Ο Γιώργος Καραμίχος έγινε για πρώτη φορά πατέρας στα 24 χρόνια του, ηλικία που συνήθως οι άνθρωποι κάνουν άλλα πράγματα, πιο ανάλαφρα και δεν επωμίζονται εύκολα την ευθύνη του γονιού. Απέκτησε λοιπόν την κόρη του σε αυτήν την νεαρή ηλικία και, όπως παραδέχτηκε, δεν ήξερε ακριβώς τι να κάνει με αυτόν τον ρόλο.

Παραδέχτηκα τι δεν ήξερα και πορεύτηκα κάνοντας ό,τι θεωρούσα σωστό” είπε στην συνέντευξη που έδωσε στο In Style και στην Ειρήνη Ζουρνατζή.

Κατ’ αρχήν να πούμε ότι οι άνδρες ηθοποιοί και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν χαρακτηριστεί “ωραίοι”, σπάνια μιλούν για τον γονεϊκό τους ρόλο γιατί σπάνια ερωτώνται γι’ αυτόν. Είναι λοιπόν μια ευχάριστη έκπληξη τα λεγόμενα του Γιώργου Καραμίχου, γιατί ήταν ειλικρινή και ανθρώπινα. Ας δούμε τι είπε όταν ρωτήθηκε το εξής:

Έγινες πατέρας σε μικρή ηλικία αποκτώντας την κόρη σου, αλλά και σε μεγαλύτερη ηλικία τον γιο σου. Παίζει ρόλο για έναν άντρα η ηλικία στην οποία γίνεται μπαμπάς;

“Και για τα δύο φύλα παίζει ρόλο. Όλα έχουν σημασία. Αλλά δεν ξέρω πώς θα ήταν η ζωή μου αλλιώς. Έγινα πατέρας στα 24 και, παρότι έκτοτε έχω εξελιχθεί και ωριμάσει, η ταυτότητα αυτή ήρθε τόσο φυσικά. Ήξερα ακριβώς τι να κάνω ως πατέρας. Όλες οι άλλες ταυτότητες της ζωής μου με έχουν ταλαιπωρήσει. Η επαγγελματική, η οικογενειακή, η ερωτική, η φιλική. Δεν ήταν όλες σαφείς. Οι σχέσεις έχουν δράση και επίδραση. Με τα παιδιά όμως δεν έχεις κανένα περιθώριο. Παραδέχτηκα τι δεν ήξερα και πορεύτηκα κάνοντας ό,τι θεωρούσα σωστό.”

Πολύ ορθά διευκρίνισε επίσης ότι, είτε είσαι άνδρας, είτε γυναίκα, βιώνεις τον ρόλο του γονέα με όλες του τις δυσκολίες, ασχέτως του φύλου σου και έδωσε μια διάσταση πολύ ανθρώπινη στην περιγραφή της εμπειρίας του, τονίζοντας το προφανές: ότι όσον αφορά τον ρόλο του γονέα, παραδέχεσαι ότι δεν γνωρίζεις όλα όσα χρειάζονται και προχωράς από εκεί κάνοντας το καλύτερο που μπορείς.