Υπάρχει ένα φρούτο τόσο τέλειο, τόσο εκρηκτικά δροσιστικό και νόστιμο, τόσο εικαστικά άρτιο, που πραγματικά πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να βρίσκεται αυτό στην θέση του διάσημου εκείνου μήλου στο επεισόδιο με την Εύα και το φίδι. Το ροδάκινο έχει λαμπερή, ζουμερή σάρκα κι ένα άρωμα καταπληκτικό. Το αγαπάμε σε οποιαδήποτε μορφή του, δεν το παραλείπουμε ποτέ από τα smoothies μας όταν είναι στην εποχή του, το κάνουμε χυμό, το τρώμε σε παγωτό, ακόμα και σε σαλάτες.

Αυτή εδώ η αληθινά παραδεισένια σαλάτα του καλοκαιριού, είναι ένα πιάτο που μόλις πάρει την θέση του στο τραπέζι σας για πρώτη φορά θα σας αρέσει τόσο που δεν θα σταματήσετε να την φτιάχνετε ξανά και ξανά όσο υπάρχουν ροδάκινα στην αγορά. Είναι πολύ εύκολη, ελαφριά, γεμάτη αντιθέσεις και ποικιλία χρωμάτων και φυσικά πολύ νόστιμη!

Υλικά

για 4 άτομα

  • Ανάμεικτη σαλάτα με μαρούλι, λόλα, ρόκα και ραντίκιο-2 πακέτα αν αγοράσετε έτοιμη
  • 2 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο, ώριμο αβοκάντο σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί
  • Λίγα φιλέ αμυγδάλου

Για το ντρέσινγκ αναμειγνύουμε:

  • 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λεκάνη αλατίζουμε και λαδώνουμε τα σαλατικά μας με τα 2/3 του ντρέσινγκ.

Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω διάσπαρτα τις φέτες από τα ροδάκινα και το αβοκάντο.

Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί τριμμένο χοντρά με τα δάκτυλα και τελευταίο το φιλέ αμυγδάλου.

Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 του ντρέσινγκ φροντίζοντας να πάει παντού.

Σερβίρουμε με φέτες λευκού ψωμιού κι ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί.

 

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!