. Πρέπει όλοι να έχουμε το δικαίωμα να ζούμε με αγάπη και χωρίς κριτική”, είχε αναφέρει στο The Times. Αργότερα, εξήγησε στο Esquire ότι γενικά δεν του αρέσει να παίρνει τον ρόλο μίας αρχής, αλλά θεώρησε ότι έπρεπε να μιλήσει, γιατί η τρανς κοινότητα χρειάζεται την υποστήριξη.
Ο Grint, λοιπόν, ξεκάθαρα διαφώνησε με τη συγγραφέα και στάθηκε στο πλευρό των τρανς ατόμων, που εκείνη έχει επαναλαμβανόμενα υπονομεύσει. Ωστόσο, τώρα προσπάθησε να μάς εξηγήσει ακόμα ένα κομμάτι του πώς νιώθει σχετικά με το ζήτημα. Ο ηθοποιός, μιλώντας στο The Times, δήλωσε ουσιαστικά ότι μιλάμε για μία γυναίκα, που γνώρισε όταν ήταν μόλις 10 ετών και έμαθε να την βλέπει ως οικογένειά του. Όσο κι αν διαφωνεί, λοιπόν, με τις απόψεις της και τις βρίσκει κατακριτέες, δεν μπορεί να σταματήσει να αισθάνεται ακόμα οικογένεια. Συγκεκριμένα, είπε πως, “Νιώθω την J.K. Rowling σαν θεία μου. Δεν συμφωνώ απαραίτητα με ό,τι λέει η θεία μου, αλλά συνεχίζει να είναι θεία μου. Είναι περίπλοκο”.
