Ναι, γνωρίζεις κλασικές διάσημες ιστορίες όπως αυτή του Η Πεντάμορφη και το Τέρας ή του Περηφάνια και Προκατάληψη. Πιθανώς να γνωρίζεις και κάποια αρκετά διάσημα manga (ίσως χάρη στις anime μεταφορές τους), όπως το Dragon Ball ή το Naruto. Γνωρίζεις, όμως, τις περιπτώσεις που αυτές οι δύο κατηγορίες συναντιούνται, για να δημιουργήσουν ένα τέλειο comic-λογοτεχνικό αποτέλεσμα; Μάλλον όχι. Και είναι κρίμα, μιας και χάνεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις εκ νέου διάσημες ιστορίες, μέσα από ίσως μία πιο περίεργη ή ακόμα και μεταφυσική ματιά. 

Cinderalla, Junko Mizuno

Θα χαρακτηρίζαμε ίσως τη Mizuno ως τη manga βασίλισσα των σκοτεινών παραμυθιών. Σε αυτή την περίπτωση έχει κάνει μερικές αλλαγές στην ιστορία της Σταχτοπούτας. Η οικογένεια της πρωταγωνίστριας έχει ένα εστιατόριο, ενώ ο πατέρας και οι θετές αδελφές της είναι ζόμπι. Γνωρίζει τον άρρωστο πρίγκιπα στον χορό, αλλά όταν φεύγει, αντί για γοβάκι, χάνει το ένα της μάτι. Οπότε ο πρίγκιπας βάζει στόχο να βρει το κεφάλι που ταιριάζει. 

Frankenstein, Junji Ito

The Best 25 Junji Ito Collection Manga In Order - gezondeisu

Αν έχεις διαβάσει το κλασικό μυθιστόρημα της Mary Shelley, τότε θα γνωρίζεις ότι σε επίπεδο πλοκής η manga εκδοχή δεν χρειάζεται καμία αλλαγή. Η ιστορία είναι από μόνη της αρκετά τρομακτική και ανατριχιαστική. O Ιτο, με την καταπληκτική του τέχνη και τα χρώματά του, κατάφερε να εικονοποιήσει όσα τόσο καιρό φανταζόμασταν στο κεφάλι μας. 

Alice In Murderland, Kaori Yuki

Amazon.com: Alice in Murderland, Vol. 1 (Alice in Murderland, 1) (9780316342124): Yuki, Kaori, Yuki, Kaori: Books

Κάθε χρόνο η οικογένεια Kuonji οργανώνει ένα Mad Tea Party, όπου μαζεύονται και τα εννέα υιοθετημένα της παιδιά. Αυτή τη φορά, όμως, η μητέρα τους τους έχει μία ανακοίνωση. Θα πρέπει όλα να πολεμήσουν το ένα το άλλο μέχρι θανάτου, σε ένα σκηνικό που θυμίζει The Hunger Games. Η πρωταγωνίστρια μας, Stella, μεταμορφώνεται στην Αλίκη, από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του Lewis Carroll, ενώ τα αδέρφιά της παίρνουν τη μορφή των υπόλοιπων χαρακτήρων του μυθιστορήματος. 

Belle’s Tale, Mallory Reaves

Disney Manga: Beauty and the Beast - Belle's Tale: Belle's Tale (1): Reaves, Mallory, Studio Dice: 9781427856838: Amazon.com: Books

Η manga εκδοχή του παραμυθιού Η Πεντάμορφη και το Τέρας δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από την κλασική ιστορία. Η Belle είναι αιχμάλωτη ενός τέρατος, με το οποίο σταδιακά γίνονται φίλοι. Οι μαγεμένοι υπηρέτες του κάστρου προσπαθούν να ενισχύσουν αυτή τη φιλία και τελικά η πρωταγωνίστρια βλέπει πέρα από την εμφάνισή του τέρατος. Το manga, ωστόσο, εστιάζει περισσότερο στην Belle, δίνοντας ακόμα περισσότερα επίπεδα στην ιστορία, μέσα από τους μονολόγους της. 

Bye-bye, Peter Pan, Anri Sakano

shizu and machi (sayonara peter pan) drawn by sakano_anri | Danbooru

Στο κοντινό μέλλον, οι κοινωνίες στέλνουν τα παιδιά σε ένα νησί, όπου μένουν μέχρι να εκπαιδευτούν και να αποφοιτήσουν στα 18 τους. Τότε στέλνονται πλέον για να ξεκινήσουν να ζουν ως ενήλικες. Ο Shizu, μία μέρα μετά την αποφοίτησή του, αρχίζει να έχει ένα τεράστιο άγχος σχετικά με το αν τους αναγκάζουν να γίνουν ενήλικες και το αν θέλει να παραμείνει παιδί. Τελικά, καταλήγει να ανακαλύψει την αλήθεια για τον κόσμο του. 

Pride & Prejudice, Stacy King & Po Tse

Amazon.com: Manga Classics Pride and Prejudice (9781927925188): Austen, Jane, King, Stacy, Tse, Po: Books

Μην περιμένεις καμία αλλαγή στην πλοκή, ούτε ανατριχιαστικές ή τρομακτικές προσθήκες. Το manga ακολουθεί ακριβώς την ιστορία, όπως την έγραψε η Jane Austen. Απλά παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την τέχνη του Po Tse σε στιλ manga.