Κάποιοι ηθοποιοί αισθάνονται διστακτικά να κάνουν γυμνό ή μία ψεύτικη σκηνή σεξ. Ωστόσο, άλλοι είναι πιο τολμηροί. Θεωρούν ότι η δουλειά τους είναι να κάνουν ακριβώς ό,τι απαιτεί η τέχνη και ο σκηνοθέτης τους. Αυτό μερικές φορές είναι πραγματικό σεξ. Ναι, υπάρχουν ηθοποιοί, σε αρκετά διάσημες ταινίες, που δέχτηκαν να κάνουν κανονικά σεξ με έναν άλλον ηθοποιό. Προφανώς, υπάρχει μία τεράστια συζήτηση τόσο για το πού πρέπει να τραβάμε την γραμμή μεταξύ πραγματικού και φαντασίας, όσο και κατά πόσο πρέπει να είναι αποδεκτό ο όποιος σκηνοθέτης να ζητά από τους ηθοποιούς να κάνουν σεξ στην κάμερα. Είναι μία μεγάλη συζήτηση, που δεν θα την κάνουμε σήμερα. Για την ώρα, απλά θα δούμε ποιες ταινίες περιλάμβαναν πραγματικές σκηνές σεξ.

Sweet Sweetback’s Baadasssss Song (1971)

Η ταινία έμεινε γνωστή ουσιαστικά για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι ότι θεωρήθηκε η αφετηρία για το κινηματογραφικό υποείδος blaxploitation, που εκμεταλλεύτηκε τη μαύρη κουλτούρα, αλλά και την πρόσβαλε με τρομερά στερεοτυπικές απεικονίσεις. Ο άλλος είναι ότι ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Melvin Van Peebles συμμετείχε σε πολλές σκηνές σεξ, που αργότερα μάθαμε ότι ήταν αληθινές. 

Pink Flamingos (1972)

Η ταινία για πολλούς λόγους απαγορεύτηκε σε εξαιρετικά πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Αυστραλία και η Ελβετία. Είχε εξαιρετικά πολύ ωμή βία και σκηνές σεξ. Δεν είναι σίγουρο ακριβώς ποιες σκηνές σεξ ήταν αληθινές (ίσως και όλες). Ξέρουμε, όμως, ότι όντως η πρωταγωνίστρια Divine έκανε στοματικό σεξ στον ηθοποιός Danny Mills, ο οποίος υποδυόταν τον γιο της.

In the Realm of the Senses (1976)

Η ιαπωνική ταινία μάς δείχνει έναν άντρα, που παρατά τη σύζυγό του για μία άλλη γυναίκα. Από εκεί και πέρα όλη η ταινία είναι γεμάτη με τρομερά ωμές σκηνές σεξ μεταξύ των δυο τους. Καλά το μάντεψες. Όλες συνέβαιναν πραγματικά μεταξύ του Tatsuya Fuji και της Eiko Matsuda.

Caligula (1979)

Πρωταγωνιστές ήταν η Helen Mirren και ο Malcolm McDowell. Ωστόσο, οι δύο ηθοποιοί δεν έκαναν ποτέ όντως σεξ μεταξύ τους. Ο παραγωγός Bob Guccione, κόντρα στις επιθυμίες του σκηνοθέτη Tinto Brass, μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, γύρισε μόνος του αρκετά σκληρές σκηνές πραγματικού σεξ, με τη βοήθεια των μοντέλων του ερωτικού περιεχομένου περιοδικού του, Penthouse. Τις σκηνές, μάλιστα, πρόσθεσε ο ίδιος μόνος του στη φάση του post production.

The Idiots (1998)

Η ταινία περιλαμβάνει εξαιρετικά πολλές σκηνές σεξ, με τις περισσότερες να μην είναι αληθινές. Εξαίρεση αποτελεί μόνο μία σκηνή. Σε αυτήν βλέπουμε τους χαρακτήρες να συμμετέχουν σε ομαδικό σεξ. Δύο από αυτούς κάνουν όντως. Δεν ήταν κάποιος από τους πρωταγωνιστές, αλλά χρησιμοποιήθηκαν πορνοστάρ, για να τη γυρίσουν.

Intimacy (2001)

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από δύο αγνώστους, που κάνουν σεξ μεταξύ τους, χωρίς να γνωρίζουν ο ένας το όνομα του άλλου. Όποιες ερωτικές σκηνές βλέπεις στην ταινία, περιλαμβάνουν πραγματικό σεξ μεταξύ των ηθοποιών Mark Rylance και Kerry Fox. Ωστόσο, με κάποιον τρόπο, το Intimacy κατάφερε να μην μπει στο στόχαστρο αρνητικών κριτικών και να να θεωρείται αρκετά mainstream ταινία.

The Brown Bunny (2003)

Όταν η ταινία κυκλοφόρησε, πολλοί σχολίασαν το πόσο ρεαλιστική φαινόταν η σκηνή στοματικού σεξ από την Chloë Sevigny στον Vincent Gallo. Λίγο αργότερα, η πρωταγωνίστρια παραδέχτηκε ότι πράγματι η σκηνή ήταν αληθινή. Εμάς, βέβαια, κάπως μάς προβληματίζει ότι ο σκηνοθέτης, που της έδωσε την οδηγία να κάνει στοματικό σεξ στον Gallo, ήταν ο ίδιος ο Gallo.

9 Songs (2004)

Η ταινία του Michael Winterbottom είχε λάβει εξαιρετικά πολλές αρνητικές κριτικές, ακριβώς γιατί περιλάμβανε πραγματικές σκηνές σεξ. Αυτές γυρίστηκαν από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, Kieran O’Brien και Margo Stilley. Μάλιστα, η κατακραυγή ήταν ακόμα μεγαλύτερη, διότι οι σκηνές γυρίστηκαν πολλές φορές από διαφορετικές οπτικές γωνίες. 

Lie with Me (2005)

Τις περισσότερες φορές, που ακούμε ότι όντως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές έκαναν κανονικό σεξ μπροστά στην κάμερα, μιλάμε συνήθως για ηθοποιούς όχι τόσο γνωστούς και στα πρώτα τους βήματα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, είχαμε δύο διάσημους ηθοποιούς, που παραδέχτηκαν ότι έκαναν πραγματικό σεξ για την ταινία. Η Lee Smith και ο Eric Balfour. Αυτός ήταν και ο λόγος, που το κοινό και οι κριτικοί σοκαρίστηκαν ακόμα περισσότερο. 

Shortbus (2006)

Μία ομάδα νέων ανθρώπων γνωρίζεται σε ένα club για σεξ και συναντιέται εκεί κάθε εβδομάδα. Ο σκηνοθέτης John Cameron Mitchell δεν τους ζήτησε να κάνουν σεξ μεταξύ τους, αλλά τους ενθάρρυνε να αυτοϊκανοποιούνται στα γυρίσματα των σκηνών. Μάλιστα, στην τελευταία ομαδική σκηνή μπορείς να δεις και τον ίδιο να συμμετέχει. 

Little Ashes (2008)

Ο Robert Pattinson είχε αρκετές σκηνές σεξ στην ταινία. Ωστόσο, ο ηθοποιός πιστεύει ότι αυτές βγαίνουν ξεκάθαρα ψεύτικες, όταν τις προσποιείσαι. Η λύση του δεν ήταν ακριβώς να κάνει κανονικά σεξ. Αυτό, που έκανε, ήταν να αυτοϊκανοποιείται μπροστά στην κάμερα σε όλες τις σεξουαλικές σκηνές της ταινίας, ώστε να βγαίνουν φυσικές οι εκφράσεις του.

Antichrist (2009)

Η ταινία είναι ξεκάθαρα τρόμου, με εξαιρετικά πολλές έντονες σεξουαλικές σκηνές. Πλέον είναι γνωστό ότι μία από αυτές ήταν πραγματική. Ωστόσο, σεξ δεν έκαναν ο Willem Dafoe και η Charlotte Gainsbourg, αλλά οι ηθοποιοί που τους ντούμπλαραν. 

Nymphomaniac: Volume I (2013)

Είχε γίνει τεράστιος ντόρος με την ταινία και γι’ αυτό κατέληξε να μην παίζεται σε πολλές κινηματογραφικές αίθουσες. Αρχικά, λόγω των αρκετά σεξουαλικών αφισών της. Αργότερα, επειδή φήμες ξεκίνησαν να ακούγονται ότι η ταινία περιλάμβανε πραγματική σκηνή σεξ του Shia LaBeouf και της Stacy Martin. Οι φήμες ήταν σωστές εν μέρει. Μπορεί εμείς να βλέπουμε τους δύο ηθοποιούς. Ωστόσο, μόνο οι κορμοί και τα πόδια ήταν όντως δικά τους. Οι ηθοποιοί, που τους ντούμπλαραν, ήταν εκείνοι που έκαναν όντως σεξ μεταξύ τους. 

Wetlands (2013)

Η ταινία έχει έτσι κι αλλιώς αρκετά αμφιλεγόμενες σκηνές σεξ και αυτοϊκανοποίησης. Αυτές γίνονται ακόμα πιο αμφιλεγόμενες, όταν ανακαλύπτεις ότι σχεδόν όλες είναι αληθινές. Τόσο της πρωταγωνίστριας Carla Juri, όσο και όλων των άλλων. 

Love (2015)

Υποθετικά το θέμα της ταινίας ήταν η τραγική ιστορία αγάπης των πρωταγωνιστών. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν το σεξ. Ακόμα και ο σκηνοθέτης, Gaspar Noé, έχει παραδεχτεί ότι σκοπός του ήταν να φτιάξει το κοινό. Πώς το έκανε; Με σκηνές πραγματικού σεξ μεταξύ των πρωταγωνιστών, Karl Glusman και Aomi Muyock. Μάλιστα, το πήγε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας την πρώτη ταινία γύρω από το σεξ σε 3D. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!