Είτε σου αρέσει είτε όχι, το γεγονός είναι ένα. Τα κρύα έχουν ξεκινήσει για τα καλά πλέον. Και κάπως πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Προσωπική καλύτερη συνταγή; Μένουμε σπίτι, ντυμένοι με ό,τι πιο ζεστό έχουμε, τυλιγμένοι με μία κουβέρτα και με ένα ζεστό ρόφημα στο χέρι. Και ειλικρινά, υπάρχει καλύτερο ζεστό ρόφημα από τη σοκολάτα; Εγώ πάντως λέω όχι. 

Ξέρεις πώς μπορείς να κάνεις την ζεστή σοκολάτα ακόμα καλύτερη (ναι, είναι δυνατόν); Να κάνεις τη δημιουργία της λίγο πιο φαντασμαγορική. Αντί, ας πούμε, να ρίξεις απλά κακάο σε ζεστό γάλα, μπορείς να ρίξεις μία βόμβα. Μία βόμβα ζεστής σοκολάτας. Μάς συστήθηκαν κυρίως από το TikTok -δεν μάς κάνει εντύπωση- και μάς έχουν κάνει να τις ψάχνουμε παντού. Τι είναι; Σφαίρες σοκολάτας που μέσα τους κρύβουν τουλάχιστον marshmallows και σκόνη κακάο. Όταν τις ρίχνεις μέσα σε ζεστό γάλα, αυτές αρχίζουν να λιώνουν και το εσωτερικό τους να ξεπετάγεται “μαγικά” στην κούπα σου. 

Ένα μόνο πρόβλημα έχουν οι βόμβες ζεστής σοκολάτας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τις βρεις. Αυτό, βέβαια, δεν χρειάζεται να σε αποκαρδιώνει. Είναι αρκετά εύκολο να τις φτιάξεις μόνο σου και εμείς θα σε καθοδηγήσουμε βήμα βήμα.  

@hellomaphie

Explotando lo ultimo que queda del 2020 #hotcocoabombs #hellomaphie #diy #chocolate #receta #cocina #fyp #xyzbca #fypage

♬ original sound – HelloMaphie

Τα υλικά που θα χρειαστείς 

Τέσσερα είναι τα βασικά που χρειάζεσαι. Σοκολάτα, ημισφαιρικές φόρμες σοκολάτας από σιλικόνη, σκόνη κακάο και marshmallows. Στις λεπτομέρειες μπορείς να παίξεις όπως εσύ θες. Η σοκολάτα μπορεί να είναι από γάλακτος και μαύρη μέχρι λευκή και ροζ. Αν θες, μάλιστα, κάτι πιο ιδιαίτερο, μπορείς να αγοράσεις χρώμα ζαχαροπλαστικής και να το προσθέσεις σε λιωμένη λευκή σοκολάτα. Παράλληλα, εκτός από marshmallows, μπορείς επίσης να βρεις ό,τι υλικό θες για το εσωτερικό (αρκεί να χωράει). Για παράδειγμα, μπισκότο, καραμέλα, ζαχαρωτά, μικρά σοκολατάκια ή οτιδήποτε άλλο σου έρθει στο μυαλό. 

@soflofooodie

CHECKING ACCOUNTS FOR EVERYBODY WHO COMMENTS 🤣🦄 #hotcocoabombs #unicorns #hotchocolatebombs #confetti #foodtiktok

♬ original sound – FlixGoatYT

@soflofooodie

Raise your hand if you like s’mores ? 🍫👀#hotcocoabombs #hotchocolatebombs #smores #chocolate #favoriterecipe

♬ Jingle Bell Rock – Bobby Helms

Η διαδικασία δημιουργίας της βόμβας σου 

Λιώσε τη σοκολάτα σου και άπλωσέ την στο εσωτερικό της φόρμας. Μην τη γεμίσεις, αλλά άλειψέ την σαν να δημιουργείς καλούπι. Τοποθέτησέ τις φόρμες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 15 λεπτά. Βγάλ’ τις και έλεγξε αν κάποιο “καλούπι” είναι πολύ λεπτό και χρειάζεται επιπλέον σοκολάτα. Σε περίπτωση που χρειάζεται, ακολούθησε την ίδια διαδικασία με πριν, αλείφοντας όλη τη φόρμα.  

Όταν παγώσει η σοκολάτα, ξεφόρμαρε όσο πιο προσεκτικά μπορείς. Πάρε ένα ημισφαίριο και γέμισέ το με τα marshmallows, το κακάο και ό,τι άλλο εσύ θες. Πάρε ένα ακόμα ημισφαίριο και ακούμπησέ το για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε ένα ζεστό τηγάνι. Αυτό που θες να πετύχεις είναι να μαλακώσουν οι άκρες του, έτσι ώστε να κολλήσει με το άλλο ημισφαίριο. Όταν το κάνεις, έλεγξε για τυχόν ραγίσματα, που μπορείς να καλύψεις με περισσευούμενη λιωμένη σοκολάτα. Βάλε στην κατάψυξη για ακόμα 5 λεπτά. 

Σε αυτό το σημείο έχεις τελειώσει, εκτός κι αν θες να γίνεις ακόμα πιο δημιουργικός. Μπορείς να διακοσμήσεις τη βόμβα ζεστής σοκολάτας σου, με άλλες λιωμένες σοκολάτες. Ή ακόμα και κολλώντας, με τη βοήθεια λιωμένης σοκολάτας, άλλα γλυκά ή τρούφες.  

@honeybobabear

Diy Hot Chocolate Bombs #chocolate #hotcocoabombs #howto #diy #eastdiy

♬ original sound – HoneyBobaBear

@sweetsbyleila

A little twist on the hot cocoa bombs 🎄 #fyp #foryou #foryoupage #hotcocoa #hotcocoabombs #hotchocolatebombs #dessert #sweets #smallbusiness

♬ All I Want for Christmas Is You – Mariah Carey