Μια συνταγή που είναι τόσο ελαφριά όσο και εντυπωσιακή, τα tacos με κιμά γαλοπούλας μπορούν να κάνουν μεγάλη εντύπωση σε όσους τα σερβίρετε. Η ιδέα είναι να φτιάξουμε νόστιμα tacos, βασισμένα στην κλασική τους συνταγή αλλά να τα κάνουμε χαμηλά σε θερμίδες, χωρίς να στερούνται σε γεύση. Σε αυτό θα μας βοηθήσει η κρέμα γραβιέρας Σύρου Ζωζεφίνος που θα τα απογειώσει.

Υλικά

  • Tacos
  • ½ κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 2κ.σ. taco mix
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κιλό κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (καλαμπόκι, αρακάς, καρότο)
  • 150γρ γάλα εβαπορέ light
  • 100γρ γραβιέρα Σύρου Ζωζεφίνος τριμμένη
  • 1κ.γ κορν φλάουρ
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Ο κιμάς

Βράζουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά σε αλατισμένο νερό κι όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Κατόπιν βάζουμε το ίδιο σκεύος στην φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ώσπου να αλλάξει χρώμα όλος και να μην έχει υγρά, ανακατεύοντας συνέχεια. Ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο της κατσαρόλας και ρίχνουμε τον πελτέ. Μόλις αρχίσει να τσιγαρίζεται τον ανακατώνουμε σιγά σιγά με τον κιμά ώσπου να διαλυθεί παντού. Προσθέτουμε αλάτι και το taco mix που θα βρούμε μέσα στην συσκευασία των tacos και συνεχίζουμε το ανακάτωμα. Ύστερα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας δύο κούπες βραστό νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό στην πορεία. Όταν όλο το νερό θα έχει σωθεί, ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και ανακατώνουμε καλά.

Η κρέμα γραβιέρας

Όλες οι συνταγές για κρέμα γραβιέρας ζητούν να βάλουμε κρέμα γάλακτος. Εμείς όμως δεν θέλαμε τις θερμίδες της και την αντικαταστήσαμε με γάλα εβαπορέ και μάλιστα light. Έγινε πολύ νόστιμη.
Βάζουμε το γάλα με το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί ανακατώνοντας συνέχεια πάνω από σιγανή φωτιά. Όταν αρχίσει να κοχλάζει ελαφρά συνεχίζουμε το ανακάτωμα ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχει λιώσει το κορν φλάουρ. Θα φανεί ότι αρχίζει να πήζει. Τότε ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα Σύρου Ζωζεφίνος και ανακατεύουμε σταθερά ώσπου να λιώσει και να γίνει κρέμα.

Σερβίρουμε γεμίζοντας τα tacos μας με μείγμα κιμά-λαχανικών ενώ γαρνίρουμε με την κρέμα γραβιέρας και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Υπέροχο!