Η σεξουαλική μας ζωή μπορεί να έχει εμπόδια σε διαφορετικά κομμάτια. Από τη μία, για παράδειγμα, ίσως έχουμε φυσικά εμπόδια, όπως η ευλυγισία, η αντοχή και η δύναμή μας. Από την άλλη, οι περιορισμοί μπορεί να είναι βαθύτεροι, με το στρες, το άγχος και τη χαμηλή μας αυτοεκτίμησή να βάζουν φρένο σε κάποια πράγματα, μεταξύ άλλων και στην απόλαυσή μας. 

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν λύσεις που μπορείς να ακολουθήσεις. Είτε σκοπός σου είναι να αντιστρέψεις ένα πρόβλημα, είτε απλά η βελτίωση ενός τομέα που δεν έχεις μεγάλο θέμα, αλλά πιστεύεις ότι θα μπορούσες να τα πας και καλύτερα. Μία λύση είναι να βάλεις συγκεκριμένες κινήσεις στην καθημερινότητά σου. Όχι, δεν εννοούμε γυμναστικές ασκήσεις. Μιλάμε για απλές κινήσεις, που λογικά δεν θα σε δυσκολέψουν, ούτε θα σε κλέψουν πολύ χρόνο.  

Φτάσε τα όρια σου 

Μπορείς να το δοκιμάσεις σε διαφορετικά σημεία του σώματός σου και με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείς είτε όρθιος είτε καθιστός στο έδαφος, να προσπαθήσεις να ακουμπήσεις τα δάχτυλα των ποδιών σου. Αν θες να το κάνεις πιο γυμναστικό, μπορείς να τρέξεις όσο πιο γρήγορα αντέχεις ή να σηκώσεις βαράκια. Το ζητούμενο είναι να φτάσεις το σώμα σου ακριβώς στα όρια του, ούτε πέρα από αυτά, ούτε πριν από αυτά. Ένας καλός τρόπος να το υπολογίσεις είναι να αναπνέεις από τη μύτη και να βάλεις φρένο την στιγμή που θα νιώσεις την ανάγκη να αναπνεύσεις από το στόμα. 

Σε τι θα βοηθήσει; Ανάλογα την κίνηση, θα ενισχύσει τη φυσική σου ικανότητα να ακουμπάς το μάξιμουμ της έντασης, της αντοχής και της δύναμής σου, αλλά και την ικανότητά σου έντονα συναισθήματα να μην οδηγούν στο να το σκας, να καβγαδίζεις, να παγώνεις ή να υποτάσσεσαι. 

Βγες από το κουτί σου 

Είναι πιθανόν, για ψυχολογικούς λόγους, ίσως χωρίς να το καταλαβαίνεις, να περιορίζεις τις κινήσεις σου. Να δημιουργείς γύρω σου ένα στενό νοητό κουτί και να κινείσαι μόνο εντός αυτού. Για να το αλλάξεις αυτό, παίξει όσο περισσότερο μπορείς με τις κινήσεις σου σε επίπεδο ταχύτητας, κατεύθυνσης, σχήματος και απλώματος. Μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε κίνηση θέλεις. Αν, ωστόσο, στην αρχή είσαι λίγο κολλημένος, δοκίμασε να κάνεις οχταράκια με τα χέρια, τα πόδια ή τους γοφούς σου. 

Σε τι θα βοηθήσει; Η κίνησή σου θα μεγαλώσει. Σταδιακά δεν θα φοβάσαι να πάρεις περισσότερο χώρο, το εύρος των κινήσεών σου να αυξηθεί, να κινηθείς με νέους τρόπους και να είσαι λιγότερο άκαμπτος. 

Τινάξου ή χοροπήδα 

Αν έχεις κατοικίδιο, ίσως έχεις παρατηρήσει πως όταν κάτι το τρομάζει, μετά για λίγο τινάζεται. Αυτή είναι μία αντίδραση που αποσκοπεί στην εκτόνωση έντονων συναισθημάτων. Ίσως έχεις πιάσει και τον εαυτό σου να την κάνει ασυνείδητα. Τώρα ήρθε η ώρα να την κάνεις και συνειδητά. 

Σε τι θα βοηθήσει; Αν το πρόβλημα είναι κάποιο έντονο συναίσθημα, όπως το άγχος, αυτή η κίνηση θα οδηγήσει σε μερική τουλάχιστον αποφόρτισή του. Είτε το συναίσθημα είναι περιστασιακό είτε χρόνιο. 

Χόρεψε 

Όχι, δεν χρειάζεται να κάνεις μαθήματα χορού. Αρκεί να ανοίξεις την μουσική, να χαλαρώσεις και να αρχίσεις να χορεύεις/κουνιέσαι/χτυπιέσαι όπως σου έρθει.  

Στο σεξ η ύπαρξη δημιουργικότητας είναι αρκετά σημαντικό κομμάτι. Κι αυτό μπορεί να σχετίζεται με διαφορετικές στάσεις και τεχνικές, μέχρι την προσθήκη sex toys στην κρεβατοκάμαρα. Ωστόσο, αν έχεις μεγαλώσει με χρόνιο ή τραυματικό στρες, είναι πιθανόν να έχεις μία πιο περιορισμένη δημιουργικότητα. Ο λόγος είναι ότι ο εγκέφαλός σου θεωρεί πως έτσι τα πράγματα είναι πιο ασφαλή. Με τον χορό, θα δεις σύντομα τη σωματική σου δημιουργικότητα να “ανοίγει”. 

Σε τι θα βοηθήσει; Από τη μία, θα αποκτήσεις δημιουργικότητα, που μπορεί να σου φανεί χρήσιμη στο κρεβάτι. Από την άλλη, θα δεις βελτίωση στον ρυθμό σου, στην κίνηση των γοφών σου και στη δύναμη του κορμού σου.  

Επικεντρώσου στην ενδυνάμωση συγκεκριμένων σημείων 

Σκέψου τι είδους σεξ κάνεις συνήθως ή τι είδους σεξ θα ήθελες να κάνεις. Τώρα σκέψου ποια φαίνεται να είναι τα σημεία κλειδιά που συμμετέχουν περισσότερο, οπότε είναι και καλό να επικεντρωθείς σε αυτά. Και μετά αναζήτησε την κατάλληλη κίνηση ή άσκηση. 

Τα sumo squats είναι καλή άσκηση αν είσαι γυναίκα και θες να είσαι από πάνω στο σεξ. Αν στο cowgirl είσαι από κάτω, κάνε ασκήσεις ξαπλωμένος στο έδαφος με τα πόδια λυγισμένα, σφίγγοντας και σηκώνοντας τους γλουτούς σου.  

Αν θες να βελτιώσεις το doggy style σεξ και είσαι από κάτω,  κάνε σανίδα και στηρίξου εναλλάξ σε αγκώνες και παλάμες, ενώ αν είσαι από πάνω, κάνε hip thrust (άσκηση ώθησης ισχίου), με τη βοήθεια ενός λάστιχου αντίστασης