Το σεξ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στις ζωές όλων μας. Ωστόσο, μπορεί να γίνει και τρομερά περίπλοκο και να μάς γεννά συνεχώς άγχος και απορίες. Το χειρότερο είναι ότι ζούμε σε μία εποχή, που ακόμα για πολλούς θεωρείται θέμα ταμπού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην τολμάμε να επικοινωνήσουμε τα θέματά μας και να αφήνουμε άλυτα ερωτήματα και ζητήματα μέσα μας, που μπορεί να πάνε αρκετά πίσω την ερωτική μας ζωή. Θα σε συμβουλεύαμε, λοιπόν, ξεκάθαρα αρχικά να ξεπεράσεις τα ταμπού και να μιλήσεις για τις σκέψεις σου γύρω από το σεξ με τον σύντροφό σου, ένα κοντινό σου άτομο ή ακόμα και με έναν ειδικό. 

Αν ακόμα δεν νιώθεις έτοιμος, όμως, να κάνεις το επόμενο βήμα, δεν χρειάζεται και πάλι να μείνεις στο σκοτάδι. Ίσως βρεις τις απαντήσεις, που χρειάζεσαι, απλά μπαίνοντας στο TikTok και τσεκάροντας τα βίντεο σεξολόγων, ψυχολόγων και άλλων ειδικών, που έχουν αφιερώσει τους λογαριασμούς τους στο σεξ. 

Dr. Emily Jamea

Πρόκειται για ψυχολόγο, που μάς μιλάει με τα βίντεο της για θέματα σχέσεων και, ακόμα περισσότερα, για το σεξ. Μεταξύ των ζητημάτων που πιάνει, θα βρεις πολλά, που συνδέουν το σεξ με την ψυχολογία και την ψυχική υγεία, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα red flags στην κρεβατοκάμαρα, την έλλειψη συγκέντρωσης, τη δυσκολία επίδειξης τρυφερότητας στο σεξ και το κατά πόσο θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το σεξ ως συναλλακτική διαδικασία.

@dremilyjamea

#intimacycoach #desire #libido #adviceforguys #marriage

♬ Sunny Day – Ted Fresco

Dr. Kate Balestrieri

Είναι ψυχολόγος, αλλά και πιστοποιημένη σεξολόγος. Ο λογαριασμός της αφορά κατά κύριο λόγο το σεξ, ενώ πολλές φορές ασχολείται και με νομοθεσίες γύρω από το σεξ, όπως ο πρόσφατος παλαιολιθικός νόμος στην Φλόριντα. Την έχουμε δει να ασχολείται με το τι πρέπει να κάνουμε όταν το σεξ γίνεται βαρετό, με το αν είναι καλύτερο να έχεις παρτενέρ ή sex toy, με προτάσεις βιβλίων σχετικά με το σεξ, αλλά και με το πώς μπορούμε να στηρίξουμε άτομα, που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

@drkatebalestrieri

#greenscreen For legal purposes, I am not an attorney and this is not legal advice #TheAdamProject #therapistsoftiktok #SchickAsks #TurboTaxAlphorn

♬ original sound – Dr. Kate Balestrieri

Dr. Catalina

Είναι ψυχολόγος με εξειδίκευση σε θέματα οικειότητας και έχει αφιερώσει όλο της το προφίλ σε θέματα σχέσεων και σεξ. Οπότε αν προσπαθείς να βγάλεις την άκρη σε ένα από τα δύο ή στον συνδυασμό τους, αξίζει να την τσεκάρεις. Μεταξύ άλλων, εξηγεί πώς το νευρικό μας σύστημα πρέπει να αισθανθεί ασφάλεια για να απολαύσει το σεξ, τι μπορούμε να κάνουμε όταν θέλουμε περισσότερο σεξ από τον σύντροφό μας, τι συμβαίνει αν ο σύντροφός σου είναι πάντα πολύ θυμωμένος για να κάνει σεξ και πώς μπορούμε να κανονικοποιήσουμε την επίδραση του τραύματος στη σεξουαλική μας ζωή. 

@drcatalina

Link in bio to help you better understand ❤️ #couplestherapy #anger #sadness #groundyourself #takeastepback #psychologist #calm #practice

♬ Sex and the City (Main Theme) – TV Sounds Unlimited

Dr. Batsheva

Είναι κλινική διευθύντρια στην κλινική για σεξουαλικά θέματα Maze. Οπότε μάλλον εμπιστευόμαστε τις γνώσεις της. Στον λογαριασμό της μιλά για τα πάντα γύρω από το σεξ, ειδικά για όσα αφορούν τη γυναικεία σεξουαλικότητα και ανατομία. Συχνά απαντά σε ερωτήσεις, που της έρχονται, ενώ έχει πιάσει θέματα, όπως το να μην καταφέρνεις με τίποτα να ερεθιστείς, τον πόνο στη διάρκεια του σεξ και το πώς το fan fiction μπορεί να βοηθήσει τη σόλο ερωτική μας ζωή. 

@thedrbatsheva

Be your own best partner #spicytime #solo #solotime #alonetime

♬ original sound – thedrbatsheva

Dr. Jac

Είναι ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων και βασικός σκοπός της είναι να βοηθήσει τις γυναίκες να κάνουν καλύτερο σεξ. Πέρα από τη διά ζώσης δουλειά και το βιβλίο της, προσπαθεί να το πετύχει και μέσω του TikTok. Στα βίντεό της μάς λέει πώς θα ξαναβρούμε τη χαμένη μας λίμπιντο, ότι η ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει σε καλύτερο σεξ, λάθη γύρω από τα προκαταρκτικά και τις ερωτογενείς ζώνες που πρέπει να επικεντρωνόμαστε στη διάρκεια του σεξ. 

@drjacphd

#hydrated #psychologistsoftiktok #psychologytips #intimacycoach #relationshipcoach #femalepleasure #therapist #wap #dryness #funnytiktok #lubrication

♬ original sound – drjacphd

Dr. Nikki Knows

Είναι ψυχολόγος και σεξολόγος, με ειδίκευση σε θέματα αυτοπεποίθησης γύρω από το σεξ. Μάλιστα, πολλές φορές απευθύνεται σε γυναίκες της Μαύρης κοινότητας, με βίντεο για τους γυναικείους οργασμούς, το πώς ο καθένας έχει μέσα του όσα χρειάζεται για να κάνει τέλειο σεξ, την επικοινωνία ως βασικό κλειδί για το καλό σεξ, τη σημασία της σωστής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και τη συσχέτιση της φυλής με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. 

@drnikkisextherapist

sextherapist #pleasure #foryoupage

♬ original sound – Dr. Nikki Knows

Janel Vitale

Ως σύμβουλος σχέσεων, ασχολείται με τις σχέσεις και τον κόσμο των ραντεβού. Αναγκαστικά αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά ασχολείται και με το σεξ, αναλύοντας το σε πολλές διαφορετικές πλευρές, που συχνά αφορούν τα πάντα από τα προβλήματα στην ερωτική μας ζωή μέχρι τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Στα βίντεό της μέχρι στιγμής μάς έχει πει τους διαφορετικούς τύπους επιθυμίας, τι να κάνουμε αν είμαστε σεξουαλικά αταίριαστοι, τα λάθη που γίνονται στις ανοιχτές σχέσεις και τα self-care tips της πολυσυντροφικότητας. 

@lovewithjanel

It’s the journey, not the destination 🌺 More in the comments 👉 #anxiety

♬ Pump – Valentino Khan

Sex Stuff With Kristin

Η Kristin είναι σεξολόγος και, όπως μαρτυρά το όνομα του λογαριασμού της, ασχολείται με τα πάντα γύρω από το σεξ. Θέματα συναίνεσης και προβληματικών συμπεριφορών στο σεξ πρωταγωνιστούν στο περιεχόμενό της, ενώ μάς προτείνει και αρκετά βιβλία, αλλά και μάς περιγράφει μεθόδους θεραπείας ατόμων, που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα, μιας και συχνά επισκέπτεται φυλακές ακριβώς γι’ αυτή τη δουλειά.

@sexstuffwithkristin

consent problematicsexualbehavior seggstherapy seggstherapist seggsualhealth abuse informedconsent treatment education socialworker

♬ feel something – bea miller – valen💿

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!