Πλέον έχουν επίσημα περάσει 10 χρόνια από το φινάλε των ταινιών Harry Potter, το 2011, και 20 από την πρώτη φορά, που μπήκαν στις ζωές μας, το 2001. Προφανώς, λοιπόν, και περιμέναμε κάπως να τιμήσουμε την επέτειο. Και θα το κάνουμε. Την 1η Ιανουαρίου όλοι οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές θα συναντηθούν ξανά, για να θυμηθούν μαζί μας όχι μόνο τις ταινίες, αλλά και όλα όσα γίνονταν στα γυρίσματα και τα παρασκήνια. 

Το 2016 η NBS Universal κατάφερε να κλείσει μία συμφωνία με τη Warner Bros., αγοράζοντας τα δικαιώματα του franchise μέχρι και το 2025. Αυτή η συμφωνία ουσιαστικά της έδωσε το δικαίωμα τόσο στη μετάδοση των ταινιών, όσο και τη δημιουργία ψηφιακών projects, events και περιεχομένου για θεματικά πάρκα. Στο πλαίσιο αυτών και με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων, θα μάς προβάλει, μαζί με τη Warner Bros. το Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts στο HBO Max, κυριολεκτικά μόλις μπούμε στο νέο έτος. 

Ο Tom Ascheim, πρόεδρος της Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics, αναφέρει για το reunion και την απόφαση να πραγματοποιηθεί: “Έχει αποτελέσει ένα καταπληκτικό ταξίδι από το ντεμπούτο του Harry Potter και η Φιλοσοφική Λίθος, και είναι τουλάχιστον μαγικό να παρακολουθείς πώς έχει εξελιχθεί σε ένα αξιοσημείωτο συνδεδεμένο σύμπαν. Αυτή η ανασκόπηση είναι ένας φόρος τιμής σε όλους όσους οι ζωές τους αγγίχτηκαν από αυτό το πολιτισμικό φαινόμενο, από το ταλαντούχο καστ και συνεργείο, που έδωσαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτό το συναρπαστικό κινηματογραφικό franchise, μέχρι τους παθιασμένους fans, που συνεχίζουν να κρατούν ζωντανό το πνεύμα του μαγικού κόσμου 20 χρόνια αργότερα”. 

Ποιοι θα βρίσκονται στο reunion;

Για να μη σε κρατάμε άλλο σε αγωνία, ναι, το τρίο της καρδιάς μας θα βρίσκεται εκεί. Ο Daniel Radcliffe, ο Rupert Grint και η Emma Watson θα εμφανιστούν στο reunion. Αλλιώς δεν θα είχε και αξία. Μαζί τους θα είναι και ο σκηνοθέτης των ταινιών, Chris Joseph Columbus, αλλά και πολλά αγαπημένα μας ονόματα από το υπόλοιπο καστ. Συγκεκριμένα, στο Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts θα συμμετέχουν οι Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch και Ian Hart.

Νιώθεις ότι κάποιος σημαντικός για το franchise λείπει; Έχεις δίκιο. Φαίνεται ότι η παραγωγή αποφάσισε ότι δεν θέλει την J.K. Rowling στο reunion. Και ποιος την αδικεί; Η συγγραφέας είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, με τις τρανσφοβικές δηλώσεις της να έχουν γίνει πολλάκις θέμα συζητήσεων και αρνητικής κριτικής. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι το έργο και οι δηλώσεις της είναι γεμάτα queerbaiting, αλλά και ρατσιστικά στερεότυπα και κλισέ. Και με πολλούς συντελεστές, με κύριους τους τρεις πρωταγωνιστές, να έχουν ταχθεί δημόσια εναντίον της για τα παραπάνω, περισσότερη εντύπωση θα μάς έκανε αν τελικά την βλέπαμε στο reunion. Βέβαια, ουσιαστικά θα τη δούμε, αλλά σε τίποτα σημερινό. Θα εμφανιστεί αποκλειστικά σε αρχειακό υλικό.

Να πούμε ότι το Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts είναι μόνο ένα από τα projects του franchise, που αναμένεται να δούμε στο σχετικά άμεσο μέλλον. Επίσης για την επέτειο των 20 χρόνων, το HBO Max θα προβάλει ένα κουίζ γνώσεων γύρω από το Harry Potter, ενώ εδώ και κάποιο διάστημα ακούγεται ότι μία τηλεοπτική σειρά είναι στα σκαριά. Επιπλέον, τον ερχόμενο Απρίλιο, αν όλα πάνε βάση προγράμματος, το νέο Fantastic Beasts θα κυκλοφορήσει. 

world-without-harry-potter-gifs-magic - Verbal Gold Blog