Το franchise του Harry Potter έχει σίγουρα μελανά σημεία, με το μεγαλύτερο να είναι η ίδια η συγγραφέας των βιβλίων, J. K. Rowling, και οι τρομερά προβληματικές τρανσφοβικές δηλώσεις της. Ωστόσο, το παιδί μέσα μας δεν μπορεί να αποκοπεί 100% από τον μαγικό κόσμο, που εκείνη δημιούργησε, όσο κι αν αποκόβεται από την ίδια. Έτσι, όταν ανακοινώθηκε το Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts, το reunion ουσιαστικά των συντελεστών, με αφορμή τα 20 χρόνια από την πρεμιέρα του Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, ένας ενθουσιασμός και μία συγκίνηση μάς έπιασαν. Βοήθησε, φυσικά, και το γεγονός ότι από την αρχή γνωρίζαμε πώς η Rowling δεν είναι καλεσμένη σε αυτό, μιας και οι περισσότεροι πρωταγωνιστές έχουν ταχθεί δημόσια εναντίον της. 

Τελικά, το reunion έγινε το πρωτοχρονιάτικο δώρο μας, αφού κυκλοφόρησε στο HBO Max την πρώτη μέρα του 2022. Μέσα σε 1 ώρα και 43 λεπτά, είδαμε σχεδόν όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, από το πρωταγωνιστικό τρίο μέχρι τον Tom Felton, την Helena Bonham Carter και την Bonnie Wright, και φυσικά τους σκηνοθέτες Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell και David Yates. Μοναδικές απώλειες ήταν αυτή της Rowling, που δεν μάς έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά και της Julie Walters aka Molly Weasley, η οποία μάλλον έλειπε για λόγους υγείας

Σε κάθε περίπτωση, το reunion ήταν πέρα για πέρα συγκινητικό και μάς δημιούργησε μία τεράστια νοσταλγία. Λατρέψαμε κάθε του λεπτό (εκτός από την αρχειακή συνέντευξη της Rowling), ωστόσο κάποιες στιγμές ξεχώρισαν μέσα μας. 

Η αγάπη της Emma Watson και του Tom Felton

Όχι, μην συγκλονιστείς. Δεν υπάρχει τίποτα ερωτικό ανάμεσά τους. Η αγάπη τους παραμένει πάντα φιλική, με μοναδική εξαίρεση τον παιδικό “έρωτα” της Watson για τον ηθοποιό, που κράτησε ελάχιστα. Έκτοτε έχουν παραμείνει δύο πολλοί καλοί φίλοι, οι οποίοι κάνουν συχνά παρέα μέχρι σήμερα. Έτσι, στο reunion τούς είδαμε να κάθονται μαζί και να μιλούν για την φιλία τους και για το πώς δέθηκαν μαζί σχεδόν ως αδέρφια. Από τις πιο χαριτωμένες στιγμές, ήταν ξεκάθαρα όταν ο Felton την κορόιδεψε για τότε που πρωτογνωρίστηκαν και εκείνη δεν κατάλαβε τι είναι ένα μικρόφωνο boom όταν το είδε. 

Η κατά λάθος φάρσα στον “Dumbledore” 

© HBO Max

Ο σκηνοθέτης των πρώτων Harry Potter ταινιών, Chris Columbus, κάθισε στο γραφείο του Dumbledore για μία συζήτηση με τον Daniel Radcliffe. Εκεί αποκάλυψαν μία κατά λάθος φάρσα, που είχαν κάνει οι δυο τους στον Richard Harris, τον Dumbledore των δύο πρώτων ταινιών. Στα γυρίσματα του Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά, ο Radcliffe είχε μία σκηνή με τον Harris στο γραφείο του Dumbledore. Εκεί υπήρχε και ένας ψεύτικος φοίνικας. Αυτός φαίνεται ότι έμοιαζε τόσο αληθινός, ώστε ο Harris να πιστεύει ότι πρόκειται για πραγματικό πτηνό. Ωστόσο, ο μικρός τότε Radcliffe δεν έβρισκε το κουράγιο να τον διορθώσει και ο Columbus τον άφησε να το πιστεύει για μεγαλύτερο ρεαλισμό στην ερμηνεία του. Μάλιστα, ο Harris λίγο αργότερα έφυγε από τη ζωή, με αποτέλεσμα να μη μάθει ποτέ την αλήθεια. 

Μεγαλώνοντας στα γυρίσματα

Classic 11 y/o reaction to breaking a prop: "WE SAW NOTHING!" Never not  repinning this | Harry potter cast, Harry potter, Harry potter love

Οι ηθοποιοί του franchise πέρασαν περίπου δέκα χρόνια μαζί. Κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν παιδιά και έφυγαν ενήλικες από αυτό. Εννοείται, λοιπόν, ότι έχουν πολλές ενδιαφέρουσες ή χαριτωμένες ιστορίες να διηγηθούν μεγαλώνοντας στο set. Κάποιες από αυτές; Οι τρεις πρωταγωνιστές περιγράφουν ότι μεταξύ των σκηνών τους, πέρναγαν εποικοδομητικά τον χρόνο τους, παίζοντας “τηγανάκι”. Επίσης, θυμούνται τα “αιωρούμενα” κεριά του Hogwarts να πέφτουν προς τα πάνω τους, μιας και η φωτιά τους έκαιγε τα σκοινιά, που τα συγκρατούσαν. Μερικά χρόνια αργότερα, στα γυρίσματα του Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς, θυμούνται να οργανώνουν και κηδεία για το χάμστερ της Watson. 

Το τρομακτικό φιλί

Ron And Hermione Kiss GIFs | Tenor

Για όσους ήθελαν μαζί τον Ron και την Hermione, το φιλί τους στο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 2 ήταν κάτι, που περίμεναν καιρό. Το ίδιο δεν ισχύει για τη Watson και τον Rupert Grint. Στο reunion παίχτηκε απόσπασμα, που είχε απαθανατίσει τον Yates να ανακοινώνει στους ηθοποιούς ότι θα γυρίσουν μέσα στην εβδομάδα την σκηνή του φιλιού. Σε αυτό, είδαμε μία σοκαρισμένη Watson, με τους δύο πρωταγωνιστές σήμερα να θυμούνται τους εαυτούς τους να κάθονται τρομοκρατημένοι στις καρέκλες τους, με τον Radcliffe από δίπλα να γελάει όλη την ώρα. Η Watson, πάνω από δέκα χρόνια αργότερα, συνεχίζει να δηλώνει ότι ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα, που έχει χρειαστεί να κάνει. 

rupert and emma - Rupert Grint and Emma Watson Photo (32830476) - Fanpop

Τα “εκλεκτά” παιδιά

© HBO Max

Οι τρεις πρωταγωνιστές σε πολύ μικρή ηλικία βρέθηκαν να έχουν όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, παίζοντας στο μεγαλύτερο franchise της εποχής. Κι όσο φαντασμαγορικό κι αν ακούγεται, η κατάσταση είχε τις δυσκολίες της για τους ίδιους. Ο Rupert Grint εξηγεί πως, όταν πλέον κυνήγησε μία καριέρα εκτός του Harry Potter, ένιωθε τουλάχιστον περίεργα. “Ακόμα και το όνομά μου δεν το ένιωθα σαν το όνομά μου. Αισθανόμουν ότι ήξερα να κάνω μόνο ένα πράγμα, ότι ήξερα πώς να παίζω τον Ron”. 

Αντιθέτως, η Watson δεν μίλησε για το μετά, αλλά για τη διάρκεια. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι ένιωθε τρομερά απομονωμένη, μιας και ήταν η μοναδική γυναίκα ηθοποιός της ηλικίας της, που άνηκε στο βασικό cast. Ωστόσο, επεσήμανε ότι το κομμάτι, που τούς βοηθούσε, ήταν ότι ο ένας στήριζε πάρα πολύ τον άλλον. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!