Αγαπητοί foodies, έχει καταφθάσει μία από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου σε ό,τι έχει σχέση με φαγητό. Τα φρούτα βρίσκονται στην πιο ζουμερή τους φάση, ο καιρός ευνοεί πιο δροσερές γεύσεις, τα χρώματα που υπάρχουν στην φύση και καταλήγουν στο πιάτο μας είναι όλα πανέμορφα. Η κατάλληλη ευκαιρία δηλαδή να κάνεις πειράματα και δοκιμές στην κουζίνα, αντλώντας έμπνευση από τους Έλληνες food bloggers και τις υπέροχες συνταγές τους.

Ιδού μερικές από τις αγαπημένες μας για αυτήν την εβδομάδα:

Τα γιουβαρλάκια της Χαράς
Με μπόλικο λεμόνι και φρυγανισμένο ψωμί, για το πιο μαμαδίστικο μεσημεριανό που υπάρχει στον κόσμο.


Το ογκρατέν λαχανικών της Δώρας
Με ginger και μυρωδικά, έτοιμο να κλέψει την παράσταση από το κυρίως πιάτο σε κάθε μελλοντικό τραπέζι. Σχεδόν μπορώ να το μυρίσω.


Η τάρτα της Τόνιας
Με σπαράγγια και καπνιστό τυρί, δηλαδή ό,τι πρέπει για τεμπέλικο αλλά πεντανόστιμο και έξτρα τυριένιο κολατσιό.


Το σάντουιτς-κόλαση του Rinaldo
Δεν ξέρω τι να σχολιάσω πρώτα, τα κρεμμύδια, το chorizo, τα αβγά; Όταν μιλάμε για σπιτικό brunch, εννοούμε κάτι τέτοιο.


Ο πλαστός της Βικτορίας
Ενθουσιάζομαι κάθε φορά που συναντάω άτομα που ξέρουν τι είναι ο πλαστός, αυτό το απλό αλλά τόόόόσο υπέροχο φαγητό και εδώ τον βλέπω σε μία εξαιρετική εκτέλεση. Έτρωγα όλο το ταψί.


Τα αλμυρά μπισκότα της Christin
Mε cheddar, bacon και πιπεριές και πανεύκολα στην παρασκευή τους, με προκαλούν να τα ψήσω αυτό το Σάββατο (για να φτουρίσουν μέχρι την Κυριακή)


Η χταποδοσαλάτα του Τάσου
Παρέα με ουζάκι, ωραία μουσικούλα και, για όσους μένουν κοντά στην θάλασσα, θέα το γαλάζιο. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα αρκεστούμε στην καλοκαιρινή μυρωδιά του πιάτου και θα περιμένουμε πιο ωραίες μέρες.


Η μακαρονάδα της Πανδώρας
Με ζυμαρικά ολικής και πέστο από cashews. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, έχω ήδη εθιστεί.


Tα ψητά καρότα του Πάνου
Από ό,τι μας λέει τα μαγειρεύει σε λίπος πάπιας και τους προσθέτει σπιτικά κρουτόν, ρίγανη, λάδι, μαϊντανό και κατσικίσιο τυρί και κάπου εδώ σταματάω γιατί αισθάνομαι μία αδυναμία.

Και μερικά γλυκά για το επιδόρπιο

Η τάρτα σοκολάτα της Μαρίας
Φαίνεται τόσο καλοφτιαγμένη που θα περίμενα να την δω να κοσμεί την βιτρίνα κάποιου ζαχαροπλαστείου ή γκουρμέ φούρνου.


Το ρώσικο τσουρέκι του Σάκη
Αλλιώς ονομάζεται Kulich και ο ίδιος μας πληροφορεί ότι μοιάζει σε γεύση και με το ιταλικό πανετόνε. Πόσο όμορφη φωτογραφία;!


Το κέικ βανίλιας της Μαίρης
Με μασκαρπόνε, σαντιγί και φράουλες. Δεν έχω δει κάτι πιο όμορφο και πιο ανοιξιάτικο. Σαν ζωγραφιά!


Oι μπάρες καρύδας-σοκολάτας της Μαρίας
Μοιάζουν σαν Bounty αλλά ακόμα πιο νόστιμες και μου έχουν γίνει έμμονη ιδέα από όταν τις είδα.


Το κέικ σαγκουίνι των Oh My Deer Blog
Μοσχομύρισε όλη η πόλη. Και για μία ακόμα φορά, η πιο υπέροχη φωτογραφία. Καλώς τα κορίτσια!

Αν θελετε να θαυμασουμε, να διαβασουμε, να λιγουρευτουμε και τιΣ δικεΣ σαΣ συνταγεΣ, το μονο που εχετε να κανετε αφου ανεβασετε την φωτογραφια σαΣ ειναι ενα tag στον λογαριασμο μαΣ στο instagram. Τα λεμε την επομενη εβδομαδα! Καλα μαγειρεματα!

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!