Ναι, το TikTok δείχνει μία ξεκάθαρη αδυναμία στις tortillas. Μπορούμε, όμως, να το αδικήσουμε; Είναι ξεκάθαρα ένα από αυτά τα υλικά που μπορείς να τα χειριστείς πολύ εύκολα και με τα οποία μπορείς να πειραματιστείς στο φουλ. Γι’ αυτό εξάλλου γύρω από αυτό περιστρέφονται εξαιρετικά πολλά food trends. Ανάμεσά τους και ένα από τα πιο πρόσφατα, τα γαλλικά tacos. 

Τι το γαλλικό έχει πάνω του; Στην πραγματικότητα τίποτα, πέρα από το γεγονός ότι υποτίθεται πως πρώτη φορά δημιουργήθηκε στο Ρον-Αλπ της Γαλλίας. Και, για να είμαστε ειλικρινείς, η λέξη “taco” είναι αρκετά καταχρηστική, μιας και περισσότερο θυμίζει παραλληλόγραμμο burrito. Το πραγματικό point, βέβαια, δεν είναι ούτε πού δημιουργήθηκε ούτε πώς θα το πούμε. Το πραγματικό point είναι πως είναι πεντανόστιμο και 100% αμαρτωλό.

@lets_cook_safiya

#tacos #frenchtacos #cheese #cheesy #delice #poulet #fromage #fries

♬ Banana (feat. Shaggy) [DJ FLe – Minisiren Remix] – Conkarah

Από τι αποτελείται;  

Η “μαγεία” του γαλλικού taco είναι ότι μπορείς να το γεμίσεις με ό,τι θες. Ωστόσο, αν θες να ακολουθήσεις τη σίγουρα πετυχημένη κλασική συνταγή, αρκεί να πάρεις μία μεγάλη tortilla, μία πρωτεΐνη, μία σως τυριού και τηγανιτές πατάτες. Για την πρωτεΐνη δεν υπάρχουν περιορισμοί, αλλά συχνότερα βλέπουμε στήθος κοτόπουλο, κοτομπουκιές, κιμά ή χορτοφαγικές εναλλακτικές. Αν θες να βάλεις λαχανικά, προφανώς και μπορείς, αλλά να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν τα συναντάμε σχεδόν ποτέ στα γαλλικά tacos 

Θες να το κάνεις περισσότερο μπαμπάτσικό; Πολλοί βάζουν πάνω από ένα είδος πρωτεΐνης μέσα, ενώ μαζί με τη σως τυριού ρίχνουν και ταμπάσκο, μουστάρδα ή barbecue σως.  

@mikanboy_

Envie d’un tacos ? 🌯 Passez me voir 😬 #foryou #food #foodlover #fyp #tacos #frenchtacos

♬ Such a Whore (Stellular Remix) – JVLA

Το “χτίσιμο” και το ψήσιμο 

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ετοιμάσεις ό,τι χρειάζεται μαγείρεμα. Τις πρωτεΐνες σου, τα λαχανικά σου, τις πατάτες σου και ό,τι άλλο έχεις αποφασίσει να ρίξεις μέσα στο γαλλικό taco σου. Έπειτα, πάρε την tortilla, άπλωσε σε αυτήν τις πρωτεΐνες σου και τυχόν λαχανικά, ρίξε τη σως τυριού (και όποια άλλης σως έχεις αποφασίσει να βάλεις) και άπλωσε τις τηγανιτές πατάτες. Σε περίπτωση που αποφασίσεις να βάλεις και τυρί, καλύτερα τοποθέτησέ το στη βάση, κάτω από τις πρωτεΐνες σου. 

Μετά έρχεται το δίπλωμα. Ένωσε τα πλάγια της tortilla σου και μετά πίεσε και δίπλωσε τα πάνω κάτω τελειώματά της, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που θα έκανες σε έναν φάκελο. Για το ψήσιμο έχεις δύο επιλογές. Η κλασική είναι να χρησιμοποιήσεις μία γκριλιέρα, όπου θα ψήσεις για μερικά λεπτά το γαλλικό taco σου. Αν έχεις βάλει τυρί, περίμενε μέχρι να το δεις να λιώνει, διαφορετικά περίμενε μέχρι να δεις γραμμές από την γκριλιέρα να σχηματίζονται στην tortilla. 

@otacosannecy

TUTO PLIAGE pour tout ceux qui ont demandé! 👋🏾#french #foryou #otacos #otacos #epagny #pourtoi #recette #frenchtacos

♬ Bella ciao – HUGEL Remix Extended – El Profesor

Δεν έχεις γκριλιέρα; Μπορείς πολύ απλά να χρησιμοποιήσεις ένα τηγάνι. Λιώσε στην επιφάνειά του βούτυρο και βάλ’ το σε χαμηλή φωτιά, ώστε να ζεσταθεί το εσωτερικό χωρίς να κάψεις το εξωτερικό. Περίμενε μέχρι το κάτω μέρος να χρυσαφίσει και γύρνα το, για να πάρει χρώμα και η άλλη πλευρά.  

@stef69670

#ilovetacos #frenchtacos #faitmaison

♬ Raining Tacos – Parry Gripp