Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν τη νεότερη Gen Z ότι κάθεται όλη μέρα στα social media και δεν κάνει τίποτα. Ωστόσο, αυτή κατάφερε ακόμα μία φορά να αποδείξει πως ναι μεν ασχολείται πολύ με τα social media, αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα.  

Το καλοκαίρι μία νέα τάση “έσκασε” στο TikTok. Η Emily Jacobsen έγραψε και ανέβασε μία μπαλάντα αγάπης για τον Remy, τον πρωταγωνιστή ποντικό της ταινίας Ο Ρατατούης. Με μελωδία και στίχο που σου κολλάνε για τα καλά στο μυαλό, κατάφερε να γίνει σχεδόν αμέσως viral και να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά της.  

@e_jaccs

A love ballad #remy #rat #ratatoille #disney #wdw #disneyworld #ratlove #ratlife #rats #Alphets #StanleyCup #CanYouWorkIt

♬ Ode to Remy – Emily Jacobsen

#ratatouillemusical 

Το #ratatouillemusical έχει περισσότερες από 226 εκατομμύρια προβολές και αυτό χάρη σε όλους τους καλλιτέχνες που έσπευσαν να συνεισφέρουν σε αυτό. Όλο και περισσότεροι μουσικοί άρχισαν να ανεβάζουν δικές τους εκδοχές για το υποθετικό μιούζικαλ του Ρατατούη. Και δεν έμειναν μόνο στον πρωταγωνιστή. Δημιούργησαν κομμάτια κομμένα και ραμμένα πάνω σε συγκεκριμένους χαρακτήρες και σκηνές της ταινίας. Προσωπικά αγαπημένα αυτά που γράφτηκαν για τον σεφ Skinner και τον κριτικό γεύσης Anton Ego 

@sophiajamesmusic

I gave in. Here’s “I Knew I Smelled a Rat”. Somebody PLEASE sing this as Skinner. #ratatouillemusical #ratatouille #iknewismelledarat #fyp #rat

♬ original sound – Sophia James

@rjthecomposer

Anton Ego’s chilling solo, when he is served the title dish #ratatouille #ratatouillemusical

♬ original sound – RJ Christian

Και οι καλλιτέχνες του TikTok δεν σταμάτησαν εκεί. Γρήγορα τα τραγούδια των άλλων, άρχισαν να εμπνέουν κάποιους. Ξαφνικά το μιούζικαλ, που οι TikTokers είχαν φανταστεί, άρχισε να αποκτά χορευτικά, κοστούμια και τεχνικές ιδέες.  

@alleykerr_

#duet with @fettuccinefettuqueen #ratatouillemusical

♬ Trash is Our Treasure – Gabbi

@ardellyfoshelly

Why not? 🤷‍♀️ #ratatouille #ratatouillemusical #costumedesign #costumeillustration #remytheratatouille #linguine

♬ Ratatouille – Amsterdam Klezmer Band

Η μεταφορά στο Broadway 

Και ίσως κάποιος κυνικός αναρωτηθεί σε αυτό το σημείο “Γιατί τόσος κόπος;”. Κατ’ αρχάς, γιατί είναι δικαίωμα του καθενός να διασκεδάζει και να εκφράζεται καλλιτεχνικά όπως και όσο εκείνος θέλει. Κατά δεύτερον, διότι μερικές φορές από κάτι τόσο απλό και φαινομενικά περιττό, προκύπτουν μεγάλα και όμορφα πράγματα. 

Αυτό συνέβη και σε αυτή την περίπτωση. Η Gen Z χάρισε τόσο χρόνο, κόπο, έμπνευση, δημιουργικότητα και χαρά σε αυτή την τάση, έτσι ώστε να έχει πραγματικά ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κι αν νομίζεις ότι υπερβάλουμε, τότε δοκίμασε να αμφισβητήσεις τους παραγωγούς που αποφάσισαν να κάνουν το υποθετικό μιούζικαλ πραγματικότητα.  

Οι φυσικές σκηνές του Broadway είναι κλειστές λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο, παραστάσεις συνεχίζουν να γίνονται διαδικτυακά. Ανακοινώθηκε, λοιπόν, πριν λίγους μήνες, και την πρώτη μέρα του 2021 το Ratatouille: The Tik Tok Musical έγινε πραγματικότητα. Και δεν μιλάμε για μία μικρή ερασιτεχνική παραγωγή. Στο cast βρίσκονται μεγάλα ονόματα του Broadway και του Hollywood. Συγκεκριμένα, οι Wayne BradyTituss BurgessKevin ChamberlinAdam LambertAndré De ShieldsAndrew Barth Feldman και Ashely Park. Τα έσοδά της -που ξεπέρασαν τα 1,8 εκατομμύρια δολάρια- διατέθηκαν για το The Actors Fund, που στηρίζει του ηθοποιούς που έχουν πληγεί οικονομικά την περίοδο της πανδημίας. 

@fettuccinefettuqueen

I AM SCREAMING @waynebrady YOU ABSOLUTELY CRUSHED IT. #ratatouillemusical #fyp

♬ original sound – Gabbi

Μεγάλο μέρος της παράστασης αποτελείται από τα τραγούδια που δημιουργήθηκαν στο TikTok. Όσο για το τραγούδι που τα ξεκίνησε όλα; Μπήκε στο μεγάλο φινάλε, την στιγμή της (διαδικτυακής) υπόκλισης.

@chloeshuttle

Best start of any year ever OMG #Welcome2021 #ratatouillemusical #RareAesthetic

♬ original sound – Chloeshuttle