Η “Έξαψη” είναι μία ταινία που προβλήθηκε πριν από ακριβώς 40 χρόνια και αναφέρεται σε ένα καλοκαίρι που έκανε πολύ ζέστη, καύσωνα, άναψαν τα αίματα και μετά πιτσίλισαν γιατί έγινε ένας φόνος. Το Mega Channel τιμά την επέτειο προβάλλοντας το σήριαλ “Έξαψη” όπου είναι καλοκαίρι, κάνει πολύ ζέστη, καύσωνα, ανάβουν τα αίματα και μέχρι στιγμής έχει γίνει μία απόπειρα φόνου. Όχι, δεν πρόκειται για αντιγραφή, αλλά για σημείο εκκίνησης. Οι ελληνικές σειρές έχουν άλλες ανάγκες, επομένως χρειάζεται η αντίθεση μεταξύ φτωχού πλην τίμιου γαμπρού που δεν τον θέλουν τα σνομπ πεθερικά του και, επειδή με Τασσώ Καββαδία δεν γίνεται σύγχρονη μυθοπλασία, υπάρχουν και μια σειρά από μοντέρνες πινελιές, δηλαδή πισίνες (μία σε κάθε επεισόδιο), κρουασάν, αναφορά στην επέτειο του 1821 και αναμμένοι πολυέλαιοι ακόμα και όταν τρώνε πρωινό.
Ακολουθούν σημειώσεις
▪️Ο Νούσιας είναι γοητευτικός και μιλάει ήρεμα, μέσα από τα δόντια, γεγονός που τον κάνει σέξι. Βέβαια μερικές φορές λέει με το ίδιο (κρυμμένο) πάθος “πάω να ψωνίσω γιαρμάδες” και σε «σκέφτομαι συνέχεια», αλλά κάθε στυλ έχει και τα μειονεκτήματα του.
▪️Όταν τρώνε δεν μιλάνε. Ο διάλογος Νούσια-οικογένειας καθώς ο πρωταγωνιστής μασουλούσε φρυγανιές με μαρμελάδα, δεν ήταν πολύ εύηχος.
▪️Ο βουλευτής πεθερός έχει ερωμένη, ο άνεργος σκηνογράφος γαμπρός έχει ερωμένη, ο άντρας της ερωμένης του γαμπρού έχει ερωμένη, η γυναίκα του πεθερού θα ήθελε ο γαμπρός να την έχει ερωμένη αλλά προς το παρόν παίρνει χάπια, η γυναίκα του γαμπρού είναι έτοιμη να ζητήσει από τη μάνα της την συνταγή. Για δυο επεισόδια είναι μια χαρά.
▪️Στις στιγμές κορύφωσης παίζει η ίδια μουσική. Επειδή οι κορυφώσεις είναι απανωτές, ακούμε συνεχώς τις ίδιες λιγοστές νότες που τελικά γίνονται εκνευριστικές. Σαν να έχεις ανοίξει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανά 15 δευτερόλεπτα χτυπάει το κινητό με το ίδιο εκνευριστικό μουσικό θέμα.
▪️Η “Έξαψη” μεταδίδεται από το Mega. Ως εκ τούτου οι πλούσιοι διαβάζουν πακέτο από εφημερίδες που περιλαμβάνουν το “Βήμα”, τα “Νέα” και μετά το “Βήμα” με τα “Νέα”. Επίσης παρακολουθούν το πρωί το “Πάμε Δανάη”, ενώ η δημοσιογράφος της σειράς ονομάζεται Βούλγαρη, όπως η παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του σταθμού. Τις οπαδικές τους προτιμήσεις εκτιμάται ότι θα τις εκδηλώσουν στα επόμενα επεισόδια, αλλά τις φανταζόμαστε και δεν μας χαλάνε.
▪️Όταν ο Νούσιας πάει να βρει την ερωμένη του Κλαίρη, κρατάει μία ανθοδέσμη από διόλου βολικά ηλιοτρόπια. Μόλις αντιλαμβάνεται ότι στο κτήμα υπάρχει και ο άντρας της, τα κρύβει πίσω από την πλάτη. Αυτός, εντελώς χαζός, δεν παίρνει τίποτα χαμπάρι.
▪️Ενώ όλοι αλλάζουν ρούχα, είπαμε έχει καύσωνα, η Κλαίρη για ολόκληρο το δεύτερο επεισόδιο παραμένει με το λουλουδάτο φορεματάκι της. Μπορεί να το κάνει για να μην την πλησιάζει ερωτικά ο άντρας της.
▪️Στην απόπειρα δολοφονίας της δημοσιογράφου Βούλγαρη, το αυτοκίνητο την χτύπησε ενώ του είχε γυρισμένη την πλάτη. Όταν συνήλθε θυμήθηκε το σταυρό που το αυτοκίνητο είχε στο παρμπρίζ και τον οποίο δεν είχε δει. Είναι σαν το “Λιόντα” του γνωστού τραγουδιού που “έβλεπε απ’ την πλάτη με ένα μεγάλο μάτι”.
▪️Πέρασαν ελάχιστα λεπτά από τότε που ο Νούσιας/Αλέξανδρος συνάντησε την Παντούση/Κλαίρη και βρέθηκαν γυμνοί σε μία παραλία. Το παράνομο ζευγάρι άναψε μία φωτιά, προφανώς για να τους δουν οι περαστικοί και να τους κάνουν βούκινο.
▪️Το Ναύπλιο είναι μία κούκλα.
▪️Η Αναστασία Παντούση είναι η νέα Ιωάννα Παππά. Η Ιωάννα Παππά είναι πολύ πειστική και διαβασμένη, ίσως το πιο πολυδιάστατο πρόσωπο της σειράς.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!