Η Έλενα Παπαρίζου, μια γυναίκα με την δική της ξεχωριστή πορεία στην τέχνη της αλλά και στην εγχώρια σόου μπιζ, ήταν πάντα ένα άτομο που έπαιρνε σαφή θέση και δεν φοβήθηκε ποτέ να πει την γνώμη της. Αυτό και έκανε όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη  που έδωσε στο  In Style και στην Ειρήνη Ζουρνατζή, για την έξαρση του body shaming στις μέρες μας.

Η ερώτηση ήταν: Είναι δυστυχές στις μέρες μας να βλέπουμε να παίρνει μεγάλη έκταση το body shaming, ειδικά σε νέους ανθρώπους. Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα στα θύματα αλλά και στους θύτες;

“Μιλώντας πρώτα για τους θύτες, θα ήθελα να πω πως αυτό το πράγμα θα πρέπει να σταματήσει σήμερα κιόλας. Σε ό,τι αφορά τα θύματα, θέλω να τους πω να αγαπάνε τον εαυτό τους ό,τι και να είναι όπως και να είναι. Η ζωή είναι για να την απολαμβάνουμε, όχι για να νιώθουμε ντροπή κι ενοχές. Αυτό έλεγα παλιά, αυτό λέω σήμερα, αυτό θα λέω πάντα. Απλώς εύχομαι να μη χρειάζεται να το λέω για πάντα και να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση.”

Η ίδια η Έλενα, έχει ακούσει άφθονα σχόλια για την εικόνα της και δοξαστικά αλλά και καυστικά και έχει δείξει ότι είναι κάτι που δεν την αγγίζει καθόλου. Μόλις στην περασμένη Eurovision και ενώ έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση ως βετεράνα του θεσμού, πολύς κόσμος στάθηκε στα μερικά περισσότερα κιλά της ή στο γεγονός ότι φαίνεται διαφορετική από τις ανέφικτες προσδοκίες του καθε θεατή. Η ίδια αντιπαρήλθε με άνεση, (η ψυχούλα της το ξέρει όμως πόσο και αν πληγώθηκε) και γύρισε την ωραία πλάτη της στην λάσπη του body shaming. Είναι άλλωστε και μια σταρ.

Τι γίνεται όμως με όλους του ανθρώπους που δεν έχουν αυτό το αντίβαρο; Τι γίνεται με τα νεά άτομα και τον τρόμο που βιώνουν τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στα social media; Η γνώμη της λοιπόν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα όταν λέει: “Η ζωή είναι για να την απολαμβάνουμε” κι εμείς συμφωνούμε απόλυτα!

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!