Είσαι φαν των σιροπιαστών και κάθε καλοκαίρι ανυπομονείς να φας παγωτό; Τότε βρήκαμε το γλυκό, που έχει δημιουργηθεί ξεκάθαρα για εσένα, και είναι ο μπακλαβάς με γέμιση παγωτό. Ναι, είναι όσο λαχταριστό ακούγεται και μάς τρέχουν τα σάλια, μόνο που σκεφτόμαστε το κρατσανιστό εξωτερικό του και το κρεμώδες δροσερό εσωτερικό του. Και το καλύτερο; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ίσως φαντάζεσαι να το φτιάξεις μόνος στο σπίτι σου.

Για τη συνταγή μπορείς να ευχαριστήσεις την Carolina Gelen, μία food blogger του TikTok, η οποία εμπνεύστηκε από το αντίστοιχο πιάτο ενός ισραηλινού εστιατορίου στη Νέα Υόρκη. Δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά. Μόνο φύλλο κρούστας για γλυκά, παγωτό βανίλια, ελαιόλαδο και φιστίκι Αιγίνης, αλλά και νερό και ζάχαρη, για να φτιάξεις ένα απλό σιρόπι. Απλά απλώνεις το φύλλο, το ραντίζεις με λάδι και πιέζεις από πάνω του ακόμα ένα φύλλο. Βάζεις μέσα δύο μπάλες παγωτό και διπλώνεις, όπως θα έκανες με ένα buritto, ώστε να δημιουργήσεις ένα καλά κλεισμένο ορθογώνιο, ραντίζοντας λίγο ακόμα εσωτερικά, αν χρειάζεται. Πέρνα το ξανά με ελαιόλαδο και τύλιξέ το με ακόμα ένα φύλλο. Βάλ’ το σε ένα πιάτο και μετά στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Στο μεταξύ, κάνε το σιρόπι σου, λιώνοντας 1/2 κούπα ζάχαρη σε 1/2 κούπα νερό σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα. Αν θες μπορείς να προσθέσεις και λίγο ροδόνερο.

Σε μία κατσαρόλα, ζέστανε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φτάσει περίπου τους 190 βαθμούς Κελσίου. Ρίξε μέσα τον μπακλαβά απευθείας από την κατάψυξη και άσε κάθε πλευρά του να τηγανιστεί για 15 περίπου δευτερόλεπτα, μέχρι το φύλλο να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνει τραγανό. Ακούμπησέ τον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, για να φύγουν τα πολλά λάδια, και μετά βάλ’ τον σε ένα άλλο πιάτο για το σερβίρισμα με μία κουταλιά από το σιρόπι, που έχεις ετοιμάσει, και με τριμμένο φιστίκι. 

Αυτό ήταν. Φάε αμέσως μόλις κάνεις και τα τελευταία βήματα και θα τον απολαύσεις στα σίγουρα. Η μόνη μας προειδοποίηση είναι ότι υπάρχει εξαιρετικά μεγάλος κίνδυνος να εθιστείς. 

@carolinagelen

baklava ice cream inspired by balaboosta nyc’s dessert I haven’t tried yet 😭✨

♬ original sound –

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!