Έχουμε συνηθίσει τα γλυκά και η ζάχαρη να πηγαίνουν πάντα μαζί, όπως ο Beevis και ο Butt-head, ο John και ο Sherlock, εγώ και τα θέματα δέσμευσης. Παρόλο αυτά, με την άνοδο του υγιεινού τρόπου ζωής, κυρίως στο φαγητό μας, οι alternative λύσεις στην ζαχαροπλαστική βρίσκονται και αυτές σε ανοδική πορεία ακόμα και στην χώρα μας. Έτσι έχουμε υπέροχα μαγαζιά με healthy και vegan επιλογές σε πάρα πολλές περιοχές της Αθήνας, όπως το Wild Souls, το Cats and Monsters, το Yum Guilt Free και το Vegan Faires. Σε αυτόν τον γλυκό χάρτη λοιπόν ήρθε να προστεθεί και το Sugar Killer, ένα μικρό και χρωματιστό ice cream spot στον Πειραιά, το οποίο σκοπεύει να σε δελεάσει με το απλό αλλά συνάμα εντυπωσιακό concept του: ο,τιδήποτε βλέπεις στην βιτρίνα είναι sugar free, vegan και χωρίς γλουτένη. Και ναι, ίσως η επόμενη σκέψη σου είναι “δηλαδή τι θα φάω, αέρα κοπανιστό;”, στο οποίο έχω μόνο να απαντήσω πως χρειάζεται να του δώσεις την ευκαιρία που του αξίζει με μία γενναιόδωρη δοκιμή. Σίγουρα δεν θα είναι αέρας κοπανιστός.

Φωτογραφία: Τζοβάννα Στεφάνου

Πριν αναλύσουμε το κεφάλαιο “παγωτό”, οφείλουμε να αναφέρουμε τα υπόλοιπα σημεία του μενού που μας έκαναν εντύπωση, ξεκινώντας από τα smoothie bowls: χορταστικά όσο ένα πλήρες γεύμα, τρομερά ελαφριά και σε γεύσεις που δεν συναντάς εύκολα, ακόμα και αν γενικά είσαι του fit τρόπου ζωής. Δοκιμάσαμε το Acai με μπανάνα, μούρα, acai, granola, σπόρους chia  και φλέικς καρύδας, το οποίο άνετα μπορούν να μοιραστούν δύο άτομα ή ένας πολύ πεινασμένος μετά την γυμναστική.

Φωτογραφία: Τζοβάννα Στεφάνου

Στην συνέχεια τιμήσαμε τα chia puddings, μία λιχουδιά που βασίζεται στους σπόρους chia, τα φρέσκα φρούτα και τα φυτικά γάλατα και είναι ένα πραγματικό super food, ό,τι πρέπει για κάτι γευστικό και αναζωογονητικό, ακόμα και αν προσέχεις την διατροφή σου. Προσωπική αγαπημένη γεύση το mango, ανεξαρτήτως εποχής.

 

Και ωραία όλα αυτά, όμως ας περάσουμε στο ζουμί της υπόθεσης: Τα παγωτά. Διότι όλα καλά με τους χυμούς και τις πουτίγκες, όταν όμως έχεις όρεξη για γλυκό, θες να δεις κάτι κολασμένο μπροστά σου, που να δικαιολογήσει την στάση και να ικανοποιήσει την λιγούρα σου. Μην ανησυχείς, σε έχουμε. Αν και sugar free, οι παγωτοεπιλογές σου εδώ έχουν μεγάλη ποικιλία και μεγάλη νοστιμιά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις μπάλες που διαλέξαμε εμείς: σουσάμι και σύκο, κανέλα, Ferrero, βατόμουρο και spiroulina. Και ενώ φοβηθήκαμε με την τελευταία γεύση, καθώς η κύρια μας επαφή με την spiroulina ήταν ως συμπλήρωμα διατροφής που μύριζε ψαρίλα, πάθαμε μία πλάκα με αυτό που δοκιμάσαμε. Στο Sugar Killer η σπιρουλίνα θυμίζει λευκή σοκολάτα, αλλά περιέργως ακόμα πιο νόστιμη.

Το γευστικό ταξίδι δεν τελειώνει εδώ όμως φίλες, φίλοι και non binary folks, καθώς δεν έχουμε ακόμα αναφερθεί στους “άσους στο μανίκι” που διαθέτει το Sugar Killer για να πάει την όλη εμπειρία σε άλλο επίπεδο και να επιτευχθεί το food comma το σωστό. Δοκιμάσαμε λοιπόν παγωτό μηχανής μέσα σε ζυμαρένιο Taiyaki (μοσχομύρισε ολόκληρο το τετράγωνο), σε μπισκοτένιο μπολ (αγαπάμε το περιβάλλον, δεν χρησιμοποιούμε πλαστικά) και ανάμεσα σε ένα cinnamon roll, το οποίο κόψαμε στην μέση και γεμίσαμε με παγωτό σοκολάτα. Και όλα αυτά χωρίς ζάχαρη. Ω ναι.

Φωτογραφία: Τζοβάννα Στεφάνου

Φωτογραφία: Τζοβάννα Στεφάνου

Όσοι λοιπόν βρίσκεστε στον Πειραιά, μόλις σας βρήκαμε το νέο γλυκό στέκι σας.

Λουκά Ράλλη 142, Πασαλιμάνι