Ο λογαριασμός της Courtney Cox στο Instagram είναι έτσι κι αλλιώς μία απόλαυση, ωστόσο από τότε που άρχισε να μοιράζεται με το κοινό της πανεύκολες και νόστιμες συνταγές κολλήσαμε ακόμα περισσότερο. Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι η Courtney θα είναι για πάντα στις καρδιές μας, αλλά και στα μάτια μας, η chef Monica Geller του Friends, η ενασχόλησή της με τη μαγειρική μας συγκινεί σε επίπεδο fangirling. Παρακάτω ακολουθούν οι συνταγές που ξεχωρίσαμε από το προφίλ της αγαπημένης ηθοποιού. Έχουμε ήδη προσθέσει τα υλικά στη λίστα του σούπερ μάρκετ και ετοιμαζόμαστε να τις δοκιμάσουμε. Σας προκαλούμε να κάνετε το ίδιο!

Τα πιο εύκολα ζυμαρικά με λεμόνι

Σας έχουμε ξαναμιλήσει για τα ζυμαρικά με λεμόνι – τον Σωτήρα μας, αυτό το μαγικό συνδυασμό γεύσεων, ωστόσο η Courtney εδώ μας προτείνει μία σούπερ εύκολη συνταγή και το πιο πιθανό είναι τα υλικά να τα έχετε ήδη.

Συστατικά

Μακαρόνια σπαγγέτι (χωρίς γλουτένη λέει η Cox, εμείς θα κάνουμε τα στραβά μάτια αν έχετε κανονικά)
Λεμόνια
Βούτυρο
Παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (extra tip από εμάς: ρίχνετε το αλάτι αφότου το νερό πάρει βράση και πριν ρίξετε τα μακαρόνια).
Όταν τα μακαρόνια βράσουν πάρτε μία κούπα από το νερό στο οποίο έχουν βράσει και βάλτε τη στην άκρη.
Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας λαβίδα και μην τα σουρώσετε.
Ρίξτε 2 – 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο μοιρασμένο σε δύο κύβους και ανακατέψτε.
Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο και στίψτε από πάνω, έπειτα ρίξτε τις λεμονόκουπες μέσα στα μακαρόνια (ναι, κι όμως!) και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Προσθέστε το νερό που κρατήσατε πριν στην άκρη από τη βράση, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.

Burger γαλοπούλας

Μην ψαρώνετε που η Laura Dern τρολάρει την Courtney (friendship goals by the way), τα burger γαλοπούλας της είναι πραγματικά πανεύκολα και πεντανόστιμα.

Συστατικά / Εκτέλεση

1 κιλό γαλοπούλα της προτίμησής σας
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους το οποίο σωτάρετε μέχρι να καραμελώσει
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
2 ή 3 μεγάλες πράσινες πιπεριές τις οποίες πρώτα ψήνεται σε ψησταριά ή γκριλιέρα ή στο φούρνο. Τις βάζετε σε μία πλαστική συσκευασία τύπου Polybag μέχρι να ιδρώσουν, τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τους σπόρους κάτω από τη βρύση. Στο τέλος τις ψιλοκόβετε.
2 αυγά
Αλάτι
Τα αναμειγνύετε όλα μαζί και πλάθετε τα μπιφτέκια σας
Ψήνετε για λίγα λεπτά και προσθέτετε μία φέτα τσένταρ πάνω από το μπιφτέκι λίγο πριν να είναι έτοιμο.
Τέλος τοποθετείτε τα μπιφτέκια σε αφράτα ψωμάκια brioche.

Κοτόπουλο κάρυ

Μια λίγο πιο περίπλοκη συνταγή που όμως φαίνεται “μπόμπα” και αξίζει να δοκιμάσετε ειδικά αν έχετε καλεσμένους.

Συστατικά

1 κιλό φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μικρούς κύβους
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. ψιλοκομμένο τσίλι serrano (προαιρετικά)
1 κουτ. κάρυ (η Courtney λέει ανάλατο, εσείς μπορείτε φυσικά και κανονικό, απλώς μετά πρέπει να προσέξετε το αλάτι που θα προσθέσετε)
Αλάτι για γεύση (βλ. παραπάνω)

1-2 φλιτζάνια σάλτσα κάρυ (συνταγή παρακάτω)
1/2 κουτ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμύδι
1/2 κουτ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεστάνετε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά. Ψεκάστε με λάδι καρύδας και σοτάρετε το κρεμμύδι και το τσίλι.
Προσθέστε το κοτόπουλο, το κάρυ και το αλάτι. Σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει ελαφρώς εξωτερικά αλλά να μην ψηθεί.
Προσθέστε τη σάλτσα κάρυ και χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Περιχύστε με το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το κρεμμύδι.

Σάλτσα κάρυ

Συστατικά

1/2 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. τζίντζερ
1/2 τσίλι (αφαιρούνται το στέλεχος και οι σπόροι)
1 έως 2 κουτ. κάρυ
1 κουτί βιολογικό ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι κουνουπίδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το τσίλι σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια πάστα.
Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την πάστα και 1 με 2 κουταλιές ζωμό για να σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέστε περισσότερο ζωμό κοτόπουλου σιγά σιγά αν η πάστα ροδίζει πολύ γρήγορα ή αρχίζει να καίγεται.
Μόλις ψηθεί η πάστα, προσθέστε το κάρυ και λίγο ακόμα ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, ανακατεύοντας το μείγμα για να μην καεί.
Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλου και το κουνουπίδι. Αφήστε να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
Μεταφέρετε στο μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι να γίνει λεία η σάλτσα. Πάντα να ξεκινάτε το μπλέντερ στη χαμηλότερη ταχύτητα όταν ανακατεύετε ζεστό φαγητό. Μπορείτε να προσθέσετε νερό ή περισσότερο ζωμό αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή.
Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα, προσθέτοντας αλάτι ή γάλα καρύδας για γλυκύτητα.

Σερβίρετε πάνω από κουνουπίδι ή ρύζι μπασμάτι.

Cacio e Pepe

Μακαρονού μας βγήκε η Courtney, συμπάσχουμε. Εδώ μοιράζεται τη συνταγή για την κλασική και πανεύκολη Ιταλική μακαρονάδα με τυρί πεκορίνο, παρμεζάνα, βούτυρο και πολύ πιπέρι.

Συστατικά

Μακαρόνια σπαγγέτι
Μαύρο πιπέρι χοντρό
Τυρί πεκορίνο
Αλάτι

Εκτέλεση

Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία βρασίματος των σπαγγέτι όπως και παραπάνω, αλλά αυτή τη φορά κρατήστε 2 κούπες από το νερό στο οποίο θα βράσουν.
Τρίψτε μια γενναία ποσότητα πεκορίνο.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ψήνουμε τους κόκκους πιπεριού μέχρι να σκάσουν.
Κοπανήστε το πιπέρι σε ένα γουδί.
Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, μην τα στραγγίζετε αλλά χρησιμοποιήστε λαβίδες για να τα μεταφέρετε σε άλλη ζεσταμένη κατσαρόλα. Προσθέστε το τυρί ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το νερό των ζυμαρικών.
Βάλτε τα σε ένα ζεστό πιάτο και προσθέστε από πάνω αρκετή ποσότητα πιπεριού.
Προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται.

Μπισκότα χωρίς γλουτένη

Μετά από τόσες συνταγές για κυρίως γεύματα δεν θα μας άφηνε χωρίς γλυκάκι, κοτζάμ σεφ, ξέρει από αυτά! Αναλαμβάνει λοιπόν, με ιδιαίτερη σοβαρότητα όπως λέει, να εκτελέσει αυτή τη συνταγή για τραγανά μπισκότα.

3 φλιτζάνια + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (Αν θέλετε χωρίς γλουτένη: 2 φλιτζάνια + 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη και 1 φλιτζάνι + 1 κουταλιά αλεύρι αμυγδάλου)
1 φλιτζάνι ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
3/4 κομματάκια σοκολάτας
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
2-3 πρέζες αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα για να πασπαλίσετε από πάνω πριν το ψήσιμο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Παίρνετε ένα παραλληλόγραμμο ταψί και φτιάχνετε 3 λωρίδες σαν καρβέλια με τη ζύμη στο πλάτος του ταψιού. Πασπαλίζετε από πάνω το μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά κόβετε τα μπισκότα υπό γωνία. Τα κόβετε στα πλάγια και τα ξαναβάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά (ή αλλιώς, όπως κάνει η Courtney, για 5 λεπτά, μετά σβήνετε το φούρνο και τα αφήνετε να ψηθούν από τη θερμότητα, γεγονός που τα κάνει εξαιρετικά τραγανά).

Go pull a Monica! (με την έννοια της Phoebe) Καλή εκτέλεση και καλή όρεξη!