Η εβδομάδα που πέρασε ήταν άκρως ανοιξιάτικη! Είχαμε τις πρώτες πραγματικά ζεστές και ηλιόλουστες ημέρες, οι περισσότεροι από εμάς πήγαμε όμορφες βόλτες, γιορτάσαμε το καθολικό Πάσχα, ξεκινήσαμε προετοιμασίες για το ορθόδοξο, μαζέψαμε λουλούδια, ξεκινήσαμε τα πρώτα δροσερά κοκτέιλ, και φυσικά φταρνιστήκαμε καμιά πεντακοσαριά φορές από τις αλλεργίες της εποχής. Φυσικά μέσα σε όλο αυτό είχαμε χρόνο για φαγητό (πάντα υπάρχει χρόνος για φαγητό) και οι αγαπημένοι μας Έλληνες food bloggers μας έδωσαν για άλλη μία φορά την απαραίτητη έμπνευση! Ιδού μερικές από τις αγαπημένες μας δημιουργίες της τελευταίας εβδομάδας:

Tα ανοιξιάτικα αβγουλάκια της Ειρήνης, της Σοφίας και της Νατάσας
Ή αλλιώς, σεροτονίνη σε μία φωτογραφία. Έχετε δει κάτι πιο χαριτωμένο στην ζωή σας;! Εγώ όχι, και έχω πάει σε συναυλία του Harry Styles.


To σιρόν της Ιωάννας
Ναι, ούτε εγώ ήξερα το σιρόν, αυτό το κυλινδρικό ζυμαρικό αλλά μαγειρεμένο με γιαούρτι, σκόρδο και φρέσκο αγελαδινό βούτυρο θα έτρωγα ένα ολόκληρο μπολ μόνη μου.


Τα ρολάκια του Θέμη
Με πέστο βασιλικού και μοτσαρέλα. Βασικά και μόνο η λέξη ‘πέστο’ προσωπικά με πείθει. Φέρε το πέστο, Θέμη.


Η σαλάτα της Βίκυς
Ψητά ραπανάκια, φινόκιο, πατάτες, μοβ πατάτες, πράσινη σάλτσα με λεμόνι και μαϊντανό. Ή αλλιώς, η άνοιξη σε ένα πιάτο. Πανέμορφο.


Η κρεατόπιτα της Μαρίτας
Παιδιά, έπαθα ένα σοκ με το που είδα αυτό το κοντινό πλάνο, αλήθεια. Ό,τι καλύτερο σε comfort food και με γενναιόδωρη γέμιση. Κρατήστε μου και τις γωνίες όμως!


Oι μελιτζάνες της Αλίκης
Όχι μόνο είναι λαχταριστές, η περιγραφή της από κάτω είναι σκέτη ποιήση. Και πεινάς και συγκινείσαι.


Η χταποδοσαλάτα της Νικόλ
Για λίγο καλοκαιρινή διάθεση και παρέα με ένα ουζάκι. Αχ, άντε να ρθει σιγά-σιγά.


Οι μπάμιες μπολονέζ της Χρυσαυγής
Για να πω την αλήθεια μου, δεν έχω την καλύτερη σχέση με τις μπάμιες αλλά, η άτιμη η Χρυσαυγή, τις κάνει να ακούγονται πεντανόστιμες. Θα υποκύψω.


Τα νιόκι της Ρόης
Με κρέμα μπλε τυριού και μορταδέλα με προσούτο. Για να ξεκινήσεις να μιλάς Ιταλικά από την ευχαρίστηση.

Και μερικά γλυκά για επιδόρπιο

Η τάρτα του Γιώργου
Ιταλικής προελεύσεως, με ricotta cheese σε κρέμα και σοκολάτα. ΤΗΝ ΠΟΘΩ. ΤΗΝ ΘΕΛΩ. ΤΗΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ. (Υπέροχο το γουρουνάκι στο βάθος της φωτό).


Τα σοκολατάκια lemon pie της Μάρθας
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι υποτίθεται φτιάχνεις πολλά για να τα μοιραστείς και δεν βρίσκω κανέναν λόγο να τα μοιραστείς.


Το γλυκό κουκουνάρι του Γιάννη
Γιατί ήθελε να μας στείλει και πραγματικά, μας έστειλε!! Τι πάει να πει γλυκό κουκουνάρι;! Θα με φάει η περιέργεια!


Το απογευματινό της Κατερίνας
Ψωμάκι βρώμης, μαρμελάδα φράουλα και κάποιο λαχταριστό βούτυρο ξηρών καρπών. Θα συμπληρώσω και μία γαφάδα γάλα. Πωπωπωπωπωπω.


Η πανακότα της Μαίρης
Που φαίνεται εξαιρετική και ζουμερή και φουλ της εποχής, με αυτά τα φανταστικά κεράσια.


Οι crostatas της Αθηνάς
Άνθισε όλο το feed μας με αυτό το φραουλένιο post. Και όλα τα ποστ της Αθηνάς, εδώ που τα λέμε.


Τα hot cross buns του blog Αρτος και Θεάματα
Μάθαμε ότι είναι παραδοσιακό γλυκό των καθολικών κατά τη διάρκεια του Πάσχα, αλλά το φαγητό δεν γνωρίζει θρησκευτικά όρια εδώ που τα λέμε.


Αν θελετε να θαυμασουμε, να διαβασουμε, να λιγουρευτουμε και τιΣ δικεΣ σαΣ συνταγεΣ, το μονο που εχετε να κανετε αφου ανεβασετε την φωτογραφια σαΣ ειναι ενα tag στον λογαριασμο μαΣ στο instagram. Τα λεμε την επομενη εβδομαδα! Καλα μαγειρεματα!

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!