Τι είναι το EGOT; Είναι το απίστευτο επίτευγμα του να κερδίσει ένας καλλιτέχνης βραβεία Emmy, Grammy, Oscar και Tony. Το προηγούμενο Σάββατο λοιπόν, στις 12 Ιουνίου, η Hudson έγινε το 17ο άτομο που έχει κάνει αυτόν τον άθλο, κερδίζοντας βραβείο Tony, μαζί με άλλα 43 άτομα, ως συμπαραγωγός στο A Strange Loop, που ψηφίστηκε ως το καλύτερο μιούζικαλ της χρονιάς.

Στα 40 της χρόνια και εννέα μήνες, η Jennifer Hudson γίνεται το τρίτο νεαρότερο άτομο στην ιστορία που γίνεται EGOT, μετά τον Robert Lopez που ήταν 39 όταν το κατάφερε και τον John Legend που ήταν 39 ετών και οκτώ μηνών. Είναι επίσης το τρίτο Μαύρο πρόσωπο με EGOT, μετά την Whoopi Goldberg και τον Legend.

Για την ιστορία του πράγματος, η Hudson έκανε το πρώτο της βήμα προς το EGOT το 2007 όταν πήρε Oscar δεύτερου γυναικείου ρόλου για το Dreamgirls. Το 2009 πήρε Grammy για το καλύτερο R&B άλμπουμ με το όνομά της ως τίτλο. Δεν ήταν ποτέ υποψήφια για Primetime Emmy, έλαβε όμως Daytime Emmy το 2021 ως παραγωγός του Baba Yaga, μιας virtual-reality animation ταινίας που  κέρδισε το βραβείο outstanding interactive media for a daytime program.

Η ίδια, δεν προτάθηκε ποτέ για βραβείο Tony Award ως καλλιτέχνης. Το κέρδισε όμως φέτος ως παραγωγός του μιούζικαλ A Strange Loop, καθώς ανήκε στην πολυπληθή ομάδα 44 ατόμων που συμμετείχαν στην εν λόγω παραγωγή. Ο αριθμός αυτός φαντάζει κάπως εξωπραγματικός, διότι γεννάει ερωτήματα ως προς την δημιουργική συμμετοχή του κάθε μέλους αυτής της ομάδας στο πρότζεκτ, δεν αφαιρεί όμως από την Hudson το δικαίωμα να καμαρώνει διότι έχει τώρα πια στην κατοχή της και ένα βραβείο Tony.

Με τον ίδιο τρόπο είχε κερδίσει και η Goldberg το δικό της βραβείο το 2002, ως μέλος μιας ομάδας 11 παραγωγών για το Thoroughly Modern Millie, ενώ ο Legend το πήρε το 2017 μαζί με άλλα επτά άτομα για το Jitney. Ίσως ο θεσμός θα πρέπει να ορίσει τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορούν να βραβευθούν ως συμπαραγωγοί, διότι το 44 φαίνεται όντως πολύ μεγάλο. Η Jennifer Hudson μπορεί όμως να καμαρώνει για το επίτευγμά της να γίνει EGOT, ιδιαίτερα αν θυμηθούμε ότι ξεκίνησε από την 3η σεζόν του American Idol, όπου τερμάτισε έκτη. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να γίνει μια εξαιρετική καλλιτέχνης με τα παραπάνω επιτεύγματα. Τα θερμά μας συγχαρητήρια!

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!