Ο λογαριασμός Cottage Loaves μάς έχει συνηθίσει να δημιουργεί τις πιο εντυπωσιακες φρατζόλες ψωμιού στο TikTok και στο Instagram. Μάλιστα, μία από τις πιο πρόσφατες δημιουργίες του έγινε viral. 

Ο λόγος για το ψωμί γαλοπούλα, που αυτή την στιγμή έχει συγκεντρώσει 10,4 εκατομμύρια views και 1,2 εκατομμύρια likes στο TikTok και σχεδόν 390 χιλιάδες likes στο Instagram. Τί είναι; Ακριβώς αυτό, που λέει το όνομά του. Μία φρατζόλα ψωμιού, δηλαδή, που καταλήγει να έχει μία τρομαχτικά αληθοφανή όψη γαλοπούλας. Το ενδιαφέρον; Όσο εντυπωσιακό κι αν φαίνεται, είναι εξαιρετικά απλό να το φτιάξεις, αρκεί να ξέρεις να φτιάχνεις γενικά το όποιο ψωμί. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που έχουμε δει όλο και περισσότερους να το δοκιμάζουν μόνοι στο σπίτι τους και να έχουν αρκετά μεγάλη επιτυχία. 

@cottageloaves

“Turkey” loaf! Dibs on the drumstick🍗 🥖 #Breadtok #VeganTurkey

♬ You’re as Pretty as a Picture – Al Bowlly

Πώς φτιάχνουμε ψωμί γαλοπούλα;

Θες να το δοκιμάσεις κι εσύ; Λοιπόν, αρχικά ξεκίνα να φτιάχνεις το ψωμί σου, όπως συνήθως. Στο Cottage Loaves βλέπουμε προζυμένιο, αλλά μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά ό,τι ψωμί θες εσύ. Στην ουσία, κάνεις τα πάντα ίδια όπως πάντα, μέχρι να φτάσεις στο φούσκωμα του ψωμιού. Μόλις φουσκώσει, τότε θα αρχίσεις να του δίνεις σχήμα. 

Ξεκινάς με τις “φτερούγες”. Κόψε στο πάνω μέρος της φρατζόλας σου αριστερά και δεξιά. Προσοχή, όμως. Δεν θες να κοπούν εντελώς τα σημεία. Μόνο το καθένα μέχρι περίπου τη μέση. Μετά, θα πάρεις τις δύο άκρες και θα τις τοποθετήσεις πάνω στο “στήθος”. 

Μετά σειρά έχουν τα “μπούτια”. Τώρα θα κόψεις αριστερά και δεξιά στο κάτω μέρος της φρατζόλας. Αυτή τη φορά κόβεις κανονικά τα κομμάτια, δημιουργώντας και ένα V στο κάτω μέρος του “στήθους”. Η επόμενη κίνησή σου είναι να πάρεις το κάθε κομμάτι ξεχωριστά και να προσπαθήσεις να του δώσεις όσο περισσότερο γίνεται το σχήμα ενός μπουτιού. Μετά βρέξε με λίγο νερό τα χέρια σου και ξανακόλλησέ τα στην υπόλοιπη φρατζόλα, ενώνοντας μεταξύ τους τις δύο κάτω άκρες τους. Τέλος, πίεσε ελαφρώς με το δάχτυλό σου κεντρικά το πάνω μέρος του “στήθους”, για να πάρει πιο σωστό σχήμα. 

Μπορείς να το βάλεις να ψηθεί έτσι, αλλά αν θες και το ακριβές χρώμα, ρίξε από πάνω πάπρικα. Όσο για το σερβίρισμα, βάλ’ το απλά σε μία πιατέλα. Αν θες να μπερδέψεις τους υπόλοιπους στο τραπέζι, μπορείς να βάλεις γύρω γύρω και ό,τι θα σέρβιρες μαζί με μία πραγματική γαλοπούλα. 

@pal_dough_pal

Sourdough Turkey Bread #breadart #breaktok #sourdough #bread #foodart #fallbaking #thanksgiving #turkeybread

♬ Sauce – Naïka

@ana_calderone

Turkey bread warms my heart. Thank you @Cottage Loaves #thanksgiving #turkeybread

♬ State Lines – Novo Amor

@philly_canada

Doesn’t everyone turn their #Thanksgiving bread into a turkey? #CreamCheese #breadtok

♬ original sound – Philly Canada

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!