Υπάρχουν πολλές στιγμές, που η Gigi Hadid μάς έδωσε αφορμές να την εκτιμήσουμε έστω και ένα “κλικ” περισσότερο. Όταν άλλαξε τη ζωή της Nanga Awasum. Όταν ακούσαμε το τρομερά αστείο και αυτοσαρκαστικό voice over της για το Never Have I Ever. Όταν διαβάσαμε την επιστολή, με την οποία ζητούσε πολύ ευγενικά από τους παπαράτσι να μην δείχνουν το πρόσωπο της κόρης της. Όταν μίλησε για τη δική της πολυφυλετική ταυτότητα, αλλά και το πώς σκοπεύει να την περάσει στην κόρη της

Για εμένα, μία από τις μεγαλύτερες στιγμές εκτίμησής μου για το μοντέλο ήρθε πριν μερικές μέρες. Ήταν η στιγμή που αποφάσισα να ακολουθήσω βήμα βήμα τη συνταγή για τα spicy vodka pasta της. Σε περίπτωση που δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάω, την περίοδο της πρώτης καραντίνας, όταν ήταν ακόμα έγκυος, μοιράστηκε τη συνταγή της για ζυμαρικά με μία σάλτσα, με βάση την ντομάτα, την κρέμα γάλακτος και τη βότκα. Φυσικά, η συνταγή έγινε αμέσως viral με πολλούς να προσπαθούν να την αντιγράψουν ή και να δημιουργήσουν παραλλαγές τους. Λοιπόν, πλέον βρίσκομαι ανάμεσα στους πρώτους. 

Gigi Hadid's Spicy Vodka Pasta Recipe Is The Only One You'll Need | L'Officiel Belgium

Πώς ακριβώς τα έκανα; 

Ακολούθησα κυριολεκτικά κατά γράμμα τη συνταγή που είχε αναρτήσει η Hadid στις ιστορίες του Instagram της. Τα υλικά, λοιπόν, που χρησιμοποίησα ήταν ¼ της κούπας ελαιόλαδο, ¼ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, ¼ της κούπας ντοματοπελτέ, 1κ.σ. βότκα, 1κ.γ. μπούκοβο (που σοκαρισμένη ανακάλυψα ότι είναι τα red pepper flakes, που βλέπω τόσο καιρό σε συνταγές του εξωτερικού), ½ κούπα κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, 1κ.σ. βούτυρο, ¼ της κούπας παρμεζάνα, περίπου 200γρ. αχιβάδες (το ζυμαρικό εννοώ, προφανώς) και βασιλικό και επιπλέον παρμεζάνα για το γαρνίρισμα. Από αλλαγές που μπορείς να κάνεις, η βότκα μπορεί να μην μπει αν δεν θες να έχει αλκοόλ, μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα του μπούκοβου αν θες πιο πικάντικο αποτέλεσμα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το οποιοδήποτε άλλο κοντό ζυμαρικό.

Όσο για τη διαδικασία, ξεκινάς ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις αυτά μαλακώσουν ρίχνεις τον ντοματοπελτέ και περιμένεις να πάρει ένα πιο σκούρο χρώμα, για να ρίξεις τη βότκα. Μόλις αυτή εξατμιστεί ρίχνεις το μπούκοβο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις μέχρι όλα να δέσουν μεταξύ τους. 

Αλατοπιπερώνεις, βγάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και ξεκινάς να ετοιμάζεις τα ζυμαρικά σου. Ιδανικά βράσ’ τα στο μίνιμουμ που γράφει η συσκευασία. Πριν τα σουρώσεις, κράτα περίπου ¼ της κούπας από το νερό τους. Φέρε ξανά το τηγάνι μπροστά και ρίξε τα ζυμαρικά, το νερό, το βούτυρο και την παρμεζάνα. Βάλε το μάτι σε μεσαία φωτιά και ανακάτεψε μέχρι όλα να ομογενοποιηθούν, το βούτυρο να λιώσει και, βασικά, μέχρι να δεις ότι η σάλτσα σου έχει όντως ρευστότητα σάλτσας. Σέρβιρε με παρμεζάνα και βασιλικό. Σου εγγυώμαι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πεντανόστιμο και θα ονειρεύεσαι ότι τρως το φαγητό ξανά όλες τις επόμενες μέρες. 

Δεν κατάλαβες κάτι από την παραπάνω περιγραφή; Ευτυχώς για εσένα, τα έχω όλα σε ένα βίντεο. 

@nikoletta.st

Gigi Hadid’s Spicy Vodka Pasta🍝 #gigihadidpasta #pasta #vodkapasta #foodtok #foodtiktok #spicypasta #recipe #lunch

♬ Passion – PinkPantheress