Όσο πιο πίσω πάμε τον χρόνο προς τις αρχές του 2000, τόσο περισσότερο σεξισμό θα βρούμε στη βιομηχανία του Hollywood. Αυτό είναι ένα fact, που επιβεβαιώνεται με κάθε γυναίκα συνήθως ηθοποιό, που αποφασίζει να μιλήσει για εκείνη την εποχή. Αυτό επιβεβαιώνει τώρα και η Diane Kruger. 

Η ηθοποιός μίλησε στο Variety, με αφορμή την επίσημη προβολή και τη συνέντευξη τύπου για τη νέα της σειρά, Swimming with Sharks. Εκεί, λοιπόν, μίλησε για όλες τις παρενοχλητικές συμπεριφορές, που είχε συναντήσει στην καριέρα της ως ηθοποιός, αλλά και ως μοντέλο. Μάλιστα, έκανε και συγκεκριμένη αναφορά στην πρώτη μεγάλη της ταινία και επιτυχία το 2004, την Τροία, όπου οι περισσότεροι την γνώρισαν ως Ωραία Ελένη. Συγκεκριμένα, περιέγραψε πώς στην οντισιόν για τον ρόλο την έκαναν να αισθανθεί σαν ένα κομμάτι κρέας.

“Σίγουρα έχω πέσει πάνω σε κάποιους Weinsteins αυτού του κόσμου από την αρχή. Θυμάμαι να κάνω δοκιμαστικό για την Τροία και να πρέπει να πηγαίνω μέσα στο στούντιο με κοστούμι. Και αισθάνθηκα σαν ένα κομμάτι κρέας, όπως με κοίταζαν από πάνω μέχρι κάτω και με ρωτούσαν ‘Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να παίξεις αυτόν τον ρόλο;’.

Έχω βρεθεί σε καταστάσεις, που ήταν τόσο απρεπείς και τόσο άβολες. Νομίζω πως, όταν πρωτοξεκίνησα, απλά υπήρχε η αίσθηση ότι έτσι είναι το πράγμα. Έτσι είναι το Hollywood. Επίσης, έρχομαι από τον χώρο του modeling και πίστεψε με, έχει τις στιγμές του”. 

History and period dramas | Troy movie, Diane kruger troy, Helen of troy